diumenge, 24 d’agost del 2014

BRILLANT REACCIÓ D'UN ESPANYOL "B",
QUE NO MEREIXIA PERDRE (2-2)










RCD Espanyol “B”: 2 – Lleida Esportiu: 2

Chamorro i Carmona, a parells...

El RCD Espanyol “B” amb una brillant reacció producte d’un bon segon temps jugat, ha pogut neutralitzar el 0-2 que Chamorro establia passats els vint minuts de joc. Una avantatge excessiva per un Lleida que ha tret petroli de dues accions molt concretes i puntuals i que s’ha dedicat a gestionar el resultat favorable sense concessions, amb un conjunt experimentat i amb ofici, però l’empenta espanyolista i el seu bon joc,  ha tingut el premi oportú en la recta final del partit amb dos gols de Adrià Carmona.   

Amb el nou fitxatge Andrés ocupant la porteria perica, i la principal novetat – tot i que ha jugat tota la pretemporada amb el filial, encara és juvenil – de Marc Roca a la medul·lar al no pogué comptar ni amb Caballé (lesionat greu), ni amb Joan Jordán, l’equip de Planagumà es presentava davant la seva parròquia en el primer partit oficial de lliga, i en front, tot un os, el Lleida, equip que ha jugat el play-off d’ascens en les darreres temporades i que a més, ha vingut acompanyat d’una sorollosa afició que l’ha recolzat durant el partit.  

Malament se li han posat les coses al filial perico, quan després d’uns minuts igualats de joc amb major domini visitant, el Lleida ha matat l’encontre en dues accions (14’ i 21’) en les que Salvador Pérez Martínez "Chamorro",  ha posat terra pel mig en el marcador. La primera d’elles després que la cobertura espanyolista no hagi sabut allunyar l’esfèrica amb un curt refús, marcant de xut ras creuat que no pot interceptà Raillo, i la segona després de rematar de xilena perfectament una centrada des de la dreta de Chupe. Un gol de bella factura que ha encès encara més la moral dels lleidatans presents a la Dani Jarque que han corejat el nom del davanter alacantí procedent de la Llagostera.

L’Espanyol intentà refer-se del cop, però fins el descans tan sols arribà amb dues ocasions amb perill a les immediacions del meta Torres – qui be faria d’ocupar-se més del joc i del seu equip, que del públic –. Una per l’esquerra amb entrada de Duarte que talla la cobertura la seva passada final, i una per la banda contraria amb Mamadou col·locant un profund centre que ni arriba el meta Torres, ni Jairo ni Pirulo en el segon pal.  

Ha millorat molt l’Espanyol B en el segon temps tot i mancar-li encert en els metres finals en varies ocasions. Als 7’ de la represa Mamadou no ha aprofitat una acció en la que el meta havia sortit i el seu llançament des de fora de l’àrea s’ha marxat alt i desviat quan la porteria estava desguarnida. Un minut després el propi Mamadou reclamava penal bastant rigorós, en una jugada bastant en la que el col·legiat no ha apreciat punibilitat.

Al 55’ Planagumà deixaria el lloc de Mamadou per la presència d’Adrià Carmona. El d’Igualada aconseguirà els dos gols que permeten sumar un punt al quadre perico en aquesta jornada inaugural del campionat. El porter del Lleida evitaria que el centre xut de Duarte acabés dins amb una oportuna intervenció. El tècnic perico efectua de cop les dues darreres substitucions entrant Traoré (qui ho fa abans del permís arbitral i veu la cartolina groga pagant la “novatada” en el debut) i Iván Sales.

Ho prova Carmona amb un llançament directe de falta que ha sortit fora a la dreta.  L’Espanyol dominava i arriba amb comoditat a les immediacions on es trobava un Lleida molt sòlid. Els del Segrià que tallaven el ritme del joc amb tota classe d’argúcies, es veien impotents per frenar als blanc-i-blaus, tot i que aquests no acabaven de veure la manera de perforar la porta lleidatana tot i el seu domini insistent. Rubén Duarte fa jugada per l’esquerra però el seu centre massa tancat acaba tocant lo just el meta davant Jairo.

A nou del final, en un servei de cantonada que no pot allunyar la cobertura visitant,   Carmona envia a l’escaire una bola morta dins l’àrea que li cau al seu peu. D’un tret sec que no pot rebutjar tot i tocar-la el porter, situa al seu equip de nou dins el partit.  A 6’ del final, Rober – amb el dubte si la bola havia superat la línia de fons – col·loca un centre que tot sol a boca de canó, envia als núvols Rubén Duarte.

En el minut 88, una pilota centrada per Pol Llonch, la remata perfectament de cap Carmona enviant-la al fons de la porteria lleidatana. Era el 2-2 definitiu tot i que l’equip perico davant un Lleida que feia estona que s’havia dormit en els llorers, disposaria de l’acció definitiva per endur-se el partit. Seria Jairo qui retallaria al defensor i filtrant-se entre mig de l’altre defensa lleidatà arribaria fins la cuina, però incomprensiblement acabà enviant la pilota fora. No era fàcil pel poc angle, però s’esperava al menys que la rematada anés entre tres pals, doncs podia haver existit l’opció de que hagués significat el triomf blanc-i-blau.                         



Fitxa tècnica:
RCD Espanyol B: Andrés, Rober, Raillo, Rubén, Ángel, Marc Roca, Luque, Pol Llonch, Jairo, Mamadou i Pirulo.
Substitucions: Carmona per Mamadou, m. 55; Sales i Traoré per Luque i Marc Roca, m. 71. Altres suplents: Héctor i Néstor (p.s.).

Lleida Esportiu:  Torres, Pau Bosch, Fuster, Fragoso, Ekhi, Pedro Bakero, Diego Sánchez,  Albistegui, Chamorro, Miramón i Chupe.
Substitucions: Osado per Chamorro, m. 76; Didac per Diego Sánchez, m. 89. Altres suplents: Diego Gómez (p.s.), Barreda i Fornies.

Àrbitre: Víctor Rives Leal, del comitè territorial valencià, assistit en bandes per Pedro Javier López Pascual i Álvaro Moreno Navarro. Ha mostrat cartolines grogues a Pedro Barkero, m.15, Fragoso, m. 55, Luque, m. 62, Fuster, m. 69, Traoré, m. 72, Albistegui,m. 74, Raillo, m. 78.  També ha estat amonestat el segon tècnic espanyolista, Luis Blanco, per entrar al terreny de joc en la celebració de l’empat perico.

Gols: 0-1: Chamorro, m. 14: 0-2: Chamorro, m. 21; 1-2: Carmona, m. 81; 2-2: Carmona, m.89.


Incidències: Encontre corresponent a la primera jornada de lliga del grup 3r. de la Segona Divisió “B”, disputat aquest vespre al camp primer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Temps assolellat, temperatura minvant amb el transcurs del partit. En les files del Lleida, Daniel Fragoso Escribano, jugador del futbol base espanyolista en els darrers anys del segle passat (en el filial al camp de La Caixa).  Presència entre altres personalitats, de l’Adjunta a la Presidència del RCDE, Anna Maria Fusté, i el conseller Ramon Robert.  







S E N T I M E N T P E R I C O . C O M