dilluns, 30 de setembre del 2013

EL FEMENÍ EVIDÈNCIA LA SEVA INFERIORITAT,
I CAU EN EL DERBI CLARAMENT (0-3)









RCD Espanyol Femení “A”: 0 – FC Barcelona: 3


Aquest cop no hi va haver-hi sorpresa. Era d’esperar, doncs les barcelonistes ja arribarien a la Dani Jarque amb la lliçó ben apressa i a bon segur amb la suficient concentració i sense cap tipus de confiances per evitar tenir que empassar-se com va succeir a Sant Boi, tota la supèrbia i prepotència que els caracteritza. De fet, només calia veure el camp tercer de la Ciutat Esportiva, on ja el dissabte a primeres hores de la tarda havien instal·lat un envà per instal·lar-hi allà la camera i locutors de la sempre impresentable TV3. Però és que també hi havia cameres en els gols. I molts membres de la FCF... Aquest cop l’equip del règim no podia fallar... Quina diferència s’observà en quant a tracte en el futbol femení a aquelles temporades on l’Espanyol dominava hegemònicament i tan sols els mitjans barcelonistes privats i públics de comunicació parlaven d’una mexicana, a la que creien inventora d’aquesta modalitat esportiva !... On queden ja perdudes en els racons de  la història aquelles mítiques golejades que amagaven en TV3 i mitjans culers tant com podien !...    

I en efecte, el líder i a bon segur futur tricampió de lliga veient com els rivals ja punxen a les primeres de canvi, va mostrar la seva superioritat des dels primers minuts davant un Espanyol que altre cop es va veure avall, va aguantar com bonament va pogué; però en el començament del segon temps –amb el segon gol barcelonista – es va acabar el que es donava i ja va quedar sentenciat el derbi més desigualat per diferència de potencial de tota la història de la superlliga femenina.

Fou als tres minuts i escaig que una jugada individual – com no – de Marta Corredera desfent-se de varies jugadores, acaba amb un xut des de la frontal que bat a Jamila per alt.  L’Espanyol va aproximar-se en una bona combinació als 12’ de Débo i Bárbara, però Núria va rematar ras i fluix.  

Al 18’ se li anul·là justament al FC Barcelona un gol a Sonia per posició antireglamentària després de rebre una bona passada de Corredera. Jamila es va tingué que emprar a fons sortint i fent-se amb la pilota abans que Sonia arribés al remat.  El Barcelona començava a fer mal per bandes després d’un començament més aviat gris en quant a joc –tot i el gol-, i Corredera caient ara a banda esquerra deixava en evidència a Cristineta. La lateral espanyolista que havia pogut amb Alexia, ara es veia superada clarament. En una de les jugades de perill, Corredera deixa enrera a Cristina fent-li un túnel, supera a Pereira, però molt bé Sonia Matías talla evitant la letal rematada de Sonia. El servei de cantonada l’executa Míriam per part barcelonista, rematant de cap Ruth per sobre del travesser.     

El Barcelona seguia atacant i Júlia molt oportuna talla un perillós centre de Corredera després de tornar a superar a Cristina. En el 36’ xut de Corredera fora, després d’una errada defensiva de la cobertura perica que no allunya la bola amb prou solvència. A un minut del descans el Barcelona torna a marcar, però altre cop és invalidat pel col·legiat i no puja al marcador. Fou una falta penjada per Míriam que pentina Ruth i a boca de canó Virginia en fora de joc endinsa la bola en la porteria espanyolista.

Amb la derrota mínima s’arribà al descans. El Barcelona mataria definitivament el partit al primer minut de la represa en rematar de cap la central ex llevantina Ruth, un servei d’Alexia des de l’esquerra. El 0-2 si que era ja una llosa massa complicada d’aixecar per un Espanyol de mínims, i davant el millor Barcelona de tots els temps en futbol femení, fet amb els seus únics “valors” de tota la vida: El talonari... els diners.

A partir d’aquí,  encara major monòleg culer. Un suplici per l’espanyolisme aguantar això. Podrà estar ben satisfet el senyor Garrofé i demés responsables. Sonia Bermúdez va pogué fer el tercer perdonant clarament en el 48’ quan tota sola i escorada a l’esquerra envia als núvols la seva volea. En el 54’ de nou Sonia té una gran oportunitat en rebre de Míriam, deixar enrera a Mapi que en aquella jugada tancava la defensa, i per velocitat marxar-se cap a porta rematant a la base del pal dret de la porteria de Jamila.

Abans de la mitja hora de joc del segon temps, el conjunt culer fa el tercer. Canonada a l’escaire de Sonia després de rebre de Míriam en la frontal.  Amb el 0-3 els minuts van anar exhaurint-se sense que res alterés el clar resultat que el marcador reflectia. L’Espanyol tan sols va arribar a les aproximacions de Ráfols en el darrer minut amb un xut de Bárbara bastant forçat que no suposà cap tipus de perill.       

En quatre jornades disputades, el Barcelona segueix líder sense perdre cap punt. A l’altre cara de la moneda, l’Espanyol en canvi només suma un punt i tanca la classificació. El proper diumenge desplaçament a Madrid, davant un Atlético que no ha començat gens ni mica fi, però que té suficient potencial com per lluitar per les primeres posicions. No serà gens fàcil puntuar per un equip al que les urgències i les llums vermelles poden començar ben aviat a encendre’s. De moment, davant Llevant, Athletic Club i Barcelona, no es poden treure conseqüències ni fer valoracions de quin és el nivell real de l’equip i si té alguna encara que sigui minsa, possibilitat de classificar-se per la copa, o senzillament es trobarà en terra de ningú, o en el pitjors dels casos, lluitar per fugir del foc de l’infern. De moment, cuer de primera. I aquesta classificació fa molt, molt, mal a la vista...     



Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Jamila; Cristina, Pereira, Julia, Sonia, Mapi; Claudia Neto; Débora, Nuria, Sonia Z.; i Bárbara.
Substitucions: Paloma per Pereira, m. 46; Claudia Montagut per Sonia Z, m. 58; Enmma per Núria, m. 67; Yaiza per Claudia Neto, m. 76.

FC Barcelona: Laura Ráfols; Marta Unzúe, Marta Torrejón, Ruth, Melanie; Virgina, Míriam; Corredera, Vicky, Alexia; i Sonia Bermúdez
Substitucions: Jelena per Corredera, m. 63; Laura Gómez per Marta Unzúe, m. 72; Gemma per Alexia, m. 75; Kenty per Vicky, m. 75.

Àrbitre: Francisco Javier Pazo Mora, de la delegació del Baix Llobregat, va amonestar amb cartolina groga a Claudia Neto per part local i a Míriam per part visitant.   

Gols: 0-1: Corredera, m.3; 0-2: Ruth, m. 46; 0-3: Sonia, m. 74.

Incidències: Encontre corresponent a la quarta jornada del campionat de lliga de Primera Divisió, disputat ahir diumenge al camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque, en mig d’un gran desplegament tècnic televisiu com no s’ha vist mai a la Dani Jarque en partit de futbol femení. Retransmès en directe per TV3 i repetit per Canal Barça, tantes vegades com faci falta...

Temps assolellat i temperatura estiuenca. En el conjunt barcelonista, fins a 6 jugadores que han pertangut al RCD Espanyol (Torrejón, Míriam, Corredera, Vicky, Alexia i Kenty). També força presència de vip’s entre ells el President de la Federació Catalana de Futbol, Subíes, acompanyat dels directius de la FCF, senyors Folguera i Montull, que han fet lliurament a “Titi” Camúñez d’un guardó en reconeixement a la seva tasca en pro del futbol femení des de l’època de les pioneres fins als nostres dies. Aquest guardó no el va pogué recollir Titi en la passada nit dels campions i ho va fer ahir durant el descans.   



 CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ FEMENINA

. CLASSIFICACIÓ PTS PJ PG PE PP GF GC
1 F.C. BARCELONA 12 4 4 0 0 23 0
2 RAYO VALLECANO 10 4 3 1 0 12 2
3 LEVANTE U.D. 10 4 3 1 0 7 1
4 ATHLETIC CLUB 9 4 3 0 1 10 4
5 VALENCIA C.F. 9 4 3 0 1 8 4
6 C.D. SANT GABRIEL 7 4 2 1 1 7 3
7 ATLETICO DE MADRID F. 6 4 2 0 2 11 5
8 SPORTING CLUB DE HUELVA 6 4 2 0 2 4 3
9 F.C. LEVANTE LAS PLANAS 4 4 1 1 2 6 11
10 C.D. TRANSPORTES ALCAINE 4 4 1 1 2 2 7
11 SEVILLA F.C. 4 4 1 1 2 3 11
12 REAL SOCIEDAD DE FUTBOL 3 4 1 0 3 3 8
13 U.D. COLLERENSE 3 4 1 0 3 2 12
14 GRANADA C.F. 3 4 1 0 3 4 20
15 OVIEDO MODERNO C.F. 1 4 0 1 3 2 5
16 R.C.D. ESPANYOL 1 4 0 1 3 2 10



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M