dijous, 20 de desembre del 2007

VICTÒRIA CURTA D'UN ESPANYOL "B",
MOLT SUPERIOR.

RCD ESPANYOL B - 3 UTEBO CF- 0

Un Espanyol B molt superior, s’ha classificat per els vuitens de final, gràcies sobre tot a dos minuts d’inspiració de José Zamora entre els minuts dinou i vint que van deixar l’eliminatòria pràcticament resolta. El gol de Palanca a la segona part va assegurar encara més el triomf.

Primers minuts de domini local sense ocasions
Joan Francesc Ferrer “Rubi” va apostar per un equip bastant replet de titulars, on les novetats principals estaven a la porteria amb la tornada de Isaac, i al lateral dret amb la presència de Guillem Savall.

Els aragonesos amb un 3-1 de l’anada poc es podien esperar que en menys dos minuts, el conjunt espanyolista li donés la volta al marcador, després d’uns minuts en que s’havien defensat sense cap tipus d’angúnies.

Zamora protagonista
Xavi García, retalla al seu defensor i xuta dins l’àrea un tret sec que Parrilla rebutja com pot i en curt, recollint Zamora el refús i tot i tenir molt poc angle, entre la línia de fons i el pal esquer introdueix l’esfèrica superant al porter visitant.

Encara no havia passat un minut i escaig, que altre cop Zamora aconsegueix arrodonir el resultat que l’Espanyol B necessitava per assolir el passi a la següent ronda, després de rematar i amb molta sort aquest cop, la pilota rebotada acaba mansament introduint-se dins la porteria aragonesa.

Els espanyolistes havien fet el més difícil, i era qüestió de no badar i mantenir la diferència i si fora possible augmentar-la per evitar sorpreses de darrera hora.

El Utebo s’espavila i posa en problemes a la defensa local
El punta Melendo, trenca la defensa espanyolista i tot sol encara a Isaac, i aquest evita el gol en una excel·lent intervenció al llençar-se a terra i rebutjar amb la cama a còrner. Havia estat el primer seriós avís dels aragonesos.

El col·legiat expulsarà a un dels reserves integrants de la banqueta per protestar (targeta groga) i després o per reiteració o quelcom més, li mostrà la vermella.

Ocasions per l’Espanyol B
Palanca no pot girar-se i rematar dins l’àrea petita, després d’una bona jugada. El defensa Raul Alfonso treu sota pals un remat de cap espanyolista.

Altre cop, el Utebo per mediació de Melendo disposa d’altre ocasió per complicar-li la vida al conjunt català, però el seu remat es desviat el just per que acabi modificant la trajectòria i surti ajustat al pal dret un xic massa creuat, quan Isaac estava batut.

Se inicia la segona part amb la sortida d’Alex
El jugador provinent del Real Oviedo, i que juga en el Juvenil A, serà protagonista només començar el segon temps al picar una pilota en profunditat a Palanca que es queda tot sol, supera la sortida a la desesperada del meta aragonès i fa el tercer i definitiu gol.

Amb el Utebo totalment enfonsat tant a nivell de joc, de moral com de resultat, el joc començarà poc a poc a endurir-se i el col·legiat es veurà obligat a emprar-se a fons ensenyant les corresponents cartolines.

Zamora no arriba a pogué rematar dins l’àrea petita, una bona centrada per banda esquerra.
Murillo, jugador del Utebo, amb una entrada molt dura, de la que acaba ell també sortint en llitera, (desconeixem el motiu i la possible causa), veurà la targeta vermella i deixarà als visitants amb un home menys.

Guillem Savall en una pujada per banda dreta acabarà enviant un centre xut al mig del travesser.

L’Espanyol perdona i molt
Les ocasions es succeeixen i cada cop més clares:
Primer una elaborada jugada en la que Alex, es marxa per l’esquerra superant al seu marcador i sense gaire angle intenta la centrada que Zamora per molt poc no arriba a pogué marcar, i el posterior refús acaba amb un xut sobre la frontal de Palanca que rebutja com pot el porter visitant.

Rubi dona entrada a Pedraza per Jordi Gómez. Els següents minuts son una interrupció constant, amb faltes, i moltes targes.

El Utebo en una de les poques aproximacions, intenta donar l’ensurt, després d’una centrada de Raul Alfonso per l’esquerra que el davanter al segon pal no arriba per molt poc.
Jon, remata sobre la seva pròpia porta, i posa en molts problemes a Parrilla que bloca en una ocasió molt compromesa.
Diego Berdún llença una falta perillosa per sobre el travesser, sent aquesta ja una de les darreres ocasions per inquietar a un Isaac que ha estat molt segur i ha fet un bon encontre.

Zamora no aconsegueix el hat-trick
I mireu que ho va tenir en el seu peu; després d’una gran jugada en la que Palanca entrant per banda, arriba a línia de fons i li dona enrera la passada de la mort a Zamora que incomprensiblement remata molt alt quan ho tenia tot a favor per fer el quart.

En la darrera ocasió, ja esgotant-se el temps de joc, peca de massa individualisme en intentar desfer-se del darrer defensor després d’un “slalom”, quan tenia un company al costat lliure de marca, i acaba la pilota rebutjada a còrner.

Triomf just, curt i que augmenta la dosis de auto-confiança d’un equip que ho ha passat molt malament en lliga, que tindrà que continuar sofrint per pogué sortir definitivament de la zona perillosa, però que en la Copa RFEF tant a la fase catalana com ara a l’estatal se n’està sortint prou bé, amb remuntades incloses.

RCD Espanyol B: Isaac, Guillem Savall, Gerard Rovira, Didac, Oscar Reyes, Juanjo, Xavi García, Jordi Gómez, Palanca, Zamora, i Juanma.
Substitucions: Álex per Juanma, m. 46, Pedraza per Jordi Gómez, m. 65 i Víctor Ruíz per Oscar Reyes, m. 76.

Utebo CF: Parrilla, Capape, Raul Alfonso, Jon, Gandu, Luis González, Samuel, Oliveros, Coke, Murillo i Melendo.
Substitucions: Diego Berdún per Coke, Plou per Melendo, i Carlos García per Raul Alfonso.

Àrbitre: Simón del Pino, del comitè català. Ha ensenyat targetes grogues a Capapé, m. 25, Raul Alfonso, m.25 i posteriorment a la segona part altre groga per el que ha tingut que deixar el terreny de joc, a Palanca, m. 66, a Álex m. 68, Luis González, m. 74, a Didac, m. 87, Oliveros, m, 88, i a Victor Ruiz m. +90. Ha expulsat a Murillo per vermella directa en una entrada molt dura que curiosament ha tingut que abandonar el terreny de joc en llitera a conseqüència de la seva mateixa acció. Ha expulsat també a un membre de la banqueta visitant que primer li ha mostrat la targeta groga.

Gols: 1-0 Zamora, m. 19, 2-0 Zamora, m. 20, 3-0 Palanca, m. 46

Incidències: Partit de tornada de la eliminatòria de setzens de final de la fase estatal de la Copa RFEF. Camp principal de la Ciutat Esportiva de Sant Adrià , davant molt poc públic per el horari intempestiu i la tarda gèlida que ha fet a Sadrià. Isaac tornava a posar-se sota pals després de la llarga lesió.