dissabte, 11 d’octubre del 2014

ALTRE FINAL CRUEL.
L'ESPANYOL "B" SE LI ESCAPA EL TRIOMF EN EL 94'








RCD Espanyol “B”: 1 – CD Eldense: 1

Altre cop han volat dos punts en el darrer sospir de l’encontre. Jugant pràcticament el segon temps amb superioritat numèrica, després d’errar una pena màxima, de veure com s’anul·lava un gol quan ja es celebrava, i de per fi foradar la porta rival a nou minuts dels noranta, esgotant el tercer minut d’afegit un penal i expulsió del meta Néstor significava l’empat i els alacantins s’enduien un punt quant ja ni tan sols s’ho imaginaven. Una part per cada equip, i taules en el marcador final.

L’Eldense ha sorprès en el primer temps, doncs es podia esperar que seria un més dels rivals amb gent veterana que ve a tancar-se darrera i esperar la seva ocasió, però no ha sigut així. Ha dominat superant als blanc-i-blaus i ha dut el pes del partit intentant obrir el marcador. A més, la severitat arbitral amb els d’Elda ha durat tant sols un quart d’hora, corresponent al joc força dur dels visitants certa permissibilitat arbitral que no hi ha  hagut amb els espanyolistes a l’hora de mostrar cartolines.

Als tres minuts de joc ja la defensa blanc-i-blava (avui amb Eric al no haver-hi lliga a la màxima competició del futbol espanyol) ja patia en un embolic que finalment s’ha resolt sense conseqüències després d’un perillós centre de Pagán. Als 19’ Andrés ha respost molt bé enviant un xut de Pagán per alt a córner, amb la punta del guant. Instants després, lesionat, s’ha hagut de retirar cedint el seu lloc a Néstor. No ha sigut avui el dia de sort dels blanc-i-blaus. L’ Eldense ho provava amb un xut perillós creuat que surt fora i el meta espanyolista amb encert rebutjava ficant la mà en el 26’ evitant mals majors després d’ un remat de Quini.  En un servei de cantonada de Cañadas, ficà Néstor la mà evitant el gol olímpic. Mentre, l’Espanyol havia intentat sense èxit un parell d’aproximacions.  Un llançament directe de falta de Carmona surt ras a l’esquerra del meta Alberto.

En el 43, falta no xiulada sobre Pol Llonch (molt clara) i aquest que enfurismat entra a un defensor en falta i veu la cartolina. Posteriorment la veuria Joan. En el segon temps, Rober per protestar, Eric, Raillo... Aquest era el criteri arbitral, mentre les garrotades dels alacantins massa vegades quedaven sense sanció.

Sortí l’Espanyol B molt més decidit a portar el comandament del partit en el segon període. A intentar arribar amb criteri a l’àrea de l’Eldense,  i a treure’s el domini rival aprofitant el possible cansament dels visitants. Un centre tancat de Rubén el rebutja com pot el porter Alberto. Als set minuts, Bardanca (a qui ja li havia perdonat la vermella en precedents situacions), fa caure a Mamadou dins l’àrea. Penal i expulsió per doble groga. El llença el màxim càstig el golejador Jairo tant malament com el pobre noi ha sabut; pel centre i molt alt.

D’una decepció a un altre. Gran acció ofensiva amb paret inclosa i gol de Rober, anul·lat pel col·legiat a instàncies del jutge auxiliar quan ja es celebrava. Abans, el propi Jairo ho havia intentat amb un xut ras que sortí fora a l’esquerra.  Els blanc-i-blaus ja amb un home més, posaren la directa i tancaren als alacantins al seu camp assetjant la porteria. Foren els millors minuts d’un Espanyol B que ara era qui realment mereixia el triomf. 

Una arribada de Jairo a línia de fons, eviten que la jugada acabi amb gol tant Juanjo com Alberto rebutjant a córner. Una falta lateral des de l’esquerra llençada per Joan es passeja massa creuada a un metre del pal esquerre sense rematador. Gran jugada de Mamadou repetint pretèrits gols aconseguits quan des de camp propi es marxà de fins a tres adversaris arribant fins l’àrea i sense pogué acabar amb èxit la jugada pagant l’esforç realitzat,  i rebent l’ovació del públic.  Tampoc una paret entre Llonch i Carmona acabaria amb el fruït desitjat doncs el centre de l’extrem fou massa passat.

Mogué banqueta Planagumà donant entrada a Marc Fernández i amb posterioritat al gol local, a Pirulo. L’Eldense tingué una bona opció amb una falta directa que passant per sobre la tanca sortí fora a la dreta. L’Espanyol B seguia empentant buscant el gol del triomf i aquest arribà al 81’ quan una jugada per la dreta Robert habilita al centre per Luque qui passa la bola per que Joan Jordán en la frontal girant-se deixi anar una canonada a l’escaire que faria inútil l’estirada d’Alberto.

En aquests minuts finals de partit l’Espanyol B pogué sentenciar l’encontre amb dos contracops. Un d’ells iniciat per Jairo fou culminat pel propi davanter andalús amb un remat que el meta Alberto rebutjant amb la mà a córner, evità el segon gol local. I en el 90’ Pirulo en acció individual finalitzà el mateix la jugada amb un tret massa centrat que en dos temps aturà el porter del quadre alacantí.

Finalment, quan ja es veia l’Espanyol B guanyador del matx, després d‘una errada tenint la possessió de l’esfèrica en un llançament de banda, l’Eldense aprofita la badada de la cobertura espanyolista ficant un passi en profunditat de Chupe a l’espai per Guardiola qui superant als dos centrals (Eric i Raillo) penetra dins l’àrea i quan ha intentat regatejar al porter Néstor, aquest li ha barrat el pas fent penal i veient posteriorment la cartolina vermella.  La jugada no admetia discussió i tant el penal com la cartolina vermella eren clares.  Ja no hi havia porter a la banqueta i també ja s’havien fet els tres canvis. Sota pals es situa Raillo, que no pot aturar el màxim càstig en enganyar Guardiola amb el seu llançament a la seva dreta. Ambdós conjunts es quedaven ja amb deu homes, però l’equip català amb un improvisat porter.  Es centra de mig camp, la pilota arribà a zona de tres quarts de l’atac local, i té lloc el xiulet final del col·legiat amb el temps llargament exhaurit.
             

Fixta tècnica:
RCD Espanyol B: Andrés, Rober, Raillo, Duarte, Eric Bertrand, Joan Jordán, Luque, Pol Llonch, Jairo, Mamadou, i Carmona.
Substitucions: Néstor per Andrés, m. 20; Marc Fernández per Pol LLonch, m. 69; Pirulo per Mamadou, m. 77. Altres suplents: Héctor i Ángel

CD Eldense: Alberto, Aridane, Samu, Pepe Mora, Bardanca, José Sánchez, Juanjo, Pagán, Quini, Guardiola i Cañadas.
Substitucions: Chupe per Quini, m. 58; George per Cañadas, m. 69; Paulinho per Pagán, m.86. Altres suplents:  Richi Paz (p.s.) i Jefté.

Àrbitre: Pablo Fernández Brito, del comitè territorial de Tenerife, assistit per José Adán García Jorge i Carlos Rodolfo Díaz. Cartolines grogues a Bardanca, (m.5 i m.52), Cañadas, m. 14, Guardiola, m. 57 per part visitant i per part espanyolista, Pol Llonch, m. 43, Joan Jordán, m. 45, Rober, m. 67, Eric Bertrand, m.72, i Raillo, m. 75. Ha expulsat amb vermella directa al porter local Néstor, m.93.  

Gols: 1-0: Joan Jordán, m. 81; 1-1: Guardiola (p), m. 94.

Incidències:  Encontre corresponent a la 8èna. jornada del campionat de lliga del grup 3r. de Segona Divisió “B”, disputat en el camp 1er. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Temperatura agradable.  Diverses personalitats del Consell, l’ex President Ramon Condal i l’actual tècnic del primer equip Sergio González veient l’encontre. 






S E N T I M E N T P E R I C O . C O M