diumenge, 29 de setembre del 2013

L'ESPANYOL "B" GUANYA (2-1)...
PERÒ PATEIX DE VALENT EN EL DARRER QUART D'HORA










RCD Espanyol “B”: 2 – UD Levante “B”: 1

Triomf del filial espanyolista en un partit en el que amb el segon gol aconseguit per Joan en el segon temps semblava tot decidit, i en canvi l’equip dirigit des de la banqueta per Manolo Márquez ha hagut de patir de valent per endur-se els tres punts en disputa,  davant un Llevant B que ha gaudit de molt clares ocasions en el darrer quart d’hora en un domini total del joc, davant un Espanyol B replegat a la seva àrea, al que se li ha fet molt llarg el partit. Molt llarg...

Inici de partit en el que els blanc-i-blaus han dominat al seu rival, i a punt han estat d’aprofitar un defectuós rebuig del meta Leandro rebotat en Jairo que s’ha marxat fora. Però passat el primer quart d’hora, el conjunt granota ha controlat la situació dominant la parcel·la ampla i obligant al seu rival a replegar-se en defensa. El partit no tenia un favorit clar, doncs  a partir del vint-i-cinc, altre cop l’Espanyol B recuperava la iniciativa amb varies incursions per banda esquerra a càrrec de Canario, sense conseqüències finals cara a la integritat del marc llevantinista.

Però arribant al minut trenta-cinc de joc, Canario centra molt tancat en una pujada per banda esquerra, un defensor visitant rebutja de cap evitant el remat dels espanyolistes; la jugada continua i la pilota li cau fora de l’àrea a Marc Caballé qui no s’ho pensa dues vegades i envia una canonada a l’escaire esquerra. Un gran gol que donava avantatge al quadre català. Sense res de noticiable en els minuts que mancaven, s’arriba a la fi del primer període amb aquesta mínima però esperançadora victòria blanc-i-blava.

En  el segon temps el Llevant estigué a punt de donar l’ensurt al primer minut amb una ocasió després d’un centre de Jason, que acaba amb un xut creuat d’Andy, que surt fora.  Márquez als deu minuts introduirà la primera substitució donant entrada a Carles Clerc per Sales.  Els valencians han estat a punt d’empatar el xoc amb una jugada en la que Rubén Fonte ha tingut una bona opció, sense pogué superar a un encertat Pau.  En canvi, ha sigut l’equip perico qui al 17’ del segon temps ha transformat una falta favorable en el segon gol local. L’executa de manera directa Joan Jordán, enviant la bola a l’escaire. Era el 2-0 que deixava ben bé encarrilat el partit...

Però a partir del gol local, el quadre granota se n’ha anat descaradament a l’atac davant un equip que no ha sabut controlar el joc, tenir la possessió, en definitiva, dormir el partit. L’Espanyol B ha arribat amb un xut de Xavi Puerto que ha aturat Leandro i El Levante B ha tancat als de Márquez en camp propi i ha començat a arribar amb força perill a les immediacions del marc defensat per Pau López.  Una acció individual de Galán ha estat a punt de convertir Camarasa en gol, sortint la bola finalment a còrner.

El Levante s’ha tornar a ficar en el partit quan una falta penjada en el 70’ per Andy ha sigut rematada després d’un bon control dins l’àrea, per Borja.  Quedaven vint minuts llargs d’autèntic patiment...

El tècnic espanyolista ha donat entrada a Kilian i a Héctor. Però ha sigut el Levante B qui en el 82’, 85’ o 87’ ha pogut no sol empatar sinó acabar donant un ensurt de força més consideració. Sortosament els valencians s’han mostrat bastant innocents cara a porta, i això unit a la bona tasca de Pau, han evitat que els granotes marxessin de la Dani Jarque puntuant.

La primera d’aquestes claríssimes ocasions ha sigut quan amb tot a favor Mossa, ha enviat la passada de la mort de Galán, als núvols. Se li ha aparegut la verge a l’equip espanyolista!.  Dos minuts després ha sigut una centrada des de l’esquerra de l’atac visitant a càrrec d’Andy, quan altre cop la bola li ha arribat al davanter del Llevant Traver, que ha rematat defectuosament amb poca convicció en la frontal de la petita i Pau molt bé ha salvat com ha pogut, ajudat per un defensor que ha acabat allunyant l’esfèrica. En el 88’, el Levante ha gaudit del llançament d’un perillós lliure directe a pocs metres de la frontal, però l’esfèrica s’ha estavellat a la tanca després del desencertat llançament, sortint a còrner. S’executa el servei de cantonada a càrrec d’Andy, i remat de cap franc de Mossa dins l’àrea, i sortosament l’esfèrica ha anat bastant centrada i Pau molt segur i ben col·locat ha pogut fer-se amb un esfèrica molt perillosa.

Mentre, al contracop l’Espanyol no aprofitava amb un Kilian molt desencertat que ha intentat driblar i ha perdut l’ocasió, i  Carles Clerc ja en l’afegit havia de profunditzar tot sol al no rebre suport  de cap company i després de superar a dos adversaris se l’ha hagut de jugar ell amb un xut que ha sortit alt i desviat, doncs tot l’equip estava atrinxerat darrera i no ha acompanyat el contraatac. En els tres minuts de l’afegit encara el Llevant ha fet efectiu varis llançaments de cantonada, però l’equip espanyolista ha sabut defensar amb ungles i dents – i molta fortuna, cal dir-ho també - , el mínim triomf que el distància de la part perillosa de la classificació.      
  
   
Fitxa tècnica:
RCD Espanyol B: Pau, Pere, Duarte, Riallo, Monzó, Caballé, Iván Sales, Joan, Jairo, Canario, i Xavi Puerto.   
Substitucions: Clerc per Iván Sales, m. 55; Kilian per Canario, m. 71; Héctor per Jairo, m. 78. Altres suplents: Aday i Koke (p.s.)

UD Levante B: Leandro, Expósito, Mossa, Jordi, Álvaro, Borja, Armero, Camarasa, Fonte, Andy i Jason.
Substitucions: Galán per Armero, m. 55; Jero per Jason, m. 60; Traver per Camarasa, m. 71. Altres suplents: Ovejero (p.s.) i Marcelo.

Àrbitre: Alexandre Alemán Pérez del col·legi de Las Palmas, assistit en bandes    
per Héctor José Suárez Morales i Juan José López García. Ha mostrat cartolines grogues a Canario, m. 25, Joan, m. 27, Caballé, m. 70, Pau, m.82, i Raillo, m. 87 per part local i a Camarasa, m. 32, Mossa, m. 61 i Fonte, m. 80  per part visitant.

Gols: 1-0: Caballé, m. 35; 2-0: Joan, m. 62; 2-1: , m.70.

Incidències: Encontre corresponent a la sisena jornada del campionat de lliga del grup tercer de la Segona Divisió B, disputat en el camp primer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Cel seré, temps assolellat i temperatura totalment de ple estiu.   En la llotja, l’exPresident Ramon Condal.  En les files del conjunt granota, el que va ser jugador del filial la passada temporada, Víctor Armero.



 CLASSIFICACIÓ SEGONA DIVISIÓ "B" GRUP 3r.

. CLASSIFICACIÓ PTS PJ PG PE PP GF GC
1 C.D. ALCOYANO 14 6 4 2 0 9 1
2 C.D. ATLÉTICO BALEARES 14 6 4 2 0 8 2
3 ELCHE C.F. ILICITANO 13 6 4 1 1 13 7
4 VILLARREAL C.F. "B" 13 6 4 1 1 12 7
5 U.E. OLOT 12 6 4 0 2 11 7
6 U.E. LLAGOSTERA 12 6 3 3 0 9 5
7 CLUB GIMNÀSTIC 10 6 3 1 2 6 5
8 LLEIDA ESPORTIU T.C.F. 9 6 3 0 3 11 9
9 C.D. OLÍMPIC 9 6 3 0 3 8 9
10 U.E. SANT ANDREU 8 6 2 2 2 4 6
11 HURACÁN VALENCIA C.F. 7 6 1 4 1 8 6
12 R.C.D. ESPANYOL "B" 7 6 2 1 3 6 6
13
C.F. REUS DEPORTIU
7 6 2 1 3 7 9
14 A.E. PRAT 6 6 1 3 2 3 5
15 VALENCIA C.F. MESTALLA 6 6 2 0 4 7 12
16 C.E. L'HOSPITALET 4 6 1 1 4 7 8
17
C.F. BADALONA
4 6 0 4 2 3 5
18 ONTINYENT C.F. 4 6 1 1 4 7 11
19 C.E. CONSTANCIA 4 6 1 1 4 4 13
20 LEVANTE U.D. "B" 2 6 0 2 4 7 17





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M