dilluns, 6 d’octubre del 2014

FINAL CRUEL (1-2) DAVANT UN MALLORCA LÍDER,
QUE SORPRÉN EN EL DARRER SOSPIR










RCD Espanyol Juvenil “A”: 1 – RCD Mallorca: 2

Final molt desgraciat el que ahir va viure el conjunt de David Gallego davant un Mallorca que arribava situat el més amunt de la taula i que tan sols havia cedit un empat en el que portàvem de temporada.  Els espanyolistes van disposar d’ocasions per sentenciar el matx en el primer temps, i per tornar-se a posar per davant en el segon, però finalment en el darrer instant en un còrner en el que tot l’equip se’n va anar al remat oblidant defendre, els balears van aprofitar el contracop per endur-se el triomf i continuar com a líders junt al sorprenent Stadium Casablanca. 

Els espanyolistes, després de dues derrotes davant els dos rivals directes que aspiren a la lliga (FCB i RCDM), perden gas i baixen a la quarta posició veient-se superat per un Barcelona que ha remuntat els quatre punts de desavantatge que tenia respecte als blanc-i-blaus. Queda encara molta tela que tallar en un campionat del que tan sols hem vist els primers compassos...

Començà manant l’Espanyol sobre la gespa i als tres minuts Torito ho provà amb un xut ras que sortí a al dreta. Es duien 10 minuts de joc quan rep dins l’àrea Gual, retalla al defensor i engalta un tret inapel·lable que bat a Parera. Era l’1-0 i tot semblava es posava a favor d’un equip que tenia ganes de superar la derrota en el derbi.  Només quatre minuts després, gran jugada de Campu marxant-se de dos rivals, li barra el pas un tercer, però aconsegueix aguantar l’esfèrica i passar en profunditat per Toro qui davant la sortida taponant del porter estavella la bola al seu cos; el refús li cau a  Marc Gual qui incomprensiblement amb tot a favor envia l’esfèrica per sobre el travesser. Aquesta jugada podia haver variat la sort del partit.

Per que un Mallorca que no havia encara arribat ni una sola vegada a l’àrea perica, trauria petroli d’un llançament d’una falta directa que no semblava oferir tant perill com realment acabà portant. Damià supera Rubén col·locant l’esfèrica a la seva esquerra amb un tret creuat.  El Mallorca s’animà, l’Espanyol quedà tocat sense reaccionar en aquests darrers minuts del primer temps, i els balears van disposar d’una bona ocasió per fer el segon amb un xut que entre Rubén i el travesser ho evitaren.          

En el segon temps, altre cop l’Espanyol dominà més, però el Mallorca ensenyà  també les dents mostrant que no es conformava amb l’empat i que a la menor oportunitat aniria a pel partit, tot i que al igual que els locals, s’estava també mostrant innocent en els metres finals. Als sis minuts de la represa, una pilota perfectament centrada per Torito és rematada de cap per Campu estavellant-se al pal esquerre.  La rèplica balear, un remat a boca de canó a la sortida d’un còrner en el que es llueix Rubén evitant el gol mallorquinista.

En el minut 59’ el col·legiat Molina Fernández es menjà un penal com una catedral quan penetrant clarament dins l’àrea Pol Lirola  i regatejant al seu marcador, aquest li fa la traveta caient. Altre cop una  decisió arbitral d’un col·legiat català en la Dani Jarque afavorint clarament els interessos d’un conjunt de fora de Catalunya en un dels importants encontres d’aquesta lliga...

L’Espanyol seguia insistit i a un centre d’Aarón molt tancat hi arriba primer Parera anticipant-se a Entrena. David Gallego dona entrada a Kike per l’extrem esquerrà. El de l’Escala protagonitzà al poc de sortir una bona jugada quan rebent un llarg canvi de joc, controlà i s’escapolí d’un parell de defensors intentant buscar forat cap al centre de l’àrea, però el seu remat fort se li en va anar a mitja alçada a l’esquerra de la porteria balear. Campu fica una bona bola interior per Lauren (qui havia sortit per Gual), però l’alacantí no hi arriba per ben poc.  Amb l’Espanyol bolcat, el Mallorca tenia les seves ocasions en ràpids contracops. En un d’ells davant un insegur Lluis, emergeix Iago molt bé evitant mals majors.

En el 86 l’equip perico tingué el gol al seu abast. Penetració de Pol Lirola per la seva banda dreta, i passada de la mort enrera pel remat de Campu. No era el dia del quadre perico, doncs un defensor sota pals, rebutja l’esfèrica evitant el gol del triomf espanyolista.  Ja en els darrers instants Alex va suplir a Melendo en la medul·lar. Tot l’equip pujà al remat d’un còrner que s’intuïa com la darrera ocasió dels locals, però  la jugada acabà convertint-se en un enverinat contracop que li donà el triomf als mallorquinistes. Final cruel per un partit en el que l’Espanyol mereixia molt més.   


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Rubén, Pol Lirola, Aarón, Iago, Lluis, Roca, Toro, Marc Roca, Melendo, Campu, Gual i Entrena.
Substitucions: Kike per Entrena, m. 62; Lauren per Gual, m. 75; Alex per Melendo, m. 88. Altres suplents: Sarmiento i Chus (p.s.)

RCD Mallorca: Parera, Sastre, Chema, Gaya, Vidal, Damia, Javi, Nacho, Xesc, Sergio i Stephen.
Substitucions: Jorge per Stephen, m. 73; Javi per Nacho, m. 79,  Nadal i Dosil per Sergio i Xesc, m. 90. Altre suplent: Jaume (p.s.).

Àrbitre: Jordi Molina Fernández de la delegació de Sabadell. Cartolines grogues als visitants Parera, m. 15, Javi, m. 28 i Gaya, m. 83. Va expulsar al tècnic visitant Pepe Gálvez, tot i que aquest va continuar presenciant l’encontre (i donant instruccions als seus) des de la mateixa gespa junt a la porta d’entrada que comunica amb els vestidors entre ambdues grades.

Gols: 1-0: Gual, m. 10; 1-1:Damià, m. 37; 1-2: Sastre, m. 93

Incidències: Encontre corresponent a la cinquena jornada del campionat de lliga del grup tercer de la Divisió d’Honor Juvenil disputat en el camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque, el migdia d’ahir diumenge. Cel seré, ambient assolellat en un dia del més variable climatològicament parlant, i temperatura estiuenca amb força calor.     


  DIVISIÓ D'HONOR JUVENIL,  GRUP 3r.

. CLASSIFICACIÓ PTS PJ PG PE PP GF GC
1 R.C.D. MALLORCA 13 5 4 1 0 11 2
2 A.D. STADIUM CASABLANCA 13 5 4 1 0 9 2
3 F.C. BARCELONA 11 5 3 2 0 6 2
4 R.C.D. ESPANYOL 9 5 3 0 2 6 3
5 U.D. CORNELLÀ 9 5 2 3 0 5 2
6 C.F. DAMM 8 5 2 2 1 7 3
7 C.E. MANACOR 8 5 2 2 1 6 6
8 LLEIDA ESPORTIU T.C.F. 6 5 2 0 3 4 6
9 C.D. SAN FRANCISCO 5 5 1 2 2 3 5
10 C.D. ATLÉTICO BALEARES 5 5 1 2 2 4 9
11 REAL ZARAGOZA 4 5 1 1 3 8 9
12 U.F.B. JÀBAC I TERRASSA 4 5 1 1 3 6 11
13 C.F. BADALONA 4 5 1 1 3 4 9
14 S.D. HUESCA 3 5 0 3 2 4 6
15 C.E. MERCANTIL 3 5 0 3 2 3 6
16 C. GIMNÀSTIC TARRAGONA 2 5 0 2 3 4 9









S E N T I M E N T P E R I C O . C O M