dilluns, 30 de setembre del 2013

EL GETAFE BAIXA DELS NÚVOLS A L'ESPANYOL (0-2)










RCD Espanyol: 0 – Getafe CF: 2

Tornada a la crua realitat. El Getafe ens ha baixat dels núvols donant la sorpresa i enduent-se els tres punts de l’Estadi, i encarrilant la segona derrota consecutiva el conjunt de Javier Aguirre.  El partit ha sigut molt dolent i el Getafe s’ha aprofitat d’aquesta circumstància davant un Espanyol que no ha sigut ni l’ombra d’aquell equip que derrotà a Valencia o Athletic Club no fa pas tants dies. 

El que a bon segur ningú podrà al·legar com a eximent és que es trobaven cansats del dijous la gran majoria dels que avui han sortit de titulars a l’Estadi... Les rotacions, o en aquests revolucions s’acostumen a mostrar inútils històricament en nostre club, doncs els sis punts han volat i no han fet sinó tallar el bon moment de l’equip. Un cop més els equips teòricament més assequibles, i que venen a tancar-se posant l’autobús, son els que acostumen a deixar-nos sempre els pitjors i més negres records. L’equip haurà de refer-se i recuperar la seva millor versió, conscient ara més que mai, que cada punt i cada pilota cal lluitar-los a mort, i que no hi ha rival petit. 

Avui Aguirre ha tornat a l’onze titular amb la incorporació de Capdevila en lloc del lesionat Fuentes. Lara Rabal havia rebut l’homenatge ben merescut de la seva afició, una de les poques per no dir única ovació avui a l’estadi espanyolista. Als set minuts de joc una llarga jugada espanyolista acaba amb un centre de Sergio passat que remata de cap Colotto fora.

Però de seguida s’ha vist que avui no era el dia dels espanyolistes. Una pilota greument perduda per David López, passada de Diego Costa per un Colunga que s’escapa tot sol cap a porta, encarant i driblant a Kiko qui l’ha aguantat tot lo que la situació permetia, i el remat del jugador visitant surt creuat quant tenia tota la porteria per ell. L’ensurt ha sigut de consideració i la grada ha respirat profundament...

L’Espanyol perdia contínuament la pilota en zona de mitjos i provocava diversos contracops del Getafe que li donaven molt mala pinta al partit. En un d’ells, Kiko s’ha d’emprar a fons llançant-se a la gespa davant Pedro León per evitar la rematada d’aquest.  La rèplica local, protagonitzada per un lent avui Stuani, que acaba perdent l’esfèrica en ficar per darrera el peu Roberto Lago, enviant a córner. Una de les poques oportunitats de gol dels pericos en aquest primer temps ha estat un llançament de falta lateral de Simao que ha rematat de cap malament Stuani. Una de les poques intervencions d’un apagat Víctor Sánchez ha sigut donant un passi d’or per Stuani, però l’uruguaià s’ha tancat en no xutar de primera, li ha tornat la bola a Víctor qui ha engaltat un fort xut molt, molt desviat (32’).

La millor jugada local, ha sigut entre Sergio García i Pizzi al primer toc, amb centre de Javi López massa tancat, aturant Moyà. A un centre d’Héctor Moreno no hi ha arribat per ben poc Stuani. Semblava que l’Espanyol mica a mica reconduí la situació i tot i el mal joc en atac, controlava molt més la situació després d’uns minuts molt complicats en el primer quart d’hora de joc.

En el segon temps, dubtà en el 48’ Pizzi dins l’àrea i acabà no xutant. La jugada ha continuat, i ràpidament s’ha plantat el Getafe a l’àrea espanyolista, rematant Pedro León a boca de gol, i salvant Kiko amb una gran intervenció. Es reclamaren unes mans en una penetració de Simao que forçat centra i davant Sergio García, un defensor madrileny des de la gespa la bola li rebota a la mà.  Volea de Colotto al 50’, alta.  Els propers minuts serien de domini visitant. El meta Moyà, molt insegur amb el peu a l’hora de rebutjar o fer la sacada, seguia sense passar seriosos problemes i començava ja a perdre tot el temps del món, davant un Espanyol que s’estavellava una i altre vegada amb el sistema defensiu madrileny.

Aguirre dona entrada al romanès Torje en lloc d’un Simao que tot i l’empat surt caminant tot el més a poc a poc que pot, fins que la recriminació de la grada el fa alleugerar un xic el camí de la banqueta. Al 71’ gran control i volea de Capdevila que llançant-se a la seva esquerra bloca Moyà en una bona estirada. El de Tàrrega ha pogut marcar en un partit en el que a nivell defensiu ha estat molt per sota del que s’espera, estant encara molt lluny de la seva millor forma.

L’Espanyol comença a llençar el partit a les escombraries quan tan sols un minut després permet que l’assistència de Sarabia acabi a peus de Colunga que controla i tot just entrant a l’àrea, remata ras i ajustat a la dreta de Kiko. Aquest gol deixava tocat i gairebé enfonsat a un Espanyol avui molt desencertat.

Ha pogut empatar l’Espanyol en una jugada en la que després de varies rematades de cap, l’embolic s’ha resolt traient sota pals Roberto Lago –també de cap-. L’equip català ha tingut altre bona ocasió en un servei de cantonada que ha executat des de la dreta Pizzi i al primer pal Capdevila ha pentinat sortint el seu remat un pèl creuat.

Aguirre ha donat entrada a Thievy per David López. No ha esgotat els tres canvis el tècnic mexicà tot i el resultat advers de l’equip. Les darreres ocasions, una bola en profunditat per Thievy que és tallada per un defensor sortint enrere  sobre la pròpia porta i amb Moyà a mitja sortida, que mansament s’ha anat desviant lo just i no ha entrat.  Altre oportunitat,  un remat franc de cap d’Héctor Moreno (tot sol), en un servei de cantonada llençat per Pizzi, que el mexicà ha enviat per sobre el travesser.  Repetició de la jugada en el 86’, rematant Colotto el servei de cantonada de Pizzi.

L’equip perico ha estat incapaç de crear cap jugada en els quatre minuts restants i en els quatre d’afegit. Es més, ha sigut el Getafe quan ja estàvem a punt d’arribar al 91’ que ha tornat a agafar en calces a la cobertura perica en centre des de la dreta de l’atac madrileny, i Colunga ha fet doblet, -altre cop assistència de Sarabia-,  afusellant Kiko i arrodonint encara més la victòria del quadre madrileny davant un Espanyol que ha completat el seu pitjor encontre com a local i si es vol anar més enllà... del que portem de temporada.   


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Kiko Casilla; Javi López, Colotto, Héctor Moreno, Capdevila; David López, Víctor Sánchez; Stuani, Pizzi, Simao; i Sergio García.
Substitucions: Torje per Simao, m. 67; Thievy per David López, m. 77.

Getafe CF: Moyà; Arroyo, Rafa, Alexis, Roberto Lago;  D.Castro, Borja,  Michel, Gavilán, Pedro León, i Colunga
Substitucions: Pablo Saravia per Gavilán, m.66; Mosquera per Michel, m. 69, Rodríguez per P. León, m. 86.

Àrbitre: Pedro Pérez Montero, de la delegació andalusa, assistit en bandes per José Manuel Matías Caballero i Alfonso Hernández Labella. Ha mostrat cartolines grogues al local Sergio García, m. 61, i als visitants Alexis, m. 30, Michel, m.38 i D. Castro, m. 68.

Gols: 0-1: Colunga, m. 72; 0-2: Colunga, m. 90.

Incidències: Encontre corresponent a la sisena jornada del campionat de lliga de 1a. Divisió disputat aquesta tarda a l’Estadi del RCDE a Cornellà-El Prat davant  19.489 espectadors. En els prolegòmens del partit s’ha fet menció a tots aquells socis que han complert 50 anys a l’entitat espanyolista i que han rebut la insígnia d‘or i brillants del club. També ha sigut homenatjada la que fins aquest estiu fou la capitana del femení espanyolista, Lara Rabal,  després d’una carrera esportiva de dues dècades  en la institució perica. Ha sortit a la gespa de l’Estadi i ha fet la sacada d’honor en mig de l'ovació del públic espanyolista. Els equips han sortit acompanyats de jugadores del futbol base espanyolista, així com les aplegapilotes també han sigut noies del futbol base femení.


CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ 


.
CLASSIFICACIÓ
PTS
PJ
PG
PE
PP
GF
GC
1
F.C. BARCELONA
21
7
7
0
0
24
5
2
C. ATLÉTICO DE MADRID
21
7
7
0
0
19
5
3
REAL MADRID C.F.
16
7
4
1
1
14
7
4
VILLARREAL C.F.
14
7
4
2
0
12
7
5
ATHLETIC CLUB
12
6
4
0
2
12
10
6
VALENCIA C.F.
12
7
4
0
3
10
10
7
R.C.D. ESPANYOL
11
7
3
2
2
10
9
8
GETAFE C.F.
10
7
3
1
3
9
10
9
LEVANTE U.D.
10
7
2
4
1
6
11
10
MÁLAGA C.F.
9
7
2
3
2
11
6
11
REAL BETIS BALOMPIÉ
8
7
2
2
3
7
7
12
REAL SOCIEDAD
7
7
1
4
2
6
8
13
SEVILLA F.C.
6
7
1
3
3
11
13
14
R.C. CELTA DE VIGO
6
7
1
3
3
7
10
15
REAL VALLADOLID C.F.
6
7
1
3
3
6
9
16
ELCHE C.F.
6
7
1
3
3
6
10
17
GRANADA C.F.
5
6
1
2
3
3
5
18
U.D. ALMERÍA
3
7
0
3
4
10
17
19
CLUB ATL. OSASUNA
3
7
1
0
6
5
13
20
RAYO VALLECANO
3
7
1
0
6
5
21



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M