dissabte, 13 de setembre del 2014

EL TRIOMF DE LA CONSTÀNCIA (1-0).
EL JUVENIL "A" SUPERA A UN COMPLICAT LLEIDA.











RCD Espanyol Juvenil “A”: 1 – Lleida Esportiu TFC: 0

Molt li ha costat al quadre espanyolista, doblegar en un treballat partit al primer líder del campionat 2014/15 de la Divisió d’Honor Juvenil, en encontre que ha tingut lloc al camp tercer (?) de la Ciutat Esportiva Dani Jarque avui dissabte. Els espanyolistes, desprès d’un primer temps per oblidar, han millorat sensiblement en el segon període, i en la darrera mitja hora han posat setge d’una manera clara i continuada a la porteria lleidatana, fins obtenir finalment un merescut gol que els hi ha donat els tres punts.  Tot i els punts, i per diferència de gols, l’equip passa a situar-se en tercer lloc igualat lògicament a punts (6) amb Mallorca i Stadium Casablanca – per sobre –, i igualat amb tot amb Manacor.   

Tornava Aarón a l’onze inicial un cop complida la sanció del darrer partit de l’exercici passat, i el meta Chus es situava sota pals després de la sanció de Rubén en ser expulsat a Horta a la jornada inaugural davant la Damm. La resta de l’equip, l’onze de gala amb l’excepció de Lluis, l’altre damnificat d’aquell encontre de quarts de final davant el Sevilla de la passada temporada.

Tot i que l’encontre semblava començar amb ritme amb un remat fora de Torito, la monotonia en el joc seria la constant, amb un Lleida ben atrinxerat darrera i un Espanyol que no trobava la manera de posar-li el suficient ritme al joc com per arribar amb claredat a l’àrea rival superant l’entramat defensiu lleidatà. No fou fins el minut 32, quan l’equip de David Gallego tingué la seva primera ocasió de gol. Juanan Entrena, en acció individual, arribà fins l’àrea i superant amb un bon control la sortida del porter amb un remat, un defensor salva sota pals evitant el gol.  Un llançament directe de falta a càrrec d’Arón buscant l’escaire, surt alt. Un centre xut molt tancat de Carles Soria “Torito”,  és aturat pel porter lleidatà. Res més. Final del primer temps i empat a zero més que just en un primer temps molt fluix.

Es quedà a la banqueta Lauren – qui tampoc en aquesta ocasió tingué cap opció i passà totalment inèdit – i sortí en el seu lloc Campu. Només iniciar-se el joc, Entrena per l’esquerra posà a prova a Joan Marc, qui cobrint bé el pal curt aconseguí rebutjar el remat de l’extrem espanyolista. Al 51’, la primera i única ocasió clara del Lleida Esportiu al llarg de tot l’encontre. Bigo aconsegueix tot sol rematar de primera un centre d’or, però la bola acaba sortint rasa a la dreta de Chus per ben poc.          
     
Reaccionà l’equip local a partir dels 13’ de la represa, assetjant l’àrea del quadre de la Terra Ferma. Acció de Pol entrant per la dreta i amb poc angle remata a trencar cobrint bé el porter Joan Marc; l’esfèrica li cau a Torito qui remata també a boca de canó, colpejant la pilota en el cos d’un defensor que evita el gol.  Gual desborda i supera en altre acció al seu marcador regatejant-lo, però finalment no ha escollit la millor acció i en comptes de passar a un company ha finalitzat amb un xut que no ha superat al meta ben situat del Lleida.  

Kike surt per Torito i poc desprès Alex ho faria per Sarmiento.  Mentre, Pol Lirola començava a causar estralls per la banda dreta de l’atac espanyolista guanyant línia de fons amb convicció i gran classe. En una d’elles arriba fins la lateral però el seu centre no troba rematador per ben poc.  Un lliure directe d’Alex López surt fora a la dreta. El partit començava a ser un atac i gol constant dels de David Gallego davant un Lleida que ja notava l’esforç del primer temps i el cansament li començava a passar factura davant un Espanyol ja bolcat a l’atac.

Marc Gual en jugada individual en la frontal, retalla, i envia un tret que s’estavella al travesser de la porteria lleidatana. La pilota començava a donar mostres de resistir-se a entrar a la porteria rival quan l’Espanyol ja estava fent mèrits sobrats per obrir el marcador.  En altre jugada Tio i el meta Joan Marc eviten en darrer instant el remat d’Entrena dins l’àrea. 

Pol Lirola guanyant altre cop línia de fons (79’), centra i altre cop llençant-se i ficant una mà providencial, evita el meta un remat letal d’un jugador local. Un xut d’Aarón es perd per sobre el travesser a un parell de pams.  També ho intenta Víctor Campuzano en altre xut des de la frontal que ben encaminat, acaba no obstant sortint per sobre la porta lleidatana en tocar en un defensor lleugerament. El servei de cantonada s’executa i Entrena de volea en el segon pal, obliga a lluir-se al meta visitant en una gran intervenció enviant altre cop a córner.  

No hi havia manera i els minuts passaven tot i que el domini perico era abassegador. Al Lleida se li feia molt llarg el partit davant les escomeses constants del blanc-i-blaus. Un xut de Gual és a punt d’entrar però altre cop en tocar en un defensor i finalment en el porter, acaba no fructificant.  Al minut 84’ i escaig, en un atac dels locals, Marc Gual no s’ho pensa dues vegades i amb un remat ras que acaba colpejant a la base del pal dret, aconsegueix per fi, obrir el marcador amb el que seria únic gol del matx.

S’havia fet justícia amb els mèrits dels espanyolistes i el triomf ja no s’escaparia tot i el desesperat intent de reacció dels del Segrià amb un xut creuat que surt fora.  Esgotant els canvis amb l’entrada de Patrick, l’equip perico veié com s’esvaïen ja els tres minuts d’afegit, i en el darrer d’aquests, Kike tingué el segon gol en les seves botes amb un bon remat que es trobà altre cop amb la bona intervenció de Joan Marc, el millor jugador dels visitants. Ja no hi hagué temps per més, doncs Brían Díaz coincidint amb aquesta aturada, assenyala amb el seu xiulet, el final del partit.    
  

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Chus, Pol Lirola, Erik Sarmiento, Iago, Aarón, Marc Roca, Toro, Melendo, Lauren, Marc Gual i Entrena.
Substitucions: Campu per Lauren, m. 46; Kike per Toro, m. 63; Alex per Erik Sarmiento, m. 67; Patrick per Marc Gual, m. 91. Altre suplent: Santaló (p.s.)

Lleida Esportiu TFC: Joan Marc, Tio, Marcel, Bigo, David, Yousseff, Bellez, Max, Borda, Peco i Ander.
Substitucions: Tatis per Peco, m. 63; Leo per Bellez, m. 70; Genís per Borda, m. 83; Peralta per Max, m. 86. Altre suplent: Oscar (p.s.).   

Àrbitre: Brían Díaz Díaz, de la delegació de Terrassa, assistit en bandes per Charif Nizar i Jorge Ramos Peláez. Cartolines grogues per Melendo, m. 33, Marcel, m. 40 i Max, m. 71.

Gol: 1-0: Marc Gual, m. 84.

Incidències: Encontre corresponent a la segona jornada del campionat de lliga del grup 3r. de la Divisió d’Honor Juvenil, disputat en el camp 3r. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque, aquesta tarda de dissabte. El segon temps s’ha jugat bona part d’ell amb il·luminació artificial. En les files del quadre lleidatà el jugador Max, cedit per l’entitat espanyolista.  


  DIVISIÓ D'HONOR JUVENIL,  GRUP 3r.

. CLASSIFICACIÓ PTS PJ PG PE PP GF GC
1 R.C.D. MALLORCA 6 2 2 0 0 6 0
2 A.D. STADIUM CASABLANCA 6 2 2 0 0 4 1
3 R.C.D. ESPANYOL 6 2 2 0 0 3 0
3 C.E. MANACOR 6 2 2 0 0 3 0
5 F.C. BARCELONA 4 2 1 1 0 1 0
5 U.D. CORNELLÀ 4 2 1 1 0 1 0
7 C.F. DAMM 3 2 1 0 1 3 2
7 LLEIDA ESPORTIU T.C.F. 3 2 1 0 1 3 2
9 S.D. HUESCA 2 2 0 2 0 1 1
10 C. GIMNÀSTIC TARRAGONA 1 2 0 1 1 1 2
11 C.E. MERCANTIL 1 2 0 1 1 1 3
12 C.F. BADALONA 1 2 0 1 1 1 4
13 C.D. ATLÉTICO BALEARES 1 2 0 1 1 0 4
14 U.F.B. JÀBAC I TERRASSA 0 2 0 0 2 1 4
14 REAL ZARAGOZA 0 2 0 0 2 1 4
16 C.D. SAN FRANCISCO 0 2 0 0 2 0 3





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M