diumenge, 7 de setembre del 2014

EXTRAORDINARI BOTÍ PEL JUVENIL
EN UN PARTIT, AMB LA SORT D'ALIADA











(Mpal. Feliu i Codina d’Horta; Barcelona: Josep Maria)


C.F. Damm: 0 – RCD Espanyol Juvenil “A”: 2

Molta fortuna ha tingut avui el quadre perico per endur-se els tres punts del Feliu i Codina d’Horta, en un partit en el que la Damm ha posat el futbol i les ocasions (penal fallat inclòs), i l’Espanyol l’efectivitat dels gols.  No ha convençut en absolut el joc de l’equip de David Gallego, però també cal tenir en compta que l’equip a aquestes alçades d’una lliga que tot just s’inicia, encara no està rodat, i a sobre no cal treure-li gens de mèrit al bon partit que el quadre cerveser ha completat tot i el resultat. Si durant el campionat manté aquest ritme i qualitat de joc avui exhibit, a bon segur estarà a la part de dalt de la taula.

L’equip blanc-i-blau comptava amb les baixes importants en defensa de Lluis i Aarón expulsats en el darrer partit de Copa del Rei davant el Sevilla corresponent a la tornada dels quart de final a la Dani Jarque. Gallego cobria les baixes amb Alex i Erik Sarmiento respectivament. A la punta d’atac el fitxatge procedent de l’Hércules, Lauren Egea. L’alacantí, molt lluny de l’àrea durant tot el temps sobre el terreny de joc, no ha pogut demostrar les seves qualitats golejadores.

Per que la Damm tot i veure’s per sota en el marcador ràpidament, mai ha baixat els braços i ha reaccionant manant a la parcel·la ampla del camp on ni Roca, ni Melendo, han pogut pràcticament en tot el partit sentir-se còmodes amb la pilota als peus.  Als sis minuts, Juanan Entrena avançava als visitants després d’una passada a l’espai de Melendo. L’extrem, per la banda esquerra se n’anava vertical buscant porta i davant Vito, no perdonava.

Dominava la Damm, i als onze de joc un centre xut molt tancat obliga a emprar-se a fons a Rubén rebutjant a còrner junt al seu pal dret. Després del llançament d’una falta que la cobertura espanyolista no allunya suficientment, Doncel tindria una bona oportunitat amb un tret des de la frontal que surt llepant el travesser.  L’Espanyol no combina bé, la gespa del Mpal. d’Horta tampoc és la millor possible,  però que tampoc soni a excusa doncs era igual pels dos equips, i el joc durant minuts era bastant imprecís.  Un remat que duia molt mala pinta, acaba sent interceptat pel cos de Pol Lirola molt oportunament.

David Gallego no ho veu gens clar i ja ordena escalfar al 22’ a Carles Soria “Torito” qui al 26’ ingressaria al terreny de joc. Mentre, el quadre perico intenta aturar al rival en faltes molt clares,  i ràpidament es carrega amb 4 cartolines grogues, que donen bona mostra del que es veia sobre la gespa del Feliu i Codina.  Un potent tret des de fora de l’àrea es aturat en el 32’ per un molt segur Rubén.  Doncel enduent-se la bola després d’una errada defensiva visitant, acaba enviant un tret que surt ajustat a l’esquerra quan ja es cantava el gol de l’empat.

I el minut 44, ha sigut el minut clau del matx. La Damm ha tingut l’oportunitat d’igualar el partit en un mà a mà amb Rubén, que finalment quan ja semblava totalment venut el porter madrileny, ha tocat lleugerament lo just l’esfèrica per que aquesta sortís a menys d’un pam del pal dret a córner.  I el que son les coses, en la següent jugada, fortuna altre cop aliada amb l’Espanyol: Combinació de Gual amb Toro i l’ex del Badalona rebent altre cop la bola, com aquell que no vol la cosa llença des de lluny i la bola fent un estrany supera per alt al meta local (mal situat) de manera increïble. L’autor del gol, a causa d’un mareig, ha hagut d’abandonar el terreny de joc no sortint ja en el segon temps. Campu, l’ha substituït acompanyant a un inèdit Lauren a l’atac visitant.

En el segon temps, Simón del Pino pràcticament “ja li apuntava el dorsal” a Sarmiento qui s’ha lliurat per ben poc de la cartolina. Una bola penjada al segon pal, l’ha acabat allunyant Pol Lirola evitant mals majors. En una rematada de la Damm inclòs per l’efecte òptic semblava que havia marcat, acabant la bola a l’exterior de la xarxa lateral.  La Damm a la càrrega, i en el 62’ Lledó tornaria a estar a prop del gol amb una rematada que surt a un pam del pal dret. Mentre, l’Espanyol ho intenta amb un llunyà xut de Torito, i posteriorment de Campu i Marc Roca en la recta final del partit. Els espanyolistes han pecat d’excés d’individualisme volent resoldre en els metres finals amb xuts complicats molt llunyans en comptes de combinar més i jugar més la pilota.

Gallego donaria entrada a Patrick i a Kike. Un remat de cap forçat dels cervesers en una pilota penjada que atura Rubén, seria la darrera acció del partit en els seus noranta primers minuts. Però passant gairebé un dels minuts d’afegit, ocasió per la Damm, i a boca de canó, Rubén ha de cometre penal per evitar el gol local. Penal, i cartolina vermella. Gallego substitueix Melendo i dona entrada al meta Chus.

El meta del Cornellà fitxat aquest estiu, ha sigut sortir i besar al sant. El penal el  rebutja en primera instància, i davant una feble segona rematada, acaba fent-se amb el cuir.  Ha sigut una benedicció l’aturada, doncs en els 4’40’’ d’afegit concedit pel col·legiat, dels quals mancaven més de dos i mig, tenia més que de sobra el conjunt local amb superioritat numèrica per al menys fer patir fins el darrer segon a la parròquia espanyolista que s’ha donat cita en el Feliu i Codina. 

Les bones noticies s’estenen també pel que respecta al màxim rival dels espanyolistes, el FC Barcelona, qui no passà de l’empat a zero en la seva visita a “Son Malferit”, davant l’Atlètic Balears.
   

Fitxa tècnica:
CF Damm: Vito, Diego, Joel Cañaveras, Arnau, Lucas, Edu, Alfred, Joan Inés, Max, Lledó i Doncel.
Substitucions: Pol per Diego, m. 55; Zárate per Joel Cañaveras, m.65; Moi per Doncel, m. 72; Marc García per Alfred, m. 83. Altre suplent: Pol Agustí (p.s.)

RCD Espanyol: Rubén, Pol Lirola, Erik Sarmiento, Iago, Alex, Marc Roca, Iván Écija, Melendo, Lauren, Gual i Entrena.
Substitucions: Toro per Iván Écija, m. 26; Campu per Gual, m. 46; Patrick per Lauren, m. 67; Kike per Entrena, m. 74; Chus (p.s.) per Melendo, m. 91.

Àrbitre: Israel Simón del Pino, de la delegació de Barcelona. Ha mostrat cartolines grogues als espanyolistes Iago, m. 18, Marc Roca, m. 26, Alex, m. 30 i Melendo, m. 34 per part espanyolista i a un dels jugadors locals. Ha expulsat amb vermella directa al meta perico Rubén Ualaloca, m. +90.

Gols: 0-1: Entrena, m. 6; 0-2: Gual, m. 44.   

Incidències: En el quadre local al marge del tècnic Cristobal Parralo, també varis jugadors amb passat espanyolista: Marc García Rivodigo, Moisés Ramírez de la Cruz, Alfred Planas Moya. També en qualitats de cedits romanen a la plantilla cervesera Gonzalo Pereira i Pol Agustí.  

  
  DIVISIÓ D'HONOR JUVENIL,  GRUP 3r.

. CLASSIFICACIÓ PTS PJ PG PE PP GF GC
1 LLEIDA ESPORTIU T.C.F. 3 1 1 0 0 3 1
2 R.C.D. ESPANYOL 3 1 1 0 0 2 0
2 R.C.D. MALLORCA 3 1 1 0 0 2 0
2 C.E. MANACOR 3 1 1 0 0 2 0
2 A.D. STADIUM CASABLANCA 2 1 1 0 0 2 0
6 C.F. BADALONA 1 1 0 1 0 1 1
6 C. GIMNÀSTIC TARRAGONA 1 1 0 1 0 1 1
8 C.D. ATLÉTICO BALEARES 1 1 0 1 0 0 0
8 F.C. BARCELONA 1 1 0 1 0 0 0
8 U.D. CORNELLÀ 1 1 0 1 0 0 0
8 S.D. HUESCA 1 1 0 1 0 0 0
12 REAL ZARAGOZA 0 1 0 0 1 1 3
13 C.F. DAMM 0 1 0 0 1 0 2
13 U.F.B. JÀBAC I TERRASSA 0 1 0 0 1 0 2
13 C.E. MERCANTIL 0 1 0 0 1 0 2
13 C.D. SAN FRANCISCO 0 1 0 0 1 0 2





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M