dijous, 20 de desembre del 2007

SEGUEIXEN VIUS: RIAZOR DECIDIRÀ (1-1)

EL FILIAL GUANYA 3-0 AL UTEBO I PASSA RONDA DE LA COPA RFEF






Un gol de Coro en els darrers instant, com no, manté viu al RCD Espanyol en la Copa
En un partit bastant dolent, Espanyol i Deportivo han empatat a un gol, després que durant gairebé una hora el conjunt gallec anés per davant en el marcador, al transformar Sergio un lliure directe. Riazor, decidirà l’equip que passi als vuitens de final.

Valverde alinea un equip amb molts titulars
Ernesto Valverde ha alineat un equip mixt amb jugadors titulars i d’altres no tant com és el cas de Lafuente a la porteria, Chica en banda esquerra, Lacruz de central, la reaparició de Rufete i Jonathan en punta d’atac. Els primers minuts semblaven que l’Espanyol sortia endollat a l’encontre i dominava el joc.

Als quatre minuts, Munúa li ha tret una pilota a Lola quan aquest anava a rematar una centrada de Ivan de la Peña que ha tornat a demostrar que no passa per el seu millor moment de forma i joc. Un minut després ha estat Riera qui ha xutat i l’esfèrica se n’ha anat per sobre el travesser a còrner després d’una molt bona jugada de Luis García.

Mica a mica l’Espanyol s’ha anat apagant, fins que sobre el quart d’hora, el conjunt gallec ha començat a convertir-se en dominador de la situació, i el primer remat de cap fluix a les mans de Lafuente a càrrec de Lafita ha estat el primer avís.

Malgrat el cada cop major domini visitant, l’Espanyol hauria pogut marcar si Lola en el minut 24 hagués estat més afortunat, al xutar a les mans del porter visitant, després d’una bona jugada iniciada per Ivan (de les poques ocasions que ha donat una ràpida i segura circulació a la pilota) en la que ha obert a Riera qui ha centrat i en el punt de penal, Lola no ha sabut culminar.

Gol anul·lat al Depor, i altre, vàlid
En mig del domini visitant, el Deportivo ha aconseguit marcar al minut 25 mitjançant JRodríguez al rematar de cap un còrner, però a instàncies del jutge auxiliar l’acció ha quedat invalidada suposadament per posició anti – reglamentaria, malgrat que tinc que confessar que tal circumstància no l’hem pogut observar.

Ha estat el primer avís, per que el segon, aquest cop legal, Sergio González ha transformat magistralment un llançament de falta sobre la frontal, ajustant la pilota al cantó dret de la porteria de Lafuente. El Depor s’avançava i l’eliminatòria prenia color blanc i blau, però dels gallecs avui de vermell.
Valverde dona entrada a Coro per un Rufete molt mancat físicament.

Els darrers minuts del primer temps, els de Valverde tornen a fer-se amb el domini del joc
I és Jonathan qui remata de cap desviat per sobre el travesser. Posteriorment serà De la Peña amb el punt de mira desviat qui rematarà als núvols després d’una passada de Jonathan. Tant Riera com Lola (amb molt bona situació) posteriorment, xutaran també molt fluix sense problemes per Munúa ben col·locat.

Segona part igual, i surt Raul Tamudo
Als onze minuts de la represa, l’àrbitre s’ha menjat un penal a favor del RCD Espanyol, en no indicar unes mans molt clares (haurà cregut en que han estat involuntàries), però el fet es que han tallat el centre de Lola en una jugada de bastant perill.

Surt Tamudo per un Jonathan que no ha disposat de gaires pilotes, tot i que ha lluitat a vegades amb això no n’hi ha prou. Una pilota centrada per Ivan s’ha passejat per tot l’àrea petita sense rematador.

El poc públic assistent s’ha desesperat després que en dues ocasions gairebé calcades, Ivan de la Peña en condicions molt òptimes per xutar, no ho hagi fet, encaparrant-se sempre en el passi per el mig més difícil amb resultats decebedors.

El Deportivo cada cop s’ha anat replegant més ( amb Raul Tamudo en la gespa, els rivals, s’ho pensen més d’abandonar la reraguarda i pujar) i tan sols s’ha limitat a un parell de xuts bastant desviats i sense perill per alt, i a la dreta de Lafuente.

Recta final del partit... Quan succeeixen coses a Montjuïc
Valverde ha donat entrada a Clemente Rodríguez per Chica, i aquest noi sembla disposat a fer quedar malament als que se’ls hi va ocórrer recomanar la seva incorporació, per que només sortir a la gespa, una espifiada de l’argentí a poc ha estat de costar molt car.

Un centre xut de Raul Tamudo, que començava a fer de les seves ha tingut que ser rebutjat a còrner per Munúa. Aquest s’ha llençat i Pablo Zabaleta en posició bastant centrada a xutat al peveter, per decepció dels espectadors que veien ja el partit perdut i la eliminatòria coll amunt.

Però Raul Tamudo fins el darrer segon del partit, és molt Raul Tamudo, i s’ha tret una jugada per banda esquerra, amb posterior centrada que Ferran Corominas, aquest cop si, ha tornat ha ser “Salvador Coro” i ha empatat el partit, deixant l’eliminatòria en l’aire, tot i que amb un empat a zero a Riazor, els de Valverde tornarien a dir adéu a les primeres de canvi, permet encara continuar vius, ja que amb empat a gols o forcen la pròrroga o superen l’eliminatòria.

Encara en els quatre minuts de prolongació, l’Espanyol ha cercat la porteria del Depor, en busca del segon gol, esperonats pel gol de Coro i amb una il·lusió i força que en tot la resta d’encontre no hem vist, amb altre jugada confosa dins l’àrea, i un xut de Luis molt mal engaltat, després d’una bona combinació.



Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Lafuente (6), Zabaleta (6), Chica (6), Jarque (8), Lacruz (6), Lola (4) De la Peña (3), Rufete (2), Riera (6), Luis García (5) i Jonathan (4).
Substitucions: Coro (7) per Rufete, m. 29, Tamudo (8) per Jonathan, m. 58 i Clemente (4) per Chica, m. 75

Deportivo de La Coruña: Munúa, Filipe, Sergio, riki, Adrian, Lafita, Barragán, Cristian, J. Rodríguez, Adrian L., i Chapi
Substitucions: Rubén per Riki, m. 63, Bodipo per Adrián, m. 81 i Aythami per Chapi, m. 85

Gols: 0-1 Sergio, m. 29, 1-1 Coro m. 87

Àrbitre: Carlos Delgado Ferreiro, del col·legi basc, no ha mesurat a l’hora de mostrar les targetes igual a un equip que a l’altre, mereixent els jugadors visitants alguna cartolina més. La han vist, Jarque m.25 i Riera, m. 67 per part espanyolista i Barragán m. 70 per perdre temps, i Ruben al pertorbar el llançament d’una falta, però no per el joc dur que en algunes accions s’ha vist.

Incidències: Primer partit del Campionat d’Espanya, Copa de SS.MM. el Rei, en l’Estadi Olímpic de Barcelona aquesta temporada, corresponent a l'anada dels setzens de final. 6.900 espectadors. Miguel Ángel Lotina, tècnic basc del Deportivo tornava a Montjuïc.



2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola: Tinc que dir, que el Josep Ma. e molt generós amb la puntuació d'algún amiget seu. Jo diria que alguns no arriben ni a la mitat de la seva puntuació, peró com ell toto ho fa BE, deixem-ho així.
Jo també era dels que no hi problema, la temperatura al meu cotxe marcaba abans de començar el partit 11,5O g.c.Que es aixó per un home gran i pult.Res.
Salut i endavant Espanyol B el A a per els 33.
Figot47

Josep Maria ha dit...

L'esperit nadalenc. Tranctant-se de l'anada, en aquestes dates no voldràs que els suspengui a gairebé tots, que és potser el que molts es mereixien, jeje...
No, amiguets, no en tinc entre aquests. Apreciacions bones o dolentes a gust del lector, però amiguets amb jugadors de primera ? això es gairebé imposible.
Jo passo sempre més fret a la Ciutat Esportiva que a Montjuïc.
Salutacions.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M