dimecres, 25 de setembre del 2013

EL PRAT GUANYA, PERÒ L'ESPANYOL "B" PASSA A LA FINAL ... (2-3)





RCD Espanyol “B”: 2 -  AE Prat: 3

El RCD Espanyol “B” s’ha classificat per disputar la final de la Fase Catalana de la Copa RFEF de futbol, en eliminar a un Prat que s’ha quedat a un sol gol de la classificació en vèncer en la Ciutat Esportiva Dani Jarque per 2-3 al conjunt de Manolo Márquez. Mamadou ha sigut l’autor dels dos gols espanyolistes, que han permès als blanc-i-blaus superar aquesta eliminatòria i classificar-se per la gran final. El tècnic espanyolista ha alineat per aquest partit – tal com succeir en l’encontre d’anada – als jugadors que no venen sent titulars en lliga.  

Semblava que seria molt més fàcil la resolució de l’eliminatòria en favor del quadre espanyolista quan als quatre minuts de joc, Mamadou avançava al conjunt local. Ha sigut després de rebre dins l’àrea, rematar a les cames d’un defensor, i tornar a agafar el propi Mamadou el refús enviant l’esfèrica dins la porteria visitant, amb un tret ajustat a l’esquerra de Miguel.

Però només nou minuts després, una falta lateral penjada des de l’esquerra a càrrec de Vivo, ha estat rematada d’un precís cop de cap pel dorsal 8 Matas, deixant clavat a Koke que ha vist com la bola entrava ajustada a l’esquerra de la seva porteria.

L’Espanyol semblava reaccionar després de l’empat pratenc, i Mamadou – el jugador més perillós – guanyava línia de fons penetrant per la lateral esquerra de l’àrea de càstig i la seva passada de la mort era rematada per Arthur Irawan d’una manera tant poc ortodoxa com horrible.

L’indonesi –jugant avui d’interior i tot el partit sencer -,  recuperava una pilota en zona de tres quarts acabant la jugada amb un canvi de joc posterior d’un company per la rematada de Kilian que salvà Miguel rebutjant l’esfèrica. La rèplica pratenca a la mitja hora amb una rematada de Guille que aturà ben situat el meta espanyolista Koke.

Rober – jugador procedent del Rayo B – que havia sortit curiosament de central formant parella amb Erik Bertrand, mentre que Héctor i Aitor conformaven els laterals, veuria en el 32’ com el col·legiat li xiularia penal en una acció que acabaria entrant l’esfèrica dins la porteria espanyolista amb un remat posterior. El col·legiat Ávalos Barrera assenyalà el punt fatídic i el defensor espanyolista veuria la cartolina groga. El llançament a càrrec de Matas, pel mig però sense que encertés en aturar-ho Koke, significaria l’1-2 favorable als visitants.

Ha pogut marxar-se al descans el quadre pratenc amb l’eliminatòria igualada quan en el 35’ una errada defensiva espanyolista ha pogut costar molt car en aprofitar-la el conjunt visitant en ràpid contracop amb passada per Guille, qui totalment sol encarant a Koke, ha rematat fora a un parell de pams del pal dret.

En el segon temps amb la sortida de Joan en lloc de Caballé, l’Espanyol B ha tingut més protagonisme en el joc i ha controlat més la parcel·la ampla del terreny de joc.  A més, Héctor Rodríguez i Rober han intercanviat les seves posicions, tornant a les seves lògiques i habituals demarcacions. 

En els primers minuts del segon temps, el lateral esquerrà Aitor ha protagonitzat dues similars jugades (48’ i 53’), en les que ha pujat amb velocitat i força a l’atac i des de fora de l’àrea ha xutat fort, però fora (la primera creuada a l’esquerra de Miguel, i la segona a molt a prop del pal dret). L’Espanyol B buscava un segon gol que l’evités posteriors patiments, però no acabava de trobar l’ocasió de rematar al seu rival, que encara estava ben viu a un sol gol de la pròrroga. En una acció en la que l’Espanyol ha penjat una bola molt perillosa rebutjant de punys el meta visitant, l’esfèrica li ha caigut a Irawan que ha rematat malament als peus d’un defensor. El jugador indonesi ha intercalat passades fàcils (la majoria a companys seus, però jugant enrera), amb varies pífies del seu ampli repertori, accions totalment impròpies de qualsevol jugador de Segona B...

En canvi, el segon gol blanc-i-blau ha nascut d’una jugada iniciada per Irawan, que ha obert a la seva esquerra, per finalitzar l’acció Borja amb una centrada que llençant-se a la gespa, ha rematat Mamadou al fons de la porteria del Prat.

Després de diverses substitucions als dos equips, ha sigut el Prat qui ho ha intentat amb un xut que en dos temps ha acabat aturant Koke. Però en el 77, l’ex jugador del Juvenil A espanyolista la passada temporada, Víctor García, després de rebre de l’omnipresent Matas, ha finalitzat amb una mitja volta i un xut que s’ha convertit en el definitiu 2-3.

En el tram final de partit l’Espanyol ha aguantat bé al seu rival i inclòs ha pogut igualar el xoc amb un tercer gol quan una bola penjada per Borja ha sigut rematada de cap per Joan (84’). Repetició de la jugada cinc minuts després amb un servei de cantonada servit per Borja, que aquest cop ha sigut rematat de cap entre Joan i Héctor, sortint l’esfèrica fora.  La darrera acció local, una penetració de Sales que ha finalitzat amb una imprecisa passada de la mort que no ha trobat destinatari. 

L’Espanyol B ha aconseguit el passi a la final on es veurà les cares amb la Llagostera, equip que va quedar exempt en el sorteig. El Prat avui, s’ha quedat a només un gol i ha estat a punt de capgirar l’eliminatòria que va encarrilar el quadre perico en el Mpal. Sagnier, tot just fa una setmana.   

                   

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Koke, Rober, Aitor, Héctor, Eric Bertrand, Arthur, Kilian, Miravent, Mamadou, Marc Caballé i Borja.
Substitucions: Joan per Caballé, m. 46; Aday per Mamadou, m. 63; Sales per Kilian, m. 66. Altres suplents: Ferran Monzó i Moha (p.s.)

AE Prat: Miguel, Álvaro, Rafa, Vivo, Lucas, Carlos, Oribe, Matas, Guille, Granell i Víctor García.
Substitucions: Carlitos per Guille, m. 63; Giro per Carlos, m. 74. Altres suplents: José (p.s.), Alejandro  i Raul.

Àrbitre: Rubén Ávalos Barrera, de la delegació de l’Anoia. Assistit en bandes per Ignacio Torrella Fernández i Sergi Carrero Romera. Cartolines grogues a Rober, m. 32, Héctor i Aitor, m. 88 per part local i a Vivo, m. 36 i Víctor García, m. 86 per part visitant.  

Gols: 1-0: Mamadou, m. 4; 1-1: Matas, m. 13; 1-2: Matas (pen.), m. 33; 2-2: Mamadou, m. 58; 2-3: Víctor García, m. 77.

Incidències: Encontre corresponent a la tornada de les semifinal de la fase catalana de la Copa Federació, jugat al camp primer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque avui dimecres al vespre. El President del RCDE Joan Collet en la llotja presenciant l’encontre. En les files de l’AE Prat, l’extrem Víctor García (autor del gol del triomf pratenc) que la passada temporada milità en el Juvenil A Espanyolista. 


3 comentaris:

Anònim ha dit...

És molt bo veure que han jugat 8 jugadors que han passat pel Juvenil. Aquesta es la filosofia a seguir!
Sergi

Anònim ha dit...

Podían haber hecho eso hace dos años con la mejor generación de juveniles de la historia del Club.

Josep Maria ha dit...

Pues si... deberían haber hecho eso en ese momento y no ese filial de talonario de jugadores que prácticamente salvo dos que aún permanecen, el resto no ha servido para nada.
De todas maneras, al lado de los juveniles deben haber jugadores con experiencia y calidad que den un cierto equilibrio al equipo en una categoria dura como es la 2B. El problema será saber (pronto lo averiguaremos) si han acertado o no con esos 8 fichajes venidos de fuera. Saludos!.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M