dissabte, 5 d’octubre del 2013

CORO AMB UN DOBLET, SENTÈNCIA A L'EQUIP ESPANYOLISTA (2-1)

Elche CF: 2 – RCD Espanyol: 1

Tercera derrota consecutiva.

Estava més que clar que si avui l’Elche aconseguia perforar la porteria espanyolista, i ja no diguem si l’equip alacantí guanyava el partit, qui seria el botxí dels d’Aguirre. Ferran Corominas “Coro”, el dels grans gols, el d’aquells gols que tots recordarem, avui s’ha volgut sumar a la festa del conjunt alacantí aconseguint el doblet que li ha donat el triomf al conjunt del Martínez Valero. 

Davant l’historia, Coro ha deixat en evidència a molts que no van confiar en ell, que van dir que era jugador revulsiu de pocs minuts, i en especial a qui el va marginar fent-lo entrenar al marge del grup, càstig que en manera alguna es mereixia. La venjança esportiva del de Banyoles sobre el senyor de Southampton, l’ha rebut en forma de puntada al cul un Espanyol que enfila un complicat camí després d’encaixar la tercera derrota, doncs el proper encontre serà a l’Estadi davant un Atlético de Madrid ara per ara, temible.       

Aguirre ha sortit amb el famós “trivot” amb Abraham incrustat en la dupla del mig del camp. Experiment totalment superat, que el propi tècnic ha tingut que admetre que no ha li ha donat el que esperava, deixant a Abraham a la banqueta en el segon període. Amb tot, semblava que l’Espanyol havia sortit endollat al terreny de joc, i al primer minut, un centre des de la dreta és remat de cap per Sergio García, fora. Un minut després, cop de cap Stuani, per sobre la porta alacantina.

El partit era francament dolent, amb cap ocasió clara durant els següents vint minuts de joc amb molt de respecte i poca profunditat. El més destacable, l’homenatge a Dani Jarque a través dels videomarcadors.  La primera gran ocasió al vint-i-quatre, jugada individual de Manu del Moral que en la frontal xuta un tret sec que rebutja Kiko. Després ho intenta el Elche amb un centre des de l'esquerra pentinat fora, massa creuat.

Contracop local en el 28’que acaba amb una passada per Coro qui superant a Raul,  xuta fort, topant-se altre cop amb Kiko que salva rebutjant l'esfèrica.  Amb el pas dels minuts l'Elche s'ha fet amb el control del joc i sense fer res de l'altre món, ha anat a més fins arribar amb cert perill en jugades aïllades davant Kiko.

Al 39’, servei de banda del conjunt alacantí. Treuen des de l'esquerra del seu atac, toca de cap Manu del Moral, i Coro es gira ràpid superant Colotto i Raul i se'n va directe a porteria on en el mà a mà, remata amb la seva classe i anota el primer.  

L’Espanyol ja perdia i en els dos darrers minuts del primer temps, l’Elx ha pogut sentenciar el partit amb dues ocasions. Una d’elles al 43’ amb jugada individual de Carles Gil que causa estralls en la defensa perica, acabant l’acció amb xut fora a la dreta. L'Espanyol en ple desconcert es veu amplament superat. Coro torna a dur perill amb remat fora a l'esquerra de Kiko en rebre de Gil.

En el segon temps, Aguirre desfà el seu original plantejament i dona entrada a Pizzi per Abraham. Bona jugada al 48’, amb centre des de la dreta de Javi López que per poc arriba a bon terme a Sergio García dins l’àrea. L’equip perico avança línies, però seria l’Elche qui al contraatac duria perill.  En una gran ocasió en el 57, jugada de Fidel per l'esquerra pel mig per que Coro controli amb la dreta, i remati amb l'esquerra. Respon Kiko Casilla repel·lent la rematada de Coro, i Javi Márquez es fa amb el rebuig, però remata fora a l'esquerra.
 
Colotto es agafat dins l'àrea per Lomban en un servei de cantonada, però després del que va succeir davant el Madrid, estava més que clar que un àrbitre com Clos Gómez no anava a xiular res que no fos força clar... i potser ni això.

Aguirre dona entrada a Thievy per un desdibuixat Stuani.  Precisament al francès el deixen controlar d'esquenes rodejat de contraris; la defensa alacantina tova en l’acció  no evita que passi enrera per que la bola li arribi a Sergio i aquest li torna ja Thievy dins l'àrea tot sol, i el davanter afusella a Manu Herrera amb xut ras ajustat a l'esquerra.

Llarga jugada amb xut creuat de Pizzi que no troba rematador. Pateix l'Elx, amb centre, i remat de cap de Raul, desviat. Domini espanyolista en els millors minuts dels pericos. Manu Herrera evita el gol de Sergio García ficant la mà al pal curt per on es dirigia la canonada del davanter del Bon Pastor.

Però aviat tot es tornarà a torçar de nou. Abans de la darrera jugada de Sergio, l’Elche en un contracop té una gran oportunitat amb un xut de Carles Gil és blocat per Kiko Casilla.   Coro altre cop, deixa en evidència a la cobertura espanyolista, al girar-se després de rebre de Carles Gil,  guanyant-li la partida a Raul (qui ja fa varies dies que les seves errades costen cares, tot i que ell no sigui mexicà i no centri les crítiques d’alguns), al avançar-se la bola lo just amb un subtil toc, i rematant amb l'esquerra, afusellant Kiko.

Pizzi - i no Lanza - llença sense èxit una falta directa en la frontal després d'una bona acció al primer toc de Thievy i Lanza. L’equip espanyolista ha sigut incapaç de crear perill en els darrers minuts i  per a més inri, la segona cartolina de Víctor Sánchez (88’, i no podrà jugar davant els matalassers), ha deixat a l’Espanyol totalment lliurat a la seva sort. Només en una acció de Colotto a l’afegit (92’) ha pogut evitar que l’Espanyol sortís derrotat del feu il·licità.  
 

Fitxa tècnica:
Elche CF: Manu Herrera, Damián Suárez, Lomban, Charlie, Domingo Cisma; Rubén Pérez, Javi Márquez; Carles Gil, Fidel, Manu del Moral; i Coro.
Substitucions: Carlos Sánchez per Manu del Moral, m. 60; Aarón per Javi Márquez, m. 69; Boyke per Coro, m. 83

RCD Espanyol: Kiko Casilla; Javi López, Colotto, Raul, Fuentes; David López, Víctor Sánchez, Abraham; Stuani, Simao i Sergio García.
Substitucions: Pizzi per Abraham, m. 46; Thievy per Stuani, m. 58; Lanza per Simao, m. 75.

Àrbitre: Carlos Clos Gómez, del comitè territorial aragonès, assistit en bandes per Roberto Alonso Fernández (madrileny) i de Luis Marco Martínez (aragonès). Tot i que no ha influït en jugades decisives clares, aquest senyor porta un malastruc de consideració als espanyolistes. Ha mostrat cartolines grogues per Víctor Sánchez, m. 71’ i 87’; David López, m. 83 per part espanyolista i a Coro, m. 73 al celebrar el gol del triomf local.  

Gol: 1-0: Coro, m. 39; 1-1: Thievy, m. 65; 2-1: Coro, m. 73

Incidències: Encontre corresponent a la vuitena jornada de lliga de 1a. divisió, disputat en el Nuevo Martínez Valero d'Elx. Desplaçament massiu de l'afició espanyolista. En el minut 21, detall del club il·liciatà en fer aparèixer en el videomarcador la fotogràfica de Dani Jarque, doncs era la primera vegada que ambdós equips s'enfrontaven després de la desaparició del capità espanyolista.





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M