dissabte, 30 d’agost del 2014

L'ESPANYOL FEMENÍ JUGARÀ DIUMENGE
LA SEVA 9èna FINAL DE LA COPA DE CATALUNYA.

CRISTHIAN ALFONSO JUGARÀ TAMBÉ AL GIRONA FC (COM CRISTIAN GÓMEZ), I TAMBÉ EN QUALITAT DE CEDIT.

...Després de derrotar 1-4 a l'amfitrió, el FC Levante Las Planas. 

(Mpal. Les Planes, Sant Joan Despí; El Baix Llobregat: Josep Maria)


FC Levante Las Planas: 1- RCD Espanyol Femení “A”: 4

El RCD Espanyol disputarà la seva novena final (és el vigent campió i ha assolit cinc de les nou edicions disputades) de la Copa Catalunya Femenina en vèncer de manera prou clara 1-4 a les locals del FC Levante Las Planas en un partit en el que malgrat la claredat del resultat final, les periques s’han hagut d’emprar a fons després d’un primer temps bastant fluix. En el segon, la superioritat ha quedat palesa tant en joc com en gols, i les de José Antonio Montes han obtingut el passi per disputar-li al FC Barcelona la gran final de diumenge (12:00h. idèntic escenari).

Ha sorprès el tècnic espanyolista no alineant d’entrada tant a Andrea Pereira com a Bárbara Latorre, puntals d’aquest equip a la defensa i a la davantera respectivament. Ambdues jugadores han sortit després del descans.  El primer temps ha sigut bastant fluix. La primera gran ocasió del partit s’ha produït quant es duien 4 minuts de joc després d’un error greu de Kenti, que ha estat a punt d’aprofitar-se’n Zaira amb un remat ras creuat que ha sortit a un pam del pal dret amb Paula ja batuda. Ha sigut la millor ocasió local.  Minuts després Sara Serna s’ha escapolit per velocitat, però molt forçada davant l’oposició de la cobertura perica que s’ha refet, ha rematat alt per sobre la porteria perica.

Passats aquests dos ensurts, el partit s’ha tornat molt més previsible, amb domini espanyolista però sense gens de profunditat tot i que Lombi s’ha mostrat molt activa per la dreta de l’atac perico. Han hagut de passar 23 minuts per que una errada en el rebuig de Marta Cubí (jugant de central les darreres temporades tant al Sangra com al Levante LP), se n’aprofités Rivi qui fa jugada per l’extrem però la seva passada la remata massa centrada Lombi a les mans de Maria Ripoll.  En el 28’ a punt de sorprendre un xut de Lombi que finalment rebotant en una defensora se’n va fora molt desviat, a córner. Aproximant-se més Alba Pomares amb un llançament des de fora del àrea que surt fora a mig metre del pal esquerre.

Després d’aquestes aproximacions que pràcticament no mereixerien ni el títol de jugades de perill, l’Espanyol treu petroli en el 39’ quan una passada en profunditat acaba amb la rematada de Pomares a la que arriba a la bola dividida Lombi abans que la meta del Levante i envia la pilota al fons de la porteria avançant al seu equip, malgrat les protestes de les locals demanant fora de joc.

A la represa, als tres minuts de joc s’emporta la bola Alba Pomares perfectament i se’n va com una fletxa entrant a l’àrea i afusellant a Maria. Era el 0-2 i l’Espanyol encarrilava la semifinal.  Mentre, el Levante atacava amb perillossitat però incorrent varies vegades en posició antireglamentària de les seves jugadores.  Només havien passat cinc minuts del gol d’Alba, que l’Espanyol faria el tercer. Un gol de bandera, aconseguit per Troyano. La ex matalassera envia una canonada des de fora de l’àrea a l’escaire.

Amb el partit ja trencat i amb un Espanyol dominador, l’equip de Montes va pogué fer el quart en un centre de Pomares des de l’esquerre que remata Rivi colpejant l’esfèrica en una defensora i sortint fora per ben poc. Molt maca la jugada amb centre de Kenti per la dreta i remat de cap de Rivi con manen es cànons, de cap al fons de la porteria. La llàstima és que la col·legiada se n’adonà que la seva auxiliar tenia la bandereta aixecada per posició de fora de joc per ben poc, i el preciós gol no pujà al marcador.

Al 71 dues ocasions del Levante, amb remat a boca de canó d’Andrea que surt fora increïblement. Però l’equip local que no llençava en absolut la tovallola, tingué el premi quan dos minuts després Marta Cubí fou la més llesta de la classe en enviar una bola dins després d’una embolicada jugada amb varis rebuigs i rebots en la que la cobertura perica no estigué fina a l’hora de allunyar el perill.

Tornà a la càrrega l’Espanyol amb llançament de la central Inés que surt a dos pams l’esfèrica, i finalment en el 84’ Rivi aconseguiria el seu gol, després de rematar amb el peu en mitja volea, un centre des de la dreta en servei de cantonada.  En el darrer minut a punt estigué Bárbara d’aprofitar-se d’una indecisió entre la meta local i una defensora ficant el peu i la bola rebotada es marxà fora per la línia de fons.  

Final del partit amb el triomf espanyolista 1-4 aconseguint el bitllet per la gran final de diumenge. Serà la novena entre Espanyol i Barcelona. La desena per les barcelonistes que avui s’han passejat davant un Europa que no ha sigut rival. Les blanc-i-blaves, vigent campiones, defensaran el títol aconseguit l’estiu passat al Baptista Milà de Sant Boi.   
    
              
Fitxa tècnica:
FC Levante Las Planas: María Ripoll, Eli Sivera, Elba, Marta Cubí, Berta,  Leti, Ausi, Maria Álvarez, Gemma, Zaira i Sara Serna. 
També: Carol, Ara, Belén, Andrea Gómez, Carri, Sonia Zarza, i Nina Riera.

RCD Espanyol: Paula; Kenti, Inés, Estibi, Cotado; Troyano, Núria, Paloma; Lombi, Alba Pomares, i Rivi.
Substitucions: Andrea Pereira i Bárbara per Estivi i Paloma, m. 46; Haley per Lombi, m. 69; Mayra per Kenty, m. 74; Sara Nassim per Núria, m. 83. Altres suplents: Andrea Giménez (ps.), i Ari Forment.

Àrbitre: Verònica Rodríguez Ruíz, de la delegació del Penedès-Garraf, assistida en bandes per Montserat Barrera Sánchez i Maria Teresa Purti Páez també de la mateixa delegació.  Cartolina groga a la jugadora espanyolista Nuria Mendoza, m. 46.

Gols: 0-1: Lombi, m. 39; 0-2: Alba Pomares, m. 48; 3-0: Troyano, m. 63; 1-3: Cubí, m. 74; 1-4: Rivi, m. 84.

Incidències: Segona semifinal de la 10èna. Copa de Catalunya Femenina, disputada al Mpal. Les Planes de Sant Joan Despí. Presència del màxim responsable del futbol femení espanyolista, Albert Garrofé, del candidat a la presidència del RCDE Arnau Vaqué, així com de la coordinadora del futbol femení perico “Titi” Camúñez i el seu cos tècnic del filial femení, i moltes cares conegudes en general del futbol femení català, i seguidors també presents del quadre blanc-i-blau.  Entre les autoritats, l’alcalde de Sant Joan Despí, Antonio Poveda.

Llarga la llista de jugadores del quadre local que han passat per la Ciutat Esportiva com a membres dels diversos equips espanyolistes: Sara Serna, Carol Miranda, Marta Cubí, Sonia Zarza, Eli Sivera, Erika Leticia Viñoles, María Álvarez, Andrea Gómez, i Laura Carriba. A l’altre semifinal disputada prèviament a aquest partit, el FC Barcelona s’ha desfet per un rotund 9-1 del CE Europa.  





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M