dilluns, 6 d’octubre del 2014

UN ESPANYOL EN CLARA PROGRESSIÓ
ES DESFÀ DE LA REAL PATINT FINS L'AFEGIT (2-0)











RCD Espanyol: 2 – Real Sociedad: 0

Segon triomf de l’Espanyol amb Sergio González ocupant la banqueta del primer equip blanc-i-blau. Avui, l’equip perico ha millorat bastant davant una Real bastant lluny del seu millor moment, amb un primer temps en el que s’ha avançat el quadre català en el marcador i en el que els bascos pràcticament no han existit sobre la gespa en quant a la part ofensiva, davant un bon Espanyol.  En el segon temps, els de Sergio han cedit molt camp i la pilota, per intentar sorprendre al contraatac. Situació aquesta que no s’ha donat fins en temps d’afegit, allargant-se per tant el patiment de la grada fins el 92. Al marge dels tres punts que li permeten donar un bon salt a la classificació, l’equip de Sergio enllaça amb el seu tercer encontre consecutiu sense veure la porteria de Kiko perforada.  

La novetat en l’equip espanyolista ha sigut la inclusió de Víctor Álvarez jugant per davant d’un segur Fuentes a la banda esquerra. Víctor amb confiança i lluny de la tasca i pressió de jugar a la defensa, ha de tornat a ser el que va mostrar-nos a tots en aquell memorable encontre a la que fou Catedral del futbol espanyol. De moment avui ha complert fent un bon encontre. A la resta de l’alineació, els habituals, i per tant sense cap sorpresa.

Ha sortit per feina el quadre espanyolista. Als set minuts de joc Víctor Álvarez habilita per Sergio García qui profunditza per banda esquerra superant a Mikel i aconseguint centrar. Caicedo no arriba, i molt bé Lucas Vázquez definint davant Zubikarai aconseguint el primer del partit. Amb aquest gol l’equip català ha pogut jugar amb molta més tranquil·litat, movent bé l’esfèrica i portant el pes del partit davant una Real que no donava gens ni mica símptomes de recuperació del cop rebut.

Una falta directa executada per Lucas Vázquez obliga a emprar-se a fons a Zubikarai traient una mà al centre junt el travesser evitant el segon dels blanc-i-blaus.  Amb un centre del propi extrem massa tancat finalitzà al 16’ una bona jugada de contracop espanyolista. Colotto en el 18’ remata un servei de cantonada desviat.  Al 27’ Caicedo rep una bona garrotada necessitant de les assistències i recuperant-se poc després, es reintegraria al joc. Al 29’  un dels primers llançament amb mínima intenció de la Real mitjançant Agirretxe, aturant fàcil el meta d’Alcover.

Mentre, el col·legiat molt primmirat amb les accions espanyolistes i menys amb les de la Real, amonesta a Cañas en el 28’ en una acció que podia condicionar el joc defensiu del migcampista andalús i poc després Javi López en una jugada que ha sigut una clara topada amb Iñigo en una bola dividida. En canvi no ha vist o no ha volgut saber-ne res d’un agressió des de la gespa de Vela sobre Álvaro que ha acabat en picabaralla entre ambdós jugadors i amb esbroncada del respectable a l’àrbitre i al jugador mexicà cada cop que tocava l’esfèrica.  Amb un primer temps dominat de principi a fi per l’Espanyol s’arribava als darrers minuts amb una bona acció de Sergio García, rebent una pilota llarga, retallant cap a l’interior, però rematant desviat. El propi davanter del Bon Pastor en el 44’ enviava un tret que aturava el meta basc.       

Però en el segon temps la decoració del partit ha variat sensiblement. A la Real Gaztañaga ha sortit per De la Bella, Fuentes ha vist la tercera cartolina de l’equip i Kiko ja ha hagut d’aturar en dos temps una bola centrada molt perillosa de Canales. De nou Agirretxe ho provava topant-se altre cop amb la seguretat de Casilla. L’Espanyol cada cop cedia més terreny i la Real es feia amo i senyora del terreny de joc, tot i que sense la perillositat de pretèrites aparicions en Cornellà-El Prat.

Al 55’ Víctor Álvarez lluita amb tossudesa per una pilota en possessió de Mikel González. El cinc perico li arrabassa la bola i es marxa directe cap a l’àrea rebent el pal del central basc. L’andalús Melero torna a decebre mostrant-li la cartolina groga quan podia haver sigut vermella. Sergio García intenta sorprendre pensant que s’elevarà la tanca i amb un llançament ras estavella la pilota als integrants de la tanca del quadre donostiarra. Un dels pocs cops que Fuentes ha pujat, ha col·locat un bon centre que Víctor Sánchez rematant de primera als peus d’un defensor.  Stuani ha sortit per un Caicedo ja molt fatigat, i la Real ha llençat en el 66’ una falta directa tant malament com ha sabut Íñigo.  El tècnic Jagoba Arrasate havia donat entrada al terreny de joc al Chory Castro i poc després a aquest islandès d’impronunciable cognom.

Per part espanyolista  Montañés ja recuperat, ocupava el lloc de Víctor Álvarez. El partit ja era d’anades i vingudes amb un Espanyol que volia sentenciar al contracop i una Real que tenia la bola, que tancava al quadre català, però que no veia la manera de superar-lo creant autèntic perill.  Es més, Stuani tingué la sentència en el 84’ en una llarga bola en profunditat a la que arribà abans el meta basc molt més ràpid que l’uruguaià. En el 87’ arribada de Montañés guanyant línia de fons, la bola a empentes i rodolons acaba per Lucas qui caient-se cedeix per Stuani que remata erràticament, massa creuat.  Mentre, els bascos ho havien provat un minut abans amb una volea de Gaztañaga que se’n va fora (86’).

Sergio dona entrada en el 88’ a Eric Bertrand (avui no anava Raul convocat i no crec que li quedessin ganes de provar-ho altre cop) per un Sergio García acomiadat en pla estel·lar. Aquests minuts de patiment han sigut solucionats per l’equip amb força solvència esperonat per una incansable grada perica que ha donat suport total als seus fins que en el 92’ (en el segon dels tres minuts d’afegit), Montañés ha guanyat línia de fons i ha col·locat una pilota d’or per la rematada de Stuani al fons de la porteria. Era el seu quart gol en el que portem de lliga... Xiulet final del col·legiat i l’afició espanyolista que s’ha donat cita en nombre de divuit mil i escaig espectadors, han agraït a l’equip el joc de la primera part, la lluita i solvència del segon, i en definitiva aquests tres punts que deixaran a l’equip per quarta data consecutiva invicte i amb la moral més alta després del pèssim inici de lliga, i pitjor pretemporada.   


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Kiko Casilla; Javi López, Colotto, Álvaro, Fuentes; Cañas, Víctor Sánchez, Lucas Vázquez, Víctor Álvarez; Sergio García i Caicedo.
Substitucions: Stuani per Caicedo, m. 62; Montañés per Víctor Álvarez, m. 71; Eric Bertrand per Sergio García, m. 88.

Real Sociedad: Zubikarai, Zaldua, Mikel, Íñigo, De la Bella; Markel, Zurutuza, Xabi Prieto; Canales, Vela; i Aguirretxe.
Substitucions: Gaztañaga per De la Bella, m. 46; Chory Castro per Canales, m. 60; Finnbogason per Xabi Prieto, m. 71

Àrbitre: Mario Melero López del comitè territorial andalús, assistit en bandes per Diego Barbero Sevilla i José Luis Martínez Serrato. Ha mostrat cartolines grogues als locals Cañas, m. 28,  Javi López, m. 32, Fuentes, m. 46, Víctor Sánchez, m. 65, Álvaro, m. 67 i Colotto, m. 86, i als jugadors de la Real, Gaztañaga, m. 51 i Mikel, m. 55.

Gols: 1-0: Lucas Vázquez, m. 7; 2-0: Stuani, m. 92.

Incidències: Encontre corresponent a la setena jornada del campionat de lliga de 1a. Divisió, disputat en el Power 8 Stadium de Cornellà-El Prat davant 18.326 espectadors.   


  CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ (LLIGA BBVA)

. CLASSIFICACIÓ PTS PJ PG PE PP GF GC
1 F.C. BARCELONA 19 7 6 1 0 19 0
2 VALENCIA C.F. 17 7 5 2 0 17 4
3 SEVILLA F.C. 16 7 5 1 1 13 8
4 REAL MADRID C.F. 15 7 5 0 2 25 9
5 CLUB ATLÉTICO DE MADRID 14 7 4 2 1 12 7
6 R. CLUB CELTA 12 7 3 3 1 12 10
7 VILLARREAL C.F. 11 7 3 2 2 10 7
8 R.C.D. ESPANYOL 9 7 2 3 2 9 8
9 S.D. EIBAR 9 7 2 3 2 8 7
10 U.D. ALMERÍA 9 7 2 3 2 7 7
11 MÁLAGA C.F. 9 7 2 3 2 5 7
12 RAYO VALLECANO 8 7 2 2 3 10 12
13 GRANADA C.F. 8 7 2 2 3 5 11
14 GETAFE C.F. 7 7 2 1 4 4 11
15 REAL SOCIEDAD DE F. 5 7 1 2 4 8 11
16 ELCHE C.F. 5 7 1 2 4 7 16
17 U.D. LEVANTE 5 7 1 2 4 4 15
18 CÓRDOBA C.F. 4 7 0 4 3 4 11
19 ATHLETIC CLUB 4 7 1 1 5 4 11
20 R.C. DEPORTIVO 4 7 1 1 5 8 19


1 comentari:

Anònim ha dit...

Com sempre un resum impecable.

Domènec




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M