diumenge, 24 d’agost del 2014

SERGIO GARCÍA OBRA EL MIRACLE,
EVITANT LA DERROTA EN EL DARRER INSTANT (1-1)

UD Almería: 1 - RCD Espanyol: 1

L’Espanyol de Sergio González ha debutat traient inextremis un punt d’Almería, en un partit autènticament per oblidar en el que l’equip espanyolista –amb deu per l’expulsió d’Arbilla a la mitja hora de joc – no ha existit pràcticament en atac, i només una genialitat de Sergio García en el 103’ (s’ha aturat el joc nou minuts per un problema elèctric) ha permès als espanyolistes puntuar i evitar la derrota en un molt dolent partit. Molt haurà de seguir millorant l’equip doncs la imatge que avui (i ahir dissabte) oferta per l’equip, ha deixat molt que desitjar.  

La primera aproximació perillosa dels locals, als tres minuts un remat de Soriano per sobre la porteria després d’una acció del lateral Dubarbier. Jonathan deixa en evidència a Víctor Álvarez (qui ho ha passat molt malament a l’esquerra de la cobertura perica), i molt bé llençant-se al tall Álvaro, evita mals majors quan l’extrem s’infiltrava perillosament dins l’àrea espanyolista.  Caicedo relliscant no pot rematar un bon centre de Montañés des de la dreta tot just al quart d’hora de joc.   Jonathan Zongo filtrant-se entre dos espanyolistes deixa anar un tret, sortosament bastant centrat, que pot rebutjar amb no poques dificultats el meta espanyolista Kiko Casilla salvant al seu equip.

Als vint minuts de joc, primer no arriba Caicedo al centre de Víctor i posteriorment el centre de Salva Sevilla també es passeja sense que pugui rematar cap espanyolista i sortint a córner.  Altre cop en el 22’ salva Kiko després d’un remat de Verza quedant posteriorment invalidada l’acció atacant dels andalusos per fora de joc.  Els visitants ho intenten amb un llançament de Víctor per sobre el travesser a la sortida d’un servei de cantonada abans de la mitja hora de joc. Jugada reclamada pels espanyolistes com a gol fantasma de Colotto, frenant l’esfèrica el propi Caicedo i  traient Hemed sobre la vertical de la mateixa línia no entrant la bola,  i tant sols un minut després Arbilla ha confirmat les pors i dubtes en aquest jugador, quan en ser desbordat  acabà fent caure a Edgar. L’exdefensor rayista veu la segona cartolina i deixa l’equip amb deu jugadors a manca d’una hora de joc.    

Víctor Sánchez es situa de lateral dret en el lloc del expulsat Arbilla, sortint en el segon temps Javi López sacrificant a Caicedo. Problemes ja pels espanyolistes amb un Almería que tanca als avui liles, i que es recrea en l’acció amb un remat d’esperó de Soriano que surt a un parell de pams del travesser. Un altre remat del propi Soriano de cap es ben aturat per un segur Casilla. En el 41’ Hemed ha tingut la més clara de l’equip andalús en un contraatac  rebent en posició molt més que dubtosa, però ha acabat rematant ras sortint l’esfèrica ajustat al pal dret.   

Ja en el segon temps, l’Espanyol tant sols ho intentava duent perill a pilota aturada amb la sempre amenaçant presència de Coloto. Després d’una bola perduda en defensa, en el 52’ Soriano de xut creuat ras supera a Kiko Casilla. El veterà jugador rep en la frontal, controla avançant uns metres i afusella al d’Alcover, tot això després que Edgar Méndez arrenqués en camp propi i travessés tot el camp amb la pilota enganxada als peus sense que ningú dels espanyolistes que li sortien al pas poguessin arrabassar-li la pilota. Les coses ja no es podien posar pitjor.      

I si no era prou tard amb aquest vergonyós horari totalment infecte d’aquesta gent que mana al futbol espanyol, peten les torres elèctriques de mig estadi, i s’ha de suspendre momentàniament l’encontre... Aquí la culpa no és d’altre que de nosaltres els aficionats. Ningú hauria d’anar al futbol a aquests horaris, a veure si algú s’ho feia mirar...  doncs aviat se’ns acabarà algun partit fent-se de dia,  davant tant majúsculs despropòsits.  

Es reprèn el joc, i una bona acció de Sergio García dona esperances a la parròquia perica d’una possible reacció. Amb poc ens conformem...  Però en el 72’ un remat creuat de Michel, acaba sortint l’esfèrica a la dreta de la porteria. Després d’un llançament de falta penjat per Sergio que ha rematat forçat Álvaro aturant el meta Rubén, el tècnic espanyolista Sergio González ha realitzat la tercera i darrera substitució entrant Abraham per Montañés, variació aquesta que des de nostra ignorància, no encertem a esbrinar el que ha intentat buscar el tècnic perico.

Al 81, en acció de Sergio García, l’equip perico demanà mans del defensor a qui li rebota al braç el remat del davanter del Bon Pastor.   Amb el pas dels minuts, el desgast físic de jugar amb inferioritat numèrica, i els pocs símptomes de reacció que ha ofert l’equip al llarg de tota la pretemporada  en el darrer tram de partit, han fet pensar que l’Almería que no havia passat gaires angunies, no tindria problemes  per mantenir el resultat.

En el 88’ el tècnic local Francisco ha fet ingressar al terreny de joc al “desagraït”, qui ha ocupat la punta d’atac en lloc de Hemed.  De nou l’Espanyol al 89', l’ha tingut a pilota aturada, en un servei de cantonada que Álvaro ha enviat fora amb remat de cap. Mentre, el quart àrbitre aixecava el cartell amb 12’ de descompte (els 9’ en que ha estat detingut l’encontre, més l’afegit pel temps perdut).  David López dins l’àrea en el 93’ ho ha tingut al seu abast. Ha elevat buscant superar amb una vaselina a Rubén i el meta s’ha fet amb la bola per alt. I menys mal que Thievy en el 96’ ha rematat ras de primera fora a l’esquerra de Kiko Casilla en una gran ocasió, tot i que l'acció estava invalidada. No podia fallar tampoc, per fer joc amb les negatives estadístiques de la nit, la clàssica cartolina de Víctor Sánchez...

Quan ja s’exhauria la totalitat del temps afegit, i l’Espanyol semblava condemnat a la derrota, arribaria la jugada en la que Sergio García trauria petroli. Passaven cinquanta segons dels dotze d’afegit, desplaçament llarg per que dins l’àrea el del Bon Pastor controli, busqui forat davant els defensors, remati rebotant la pilota a la gespa plorant, i entri aquesta ajustada al pal dret. Al 104, assenyalà el col·legiat la fi del partit, amb l’empat final, i l’equip al menys arribarà a Barcelona amb un puntet que sap a glòria després del vist. Sortosament Sergio González podrà seguir treballant amb l’equip buscant millorar les prestacions d’aquest, sense la pressió i assetjament miserable que l’anterior tècnic va haver de patir quan a la primera jornada ja des de l’ona mitjana de les ones, escridassaven ja a viva veu contra el mexicà minuts abans d’igualar el matx davant els "celtiñas"...

      
  
Fitxa tècnica:
UD Almería:  Rubén; Michel, Trujillo, Dos Santos, Dubarbier; Thomas, Verza; Jonathan, Soriano, Edgar;  i Hemed.
Substitucions: Dangda per Soriano, m. 73; Tievhy per Hemed, m. 88; Corona per Edgar, m.100.

RCD Espanyol: Kiko Casilla; Arbilla, Colotto, Álvaro, Víctor Álvarez; David López, Víctor Sánchez, Montañés, Salva Sevilla; Sergio García i Caicedo.
Substitucions: Javi López per Caicedo, m. 46; Stuani per Salva Sevilla, m. 56; Abraham per Montañés, m. 78

Àrbitre: Alejandro Hernández Hernández, de la delegació de Las Palmas, assistit en bandes per Teodoro Sobrino Magán i Ignacio Rubio Palomino. Ha mostrat cartolines grogues a Arbilla (17’ i 32’),  Trujillo, m. 17,  Berza, m. 49, Sergio García, m. 73, Tomas, m. 92, Víctor Sánchez, m.98.

Gol: 1-0: Soriano, m.52; 1-1: Sergio García, m.103’

Incidències: Encontre corresponent a la primera jornada de lliga de primera divisió, disputat a l’estadi dels "Juegos del Mediterráneo" d’Almería. L’Espanyol lluïa la segona indumentària, la de color lila. En el segon temps, l’encontre s’ha hagut d’interrompre nou minuts per una falla en el sistema elèctric d’il·luminació.     


3 comentaris:

Anònim ha dit...

Estem sense laterales. Fan falta pero ja!

Anònim ha dit...

Veremos como se las apaña Sergio

Josep Maria ha dit...

Por lo que respecta a los laterales, poco puede hacer. Recuperar a Fuentes que al menos es más seguro en defensa. Esperemos que coja la forma lo más rapido posible Caicedo (que en asociación con Sergio García, tiene que ser el 50% de este equipo). A la media falta alguien con clase y jerarquía que mueva al equipo, si se quiere jugar un fútbol mas creativo y menos vertical. Es mi modesta opinión.
Saludos!.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M