dimarts, 18 de desembre del 2007

ESPANYOL - DEPORTIVO (COPA DEL REI)
ESTADI OLÍMPIC 20:45 H.

El RCD Espanyol enceta demà a partir de les 20:45 hores la seva participació enguany al campionat d’Espanya Copa de SS.MM. el Rey davant un Deportivo de la Coruña en una delicada situació a la lliga en plaça de descens.

El matx serà arbitrat per el col·legiat Carlos Delgado Ferreiro del comitè territorial basc, i tant Ernesto Valverde com Miguel Ángel Lotina ja han fet públic les seves respectives llistes de convocats.

Per part blanc i blava cauen de la llista David García, Moha, Marc Torrejón, Valdo i Ángel i son alta, Luis García, Riera, Clemente Rodríguez,
Els només setze convocats que permet la competició son:. Kameni, Chica, Lacruz, Clemente, Zabaleta, De la Peña, Luis García, Riera, Lafuente, Rufete, Coro, Jarque, Moisés, Tamudo, Jonathan Soriano i Lola.

El tècnic basc, Miguel Ángel Lotina, ha convocat a vint-i-un jugadors per el doble compromís davant l’Espanyol i en lliga a València enfront el Llevant: Munúa, Aouate, Barragán, Adrián López, Aythami, Coloccini, Filipe, De Guzman, Sergio, Juan Rodríguez, Verdú, Antonio Tomás, Cristian, Lafita, Guardado, Riki, Xisco, Bodipo, Rubén, Adrián i Chapi.


Tres enfrontaments en la copa en els trenta darrers anys
La darrera confrontació entre espanyolistes i deportivistes va ser la temporada 2005/06 en les semifinals, precisament també el partit d’anada es va disputar a l’Olímpic amb victòria catalana per 2-1 remuntant el gol inicial dels gallecs, i la tornada amb empat a zero, va significar la classificació del RCD Espanyol per la final del Bernabeu que va suposar el quart campionat de la seva historia.

Un anterior precedent, concretament en la temporada 1996-97 després de la destitució de Pepe Carcelén, l’Espanyol es va enfrontar al Depor amb Vicente Miera a la banqueta, i en el partit d’anada a Riazor, es va registrar un empat a dos gols (Benitez i Raducioui, en la segona etapa), per empatar a zero i mantenir l’avantatge en la tornada a Sarrià amb un home menys i patint fins el darrer segon, gràcies a l’absurda expulsió d’aquell fenomen de porter que atenia als noms de Pascal Olmetà. Després, un equip de segona, la UD Las Palmas impediria al conjunt espanyolista accedir a les semifinals i Vicente Miera perdia no sol la eliminatòria si no també el càrrec en benefici de Paco Flores que va conduir l’equip aixecant el vol de la difícil situació a la lliga en els darrers dies del mític Camp de la Carretera de Sarrià.

En la temporada 1977-78 també es va decidir la confrontació amb dos empats (1-1 a Riazor, i 0-0 a Sarrià), sent de nou el botxí dels pericos, els canaris de la Unión Deportiva Las Palmas.

RECORDANT AQUELL PARTIT
SEMIFINALS ANADA COPA 2005/06


RCD Espanyol, 2: Gorka; Armando Sá (De la Peña, m.57), Lopo, Jarque, Domi; Costa, Moisés Hurtado, Jofre (Coro, m.71), Juanfran, Luis García; i Pandiani.

Deportivo de La Coruña, 1: Molina; Manuel Pablo, Andrade, Juanma, Capdevila; Coloccini, Duscher, Víctor (De Guzmán, m.81), Munitis; Rubén Castro (Sergio, m.60) i Arizmendi (Tristán, m.46)

Gols: 0-1, m.4: Rubén Castro, de penal; 1-1, m.56: Luis García, de penal; 2-1, m.89: Pandiani

Àrbitre: Medina Cantalejo (Col·legi andalús). Expulsà amb bermella directa a Coloccini (m.59). Amonestà con cartolina groga a Lopo (m.3) i Gorka (m.37), per part espanyolista; i a Arizmendi (m.19), Munitis (m.38), Capdevila (m.42), Duscher (min. 45), Andrade (m.55) i Víctor (m.69), per part del Deportivo

Incidències: Anada de les semifinals de la Copa del Rei disputat en l’ Estadi Olímpic de Montjuïc davant 16.250 espectadors.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M