dilluns, 23 de setembre del 2013

EL FILIAL FEMENÍ ESPANYOLISTA LÍDER,
DESPRÉS DE DERROTAR AL SANT GABRIEL









RCD Espanyol Femení “B”: 2 – CE Sant Gabriel “B”: 0


Segon triomf del filial femení que li permet encapçalar la classificació del grup tercer de la Segona Divisió Femenina amb els mateixos punts que el Lleida Esportiu. Davant el filial del Sant Gabriel, l’equip espanyolista va millorar amb el pas dels minuts després d’un primer temps bastant fluix en el que tan sols en el darrer tram va gaudir de clares ocasions de gol, i un segon temps en el que va merèixer el triomf mostrant gran solvència inclòs en els moments complicats en els que l’expulsió de Laia deixà a l’equip amb inferioritat numèrica.

Després d’un primer quart d’hora sense clar dominador, el Sant Gabriel B semblà més sencer a l’hora d’arribar a l’àrea rival. Al quart d’hora el conjunt gabrielista tingué la primera gran ocasió per donar un tomb al curs del partit. Tota sola la davantera visitant, no pot superar a Vero que rebutjà com va pogué l’esfèrica i una defensora allunya el perill evitant el primer gol del partit.  El domini era ja visitant i fruït del mateix, el quadre de l’altre cantó del Besós estigué a punt de donar l’ensurt en una pilota centrada passada que per centímetres no arribà al remat la davantera del Sant Gabriel. La tercera acció visitant fou una jugada en la que la portera espanyolista s’avançà a la davantera quan intentava rematar –aixecant per cert molt la cama sense que el col·legiat apreciés joc perillós -, taponant l’intent de vaselina de la jugadora visitant. Havien sigut els millors minuts de les visitants.

La primera gran oportunitat de les espanyolistes arribà tard, ja en el tram final del primer temps. Andrea Granados després d’un primer remat erràtic, ho intenta en segona instància però el seu xut fluix i ras no té problemes en aturar-lo la meta Brígida. Al 39’ arribà la millor ocasió fins les hores de les de “Titi” Camúñez: Haley en l’u contra u amb Brígida remata lluny del seu abast i la pilota surt a un pam del pal esquerre.  Andrea Granados tindria en el 43’ una encara més clara, quan tota sola xuta i altre vegada Brígida, - aquest cop amb el peu- rebutja l’esfèrica salvant al seu equip.

En el segon temps l’Espanyol sortí més endollat, continuació del bon joc dels darrers minuts del primer període. Andrea Altman al 48’ en un intent de vaselina que se’n va fora, avisà. Dos minuts després, Ari Forment se’n va tota sola penetrant a l’àrea rival, i en el mà a mà amb Brígida, la supera amb un remat ras i ajustat. Era el gol que obria el triomf de les espanyolistes.

Però minuts després arribava la notícia negativa del partit. Veia la lateral dretana Laia, la segona cartolina i es veia obligada a enfilar el camí dels vestidors abans d’hora. Força abans, doncs quedava  més de mitja hora llarga de joc. “Titi” reaccionà als pocs minuts i substituïa a Yasmina Ferrero i col·loca una lateral (Jasmina Alarcón) en el lloc de la jugadora expulsada. Abans, però, l’Espanyol va pogué fer el segon quan  Haley lluitant a per totes en una pilota alta dividida, arriba abans que la meta del Sant Gabriel, ficant la bota lo just però la jugada no acaba en gol, doncs entre una defensora i posteriorment en la següent acció la porter visitant, eviten el gol.

Aquest segon merescut gol arribaria abans del quart d’hora del segon temps. Seria en altre ràpid contracop de la texana Haley, que trenca per velocitat la defensa rival i quan va a definir amb un xut creuat, apareix la mà de Brigida lo just per desviar la bola que s’estavella al pal esquerre i allà a boca de gol llençant-se gairebé a la porteria envia l’esfèrica dins, Andrea Granados, que seguia molt oportuna la jugada.

En el 67’ l’Espanyol va pogué fer el tercer en altre acció d’Andrea Granados que en una bona recuperació acaba fallant el més fàcil rematant malament i Haley a l’esquerra i dins l’àrea petita tota sola increïblement tampoc encerta rematant fluix i desviat, més una passada que un remat.

El conjunt espanyolista no encertava amb un tercer que hagués deixat enllestit el partit i s’arriscava que en qualsevol moment el Sant Gabriel fes un gol que el fiqués dins el partit. No va ser així, per que tant la cobertura amb Bácter i Mayra a l’eix, com  darrera Vero defensant els tres pals, no donaren opció a  un Sant Gabriel que en prou feines dur perill clar en aquest segon temps.  Es més, fou de nou Andrea Granados en ràpid contracop qui primer deixà asseguda a una defensora i a la segona enrera després d’un bon retall, però altre cop cara a porta es trobà amb la gran intervenció de Brígida que evita el gol perico amb una gran aturada. El servei de cantonada executat per Eva fou rematat de cap per Mayra, aturant la bola la portera gabrielista.

I així s’arribà als darrers instants en els que continuà la mateixa tònica del partit amb domini visitant, i sortint l’Espanyol en ràpids contracops. En el darrer tram el partit decaigué ja producte del fort cansament de les noies amb un sol de justícia que es deixava sentir i molt ahir diumenge a Sant Adrià del Besós. El proper encontre, serà a Les Comes, davant un Igualada que ha pujat conseqüència de la retirada del Girona per problemes econòmics.  Mentre, a gaudir l’equip del liderat. Cosa cada cop menys freqüent,  a la Dani Jarque...
     

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol B: Vero, Laia, Mònica Bácter, Carla Sagré, Mayra, Laura, Altmann, Haley, Ari Forment, Yasmina Ferrero i Andrea Granados. 
Substitucions: Eva per Yasmina Ferrero, m.46; Jas per Ari Forment, m. 58. Altres suplents:  Laura (p.s.), María i Carlota.

CE Sant Gabriel B: Brigida, Marta, Laura, Mónica Orteu, Aroa, Linda, Tània, Esther, Gemma, Paola i Mireia López
Suplents: Maria, Itziar (p.s.),  Paula, Letícia i Mireia García.

Gols: 1-0: Ari, m. 50; 2-0: Andrea Granados, m. 59

Incidències: Encontre corresponent a la segona jornada del campionat de lliga del grup tercer de Segona Divisió Femenina, disputat al camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque ahir diumenge al migdia. Temps assolellat, temperatura plenament estiuenca per extremadament calorosa. En les files del conjunt gabrielista, la exjugadora espanyolista Mónica Orteu.


 CLASSIFICACIÓ SEGONA DIVISIÓ FEMENINA

. CLASSIFICACIÓ PTS PJ PG PE PP GF GC
1 R.C.D. ESPANYOL"B" 6 2 2 0 0 5 2
2 LLEIDA ESPORTIU TERRAF. CF 6 2 2 0 0 5 3
3 C.F. BADALONA 3 1 1 0 0 3 1
4 U.E. SANT ANDREU 3 2 1 0 1 5 4
5 S.E. AEM LLEIDA 3 2 1 0 1 3 2
6 F.C. BARCELONA "B" 3 2 1 0 1 2 1
7 C.F. IGUALADA 3 1 1 0 0 2 1
8 C.E. EUROPA 3 2 1 0 1 3 3
9 U.E. L'ESTARTIT 3 2 1 0 1 2 3
10 C.D. PEÑAS OSCENSES 3 2 1 0 1 2 4
11 E.E. GUINEUETA 0 1 0 0 1 1 2
12 C.D. TRANSP. ALCAINE "B" 0 2 0 0 2 4 6
13 C.E. SANT GABRIEL "B" 0 1 0 0 1 0 2
14 CERDANYOLA VALLÈS F.C. 0 2 0 0 2 2 5





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M