dimarts, 1 d’octubre del 2013

EL CADET "A" EMPATA AMB 9 JUGADORS (1-1)

RCD Espanyol Cadet “A:” 1  - UD Cornellà: 1

Partit força ensopit en el primer temps malgrat dues rematades als pals locals i un gol del Cornellà; tot lo contrari en el segon període en el que l’Espanyol després de millorar en el seu joc, i al marge  de veure’s avall en el marcador, es trobà amb l’adversitat de patir l’expulsió del seu porter i del seu central Joel, afrontant amb nou jugadors i 0-1 els darrers deu minuts de joc. Amb un gran gol de Víctor Daniel Chilinquinga Vega, empatà el partit i resistí en els minuts que mancaven amb un Ayoub que salvà amb les seves intervencions de la derrota jugant en inferioritat numèrica davant un molt complicat Cornellà.

L’Espanyol tingué la seva primera gran ocasió quan a l’extrem dretà Jordán li surt un centre - xut que s’estavella a la creueta de la porteria cornellanenca amb el seu meta ja batut.  Però fou el Cornellà qui colpejà primer en un contracop amb ràpida sortida per la dreta que no encertà a finalitzar Prados, passant per Latorre qui s’entreté en mig d’un embolic donant temps a la reacció de la cobertura perica, però aconsegueix fer arribar la bola a Gibert qui al costat tot sol dins l’àrea petita, afusella a Raul.

Intentà el quadre de Robert Cuesta empatar l’encontre mitjançant un xut fort però desviat de Jordán, i en una cessió compromesa de Jordi González, el meta cornellanenc s’hagué d’emprar a fons per desviar l’esfèrica a còrner. L’equip espanyolista arribà amb perill en una acció de Cristian Orlando passant en profunditat per la pujada del lateral César Mont, però un defensor talla la passada de la mort i tampoc Jordán pot rematar fent-se amb el rebuig.  Una altre incursió per banda dreta de César Mont acabà amb la rematada buscant l’angle curt, però molt atent el meta visitant envià a còrner. Mentre, el Cornellà intentava sorprendre al contracop com en el 33’ en un contraatac molt perillós que salva el meta Raul, sent la jugada posterior invalidada per situació antireglamentària.

Al darrer minut del primer temps, Pablo Ávila envià el seu llançament de falta a l’exterior del pal dret de la porteria. Fou el segon cop que l’esfèrica acabà als pals de la porteria d’un Cornellà que malgrat aquestes accions aïllades dels espanyolistes, es veia molt sencer respecte a un Espanyol que ho intentà però que no jugà un bon primer temps.

En el segon temps, després d’un primer avís del Cornellà amb un xut creuat que es marxà fora, l’Espanyol millorà i dominà més al seu rival. Una falta penjada per Pablo Ávila des de l’esquerra es passeja per l’àrea entre un munt de jugadors sense que cap espanyolista encerti al remat.

Poc després, una bola centrada per Joel des de la dreta és rematada pel davanter centre Enri, estavellant-se l’esfèrica al pal dret. Fou el tercer cop que acabà la pilota a la fusta...   Martí envià un llarg desplaçament per Chiliquinga, qui allarga el peu rematant forçat al cos del porter. Seguia sense entrar la pilota i l’Espanyol mereixia com a mínim l’empat.

Però amb un Espanyol bolcat a l’atac, el Cornellà trobà el terreny abonat per sembrar el pànic amb el contracop i en un d’ells en el minut 59’, s’escapà un dels seus jugadors en una llarga pilota dividida, i en carrera el meta Raul Aroca sortint més de vint metres fora de la seva àrea no pot evitar que arribi abans el davanter visitant, i talla amb la mà la jugada. Vermella clara, i l’Espanyol tindria que jugar amb deu i avall en el marcador. La falta es llençaria (molt llunyana) sense cap tipus de conseqüències davant la porta defensada ara per Ayoub (que havia entrat en lloc del central Pocurull).

El quadre del Baix Llobregat en altre contracop aconseguiria marcar el segon però la jugada ja estava invalidada abans del remat.  L’Espanyol ho intenta amb un servei de falta penjat pel capità Martí Soler, però altre cop per molt poc no arriba Enri al remat de cap sortint la bola fora.

En el 70’ s’acaba convertint el partit en un autèntic viacrucis pel conjunt de Robert Cuesta. Forta entrada de Joel Sierra Solís, i com ja era la segona cartolina (havia vist la primera feia sis minuts en una també dura entrada), deixa a l’equip amb deu. En l’acció posterior també es expulsat al veure la segona groga Pablo Ávila (suposadament li diria quelcom al col·legiat), quan aquest havia sigut substituït  uns instants abans.

Amb aquest dur panorama l’Espanyol treu forces d’on ja pràcticament no n’hi havia, i  donant una lliçó de coratge i lluita, a 6 minuts del final del partit, en una bola perduda, Chili (que ja va marcar-ne un així en el darrer amistós de pretemporada disputat a la Dani Jarque, encara que aquell fou des de molta més distància), envià des de fora de l’àrea un obús a l’escaire. Era l’1-1.. i amb nou jugadors.

Però mancaven encara suficients com per que el Cornellà un cop recuperat anímicament del trauma de veure’s amb el partit empatat jugant amb superioritat numèrica de dos jugadors, posés setge sobre la porteria espanyolista en busca d’un partit que se li escapava.

I disposà efectivament, de dues grans ocasions.  La primera,en el darrer minut (79’) amb un centre tancat en el que la bola li cau al davanter tot sol dins l’àrea i Ayoub en dos temps evita el gol del triomf cornellanenc en una prodigiosa intervenció. En l’afegit, de nou Ayoub salvà la papereta quan tot sol Prados en l’intent d’afusellar al meta Ayoub, es troba amb la intervenció el porter marroquí que torna a impedir amb el seu encert que els tres punts se’n vagin a Cornellà. Amb el xiulet final de López Rabelo, els pocs pericos presents respiraven i es podia considerar com a punt d’or l’aconseguit davant els d’ El Baix Llobregat.

RCD Espanyol: Raul Aroca, César, Kevin, Joel, Pocurull, Martí, Jordán, Adrià Caballé, Enri, Pablo Ávila i Cristian Orlando.
Substitucions: Jaume, Gonzalo Ávila, ?,  i Chili per César Mont, Jordán, Adriá Caballé i Cristian Orlando, m. 41; Ayoub (p.s.) per Pocurull, m. 59; Cristian per Pablo Ávila, m. 69.

UD Cornellà: Jorge Marzo, Jan Pirretas, Damià Viader, Jordi González, Jaume Batista, Joan Gibert, Vicente Prados, Eric Latorre, Carlos Donado i Carles Caballeria.
Suplents: Alex Luque (p.s.), Marc San José, David Gómez, Carlos Gilbert, Rolando Joel, Sergio Parrilla i Marcel Cunilleras.

Àrbitre: Jonatan López Rabelo, de la delegació de Barcelona, assistit en bandes per Sergio González Castro i Guillem Jene Grau.  Va expulsar amb vermella directa al porter espanyolista Raul Aroca, m. 59 i va expulsar amb dues cartolines grogues als locals Joel, (64’ i 70’) i Pablo Ávila (67’ i 70’ quan havia sigut substituït i es trobava a prop de la banqueta). Per part visitant una sola cartolina groga a Prados, m. 70.

Gols: 0-1: Joan Gibert, m. 13; 1-1: Chili, m 74

Incidències: Encontre corresponent a la segona jornada del campionat de lliga de Divisió d’Honor Cadet, disputat la tarda del passat dissabte al camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Cel parcialment cobert amb estones de sol, temperatura bastant càlida i xafogosa.