dimarts, 7 d’octubre del 2014

SE LI ESCAPÀ EL TRIOMF AL FEMENÍ "B" (1-1),
DESPRÉS DE DESAPROFITAR GRANS OCASIONS










RCD Espanyol Femení “B”: 1 – UE L’Estartit: 1

Se li escapà el triomf a un Femení “B” que enguany amb tres jornades consecutives encadenades sense obtenir la victòria, no sembla cridat de moment a grans empreses com en pretèrites temporades, però això només ha fet que començar i l’equip de Juliana (baixes al marge) tingué molt mala sort sense davant les empordaneses, sense que això pugui semblar un dels tòpics tan gastats al mon del futbol.  

Les empordaneses van empatar en la segona jugada de perill que disposaren i si hagués tingut més encert en la següent jugada s’hagués pogut endur un partit en el que les locals van disposar de claríssimes ocasions durant tot l’encontre com per haver aconseguit no sol guanyar, sinó golejar.

Tot i que el primer quart d’hora tingué major domini el quadre gironí amb un Espanyol que li costà travessar el mig camp, fou el conjunt perico qui disposaria de les grans ocasions de gol del partit. Als 9’ ràpid contracop amb passada en profunditat per Chama qui erra en l’u contra u amb Roberta Archibald, que envià a córner. Amb el pas dels minuts fou l’Espanyol qui dominà la parcel·la ampla del camp davant un Estartit que ofensivament no existia.

Chama disposà al 24’ d’una gran ocasió en rebre de Laura, però altre cop no pogué superar a la meta rival. La 6 espanyolista tampoc aprofità un tercer mà a mà davant la portera ex espanyolista i altre cop no aixecà suficientment la bola estavellant el seu remat al cos de la portera en la seva sortida. Errant ocasions així, és força (per no dir impossible) guanyar.

Al minut 34’ la pròpia Chama estavellà el seu llançament en un cop franc directe, al travesser de la porteria empordanesa.  Un remat d’Altmann és aturat per la meta rival, la millor sens dubta del quadre gironí en aquest encontre.

Però el que son les coses al futbol... Per fi Jasmina Chamarro obtingué el premi del gol en la jugada que menys semblava anava així succeir.  Un llançament des de més de trenta metres que acaba allotjant-se a la dreta d’Archibald.

En el segon temps, més del mateix. Però en aquest segon període seria Andrea Granados qui tampoc tindria el punt de mira correcte a l’hora de definir i sentenciar el partit. Ja al primer minut quedà per la polèmica una acció en la que l’extrem espanyolista es marxava per velocitat i dins l’àrea es desequilibrada caient. El col·legiat no interpretà com a jugada punible tot i que el contacte existí.  La rèplica visitant, una bona ocasió (la primera) de les gironines que es trobà amb l’encertada intervenció de la meta Andrea Giménez. La portera espanyolista tornava al filial després d’haver actuat com a suplent de Paula Canals en el primer equip per la lesió de Irina Torrent.

La visitant Gemma Durán necessità de les assistències com també una estona més tard Chama. Tot i el temps abundant perdut, el col·legiat no ho tindria en compte i només concediria de temps supletori dos minuts i quaranta segons mal comptats...   Ambdues jugadores es reintegrarien al partit.

Al 63’ gran cavalcada de Haley (que no va anar convocada amb el primer equip i per tant va jugar amb el B) per l’esquerra després de fer la paret amb Laura, i el seu centre passat li cau a Andrea qui tota sola remata fort però per sobre el travesser quan ho tenia tot al seu favor.  Un llançament de Sofia – una de les destacades del conjunt visitant -, l’atura perfectament Andrea. De nou altre jugada calcada amb centre de Haley i Andrea envia un tret que surt a un pam del travesser.

Ja amb la pluja com a protagonista des de feia una estoneta, el segon gol estigué a punt de caure quan una pilota llarga dividida hi arriba lo just Andrea Granados per ficar la punta de la bota i la bola creuada –superada ja Roberta – enfila mansament el camí cap a porta, però en el darrer sospir acaba sortint a un pam del pal dret quan ja es cantava el gol per les poques ànimes presents.  I a sis del final, jugada per l’esquerra de l’atac visitant, no poden impedir la centrada a l’àrea per que Agudo remati gairebé a plaer i aconsegueixi pel seu equip l’empat. 

Surt Ainhoa per Laura (qui jugà de titular després de la lesió que l’impedí jugar al Ruíz Casado i tan sols una estona a Palma), però pràcticament ja no quedava temps per concretar una reacció sinó ben al contrari per provocar que algun dels contracops de les empordaneses ara amb la moral pels núvols pogués acabar suposant algun disgust força major per l’equip espanyolista com així estigué a punt de succeir en el 88’ quan una davantera de l’Estartit rematà a plaer tota sola enviant el cuir als núvols.  


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Andrea, Laia, Mónica Bácter, Carla Moyano, Ángela, Chama, Altmann, Yaiza, Laura, Haley, i Andrea Granados.
Substitucions: Paula Bolta per Altmann, m.68; Ainhoa per Laura, m. 85. Altres suplents: Yasmina Ferrero i Aran (p.s.)

UE L’Estartit: Roberta, Rebeca, Claudia Santaló, Gemma, Sofia, Carla, Andrea Agudo, Rocio Gordo, Saray Mesa, Clara Arco i Virginia.
Substitucions: Andrea Cabrera per Clara Arco, m. 46; Judith López per Virginia, m. 61; Gloria Domínguez per Carla, m. 71. Altres suplents: Ariadna Alcañíz (p.s.) i Laura Gasull.

Àrbitre: Edgar Carmona Martínez, assistit en bandes per Joan R. Canadell Borrás i David Alamillo Bravo, tots de la delegació de l’Anoia. Cartolina groga per la visitant Sofia, m.68.  

Gols: 1-0: Chama, m. 38; 1-1: Andrea Agudo, m. 83.

Incidències: Encontre corresponent a la quarta jornada del campionat de lliga del grup 3r. de la Segona Divisió Nacional Femenina, disputat en el camp 3r de la Ciutat Esportiva Dani Jarque al inusual horari de les 14:30h. del diumenge. En les files del quadre empordanès dues jugadores que han passat pel futbol femení espanyolista: la meta Roberta Archibald i la jugadora Andrea Cabrera Paniagua. El partit es disputà amb molt poca presència de públic (no arribant a més de quaranta persones quan més espectadors hi havia, tots familiars i relacionats) i durant una part del segon període la pluja feu aparició després d’un dia molt calorós de ple estiu.   


 CLASSIFICACIÓ SEGONA DIVISIÓ FEMENINA, GRUP 3r.

. CLASSIFICACIÓ PTS PJ PG PE PP GF GC
1 F.C. BARCELONA "B" 12 4 4 0 0 22 5
2 C.E. EUROPA 9 4 3 0 1 11 7
3 F.C. LEVANTE LAS PLANAS 7 3 2 1 0 15 1
4 A.D. SON SARDINA 7 4 2 1 1 10 7
5 C.D. TRANSP. ALCAINE "B" 7 4 2 1 1 6 11
6 U. E. SANT ANDREU 6 4 2 0 2 5 3
7 U.E. L'ESTARTIT 5 4 1 2 1 6 3
8 R.C.D. ESPANYOL "B" 4 4 1 1 2 4 5
9 S.E. AEM LLEIDA 4 4 1 1 2 4 6
10 U.E. VIC 4 4 1 1 2 2 4
11 C.E. SEAGULL 4 4 1 1 2 5 9
12 C.D. SANT GABRIEL "B" 4 4 1 1 2 4 8
13 C.F. IGUALADA 3 3 1 0 2 4 4
14 C.F. LLORET 0 4 0 0 4 3 28




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M