EN UNA BRILLANT FINAL, L'ESPANYOL GUANYA
AL MÁLAGA (3-1) EL TORNEIG DE SANT POL DE MAR

(Mpal. del Sot de Bagueny, Sant Pol de Mar: El Maresme, Josep Maria)

RCD Espanyol Juvenil “B”: 3 –Malaga CF: 1

Guanyant tots els partits disputats, el Juvenil “B” de Robert Cuesta, s’adjudicà brillantment el torneig “Xip International Cup” disputat al Mpal. del Sot de Bagueny  a Sant Pol de Mar. Derrotà al conjunt malagueny en una molt bonica i disputada final en la que hi hagué bon joc per ambdues parts, gols,  pilotes als pals, ocasions de gol, i emoció pràcticament fins als darrers minuts en que sentencià l’Espanyol el matx.

Amb només quatre jugadors de segon any (el meta Fajardo, Manchón, Cristopher, i Adrián Rivas) en l’onze inicial, el nou Espanyol de Lliga Nacional Juvenil volia confirmar les expectatives mostrades en els anteriors partits de pretemporada i més en concret en el darrer disputat a la Dani Jarque en que apallissà al CF Badalona de Divisió d’Honor. I no va decebre el conjunt de Robert Cuesta, demostrant que enguany dista molt del nivell tan pobre exhibit la darrera temporada i que li costà tenir-se que jugar el coll en el darrer partit davant el Rubí.

Amb un Málaga dominant, i un Espanyol a la contra, els periquitos tingueren la seva primera ocasió als dos minuts de joc amb un passi en profunditat del lateral Pedrosa per Ávila, arribant mínimament abans que el porter amb el  que li acaba estavellant l’esfèrica, i el rebuig li cau a Rivas qui remata a boca de canó i sobre la línia salva un defensor andalús. Els visitants abans del quart d’hora es mostrarien en atac amb un llançament lateral de falta que rematat molt bé de cap, bloca el meta Fajardo. En  un perillós centre la pilota es passeja per l’àrea petita espanyolista, rematant per sobre en una bona ocasió.

Els malaguenys que es mostraren com un conjunt tècnic  - propi de l’afamada pedrera de l’entitat amb l’arribada de Casanova -, arribaren varies vegades amb molt perill, però en l’àrea a l’hora de matar a l’adversari, no tingueren l’encert necessari com per variar la sort definitiva de la final. També en el segon temps mostrà carències algun jugador a l’hora de treure la bola jugada des de darrera, fet que aprofità l’equip perico pressionant des del mateix moment de rebre els defensors l’esfèrica del porter.

Va ser d’agrair això si cara a l’espectador, que ambdós conjunts mostraren el millor de si mateix i el joc fos bonic i ofensiu, amb moltes situacions de gol. L’Espanyol tingué la millor ocasió abans de la mitja hora (27’) amb un remat de cap de Javier Puado que s’estavellà al travesser.

Pablo Avila, causant estralls per la banda dreta, col·loca un precís centre per que Cristopher entrant tot sol rematés increïblement per sobre, tot i que injustament l’acció fou invalidada per fora de joc. De nou el davanter centre Cristopher fa un molt bon moviment i a la mitja volta llença sortint la bola un pam per sobre el travesser. Eren els millors moments dels pericos. A la jugada següent passada d’Àvila en profunditat per Cristopher i aquest no pot superar al meta qui treu una formidable mà evitant el gol espanyolista.

En els darrers minuts el Málaga seria qui ensenyaria les dents i un parell de llançaments llunyans no es van convertir en gols de pur miracle, sent la fusta la protagonista com per exemple en el darrer minut (39’) quan el pal esquerre repel·lí un remat sec i dur que duia camí de gol, superat Fajardo.  Però seria el conjunt perico qui disposaria de la darrera abans del descans amb una ocasió d’Àvila, evitant el gol primer el porter i després un defensor quan Rivas colpejà la segona rematada.

El segon temps, s’inicià amb ja el calor fent estralls després que el sol acabés imposant-se durant el primer temps, i amb un xut dels andalusos als tres minuts de la represa que sortí desviat.

Adrián Rivas avançà als pericos després que enviés al fons de la porteria en segona acció després una pilota en profunditat pel remat de Cristo fos rebutjada pel porter. El Málaga va pogué empatar en una jugada d’extrem superant a Pipa i després a Jaume i la passada de la mort la remata el davanter andalús tant malament com va saber quan ho tenia tot al seu favor per afusellar al porter espanyolista (48’).

Al 53’ mogué Cuesta, ja de manera més general, la banqueta espanyolista substituint fins a cinc jugadors.  Pressionant ben amunt, Martí recuperà una bola del defensa que havia rebut del porter, i ficant la punta de la bota a punt estigué de superar amb èxit la sortida del porter, sortint l’esfèrica per ben poc per sobre el travesser.

Pablo Ávila (escollit millor jugador) faria el 2-0 després d’una gran jugada d’Alex Bermejo amb passada interior a l’espai. L’extrem egarenc de xut ras supera al meta malagueny per la seva dreta.

Més canvis a la formació espanyolista, però el Málaga no llençà encara la tovallola i avisà amb una gran ocasió que finalitzà amb un xut aturat pel meta perico cobrint el pal curt. Sense solució de continuïtat el quadre andalús retallaria distàncies en el marcador després que la cobertura espanyolista no estigués gaire fina i deixés rematar a boca de canó de cap al davanter andalús. Mancaven 14 minuts, i a falta de 9’ l’Espanyol sentencià la final quan Jordan pressionant al defensa malagueny, recupera una bona pilota, i superant al darrer defensor entra com una fletxa introduint-se  a l’àrea, on no s’ho pensa dues vegades i clava un tret ajustat al pal dret.

Amb tot decidit, Jaume estavellà l’esfèrica al travesser en un remat de falta lateral, estan a punt el també central Joel, d’aprofitar en una segona rematada el refús de la fusta, però el meta malagueny amb reflexes es va fer amb la bola. Labiano deixà bons detalls en jugada individual dins l’àrea però s’excedí regatejant i acabà perdent. En el 38’ l’ocasió fou per Enri, evitant el gol el meta amb una gran intervenció. En el darrer instant, fou el Málaga amb un remat de cap qui pogué anotar, però es marxà fora.

Fitxa técnica:
RCD Espanyol: Iván Fajardo, Pipa, Pedorsa, Joel, Almirall, Manchón, Pablo Ávila, Martí, Cristo, Puado i Adrián Rivas.
Substitucions: Jaume per Joel, m. 25; Isaac per Pedrosa, m. 41; Labiano, Joel, Alex Bermejo, Pocurull, i Enri per Pipa, Almirall, Manchón, Puado i Adrián Rivas, m. 53; Ignasi, Jordan i Caballé per Martí, Pablo Ávila i Cristo, m. 63.

Gols: 1-0: Adrián Rivas, m. 43; 2-0: Pablo Ávila, m. 62; 2-1; m. 66; 3-1: Jordan, m. 71.

Incidències: Final del torneig “Xip International Cup” disputat al Sot del Bagueny de Sant Pol de Mar. La final es disputà en dues parts de 40 minuts en comptes dels 45 que estaven previstos. L’Espanyol jugà amb la segon indumentària de color lila i veié dues cartolines grogues (probablement Jaume en el primer temps i Manchón en el segon). Temps variable amb cel molt cobert al Sud abans del partit, obrint-se clarianes i ràpidament s’imposà el sol, augmentant fortament la temperatura amb el pas del partit.

Prèviament es disputaren les finals de consolació, jugant-se el darrer partit abans de la disputa de la final, el tercer lloc que finalment fou pels japonesos del Yokohama FC després d’avançar-se primer davant la Damm de Miguel Ángel Samprón (veure foto n.28), remuntar el quadre cerveser i veure com en el darrer minut els nipons empataven des dels onze metres. En la tanda de penals la Damm tingué varies vegades el triomf en la seva mà, però fou el Yokohama qui acabà tercer.

LLIURAMENT DE TROFEUS.

Marc Manchón com a capità de l’equip recollí el trofeu de campió, mentre que Pablo Ávila, fou escollit com a jugador més valorat recollint també el guardó acreditatiu a tal condició. Fotografies dels campions i d’ambdues formacions com a bona mostra de fair play.