dilluns, 21 de gener del 2008

EL JUVENIL, PER FI DERROTA AL MALLORCA
(2-1)

S’ha trencat el malastruc
Per fi el RCD Espanyol Juvenil ha pogut derrotar al Real Mallorca. I ho ha fet amb un partit de molta lluita, amb patiment inclòs en la recta final i amb polèmica inclosa degut a l’actuació del col·legiat que ha acabat erigint-se en protagonista del partit en els darrers minuts.

Forta pressió visitant
Seguint la tònica habitual, els mallorquinistes han pressionat i molt la sortida de pilota dels espanyolistes que no trobaven la manera de pogué arribar amb perill a les immediacions de la porteria de Tomeu.

Els blanc i blaus arribaren als set minuts de joc per primer cop amb possibilitats quan Charly no ha pogut rematar després d’un control no gaire bo dins l’àrea. Posteriorment, seria el propi Charly Lumbreras qui remataria alt amb el cap una centrada de Guillem Creus per la dreta.

Al quart d’hora seria Pecha qui rebutjaria amb la punta dels dits una pilota enverinada dels balears, mitjançant Fullana. Bordoy llença un lliure directe als núvols i posteriorment es Canario qui també llença una falta amb el punt de mira desviat.

El joc no era bo, i s’imposaven les defenses als atacs i tots dos equips es respectaven molt tot i que l’Espanyol era qui intentava portar el joc construint des de darrera amb molta lentitud a l’hora de donar circulació a la pilota fruït de la forta pressió dels visitants.

Oriol Ricarte avançant pel mig, ha xutat un fort tret que ha causat molts problemes a Tomeu per pogué aturar en dos temps.

Pecha atura el primer penal
Unes mans clares en les que talla la trajectòria de l’esfèrica a càrrec de Víctor Ruíz en una centrada per la dreta de l’atac visitant, son castigades amb la pena màxima per l’àrbitre del matx Rubio Pérez i amb targeta groga pel capità. El màxim càstig el llença Maurice, i el seu xut no gaire col·locat l’atura perfectament Pecha evitant el 0-1.

Al 37, l’ocasió més clara pels blanc i blaus: Jugada de Charly i Guillem que per dues vegades dins l’àrea petita no ha encertat a endinsar la pilota a la porteria després de varis rebuigs entre defensors i porter. Semblava que no volia entrar la pilota...
En el darrer minut una centrada de José Mendez “Canario” ha estat rematada per Charly per sobre del travesser.

A la segona part, en un minut s’ha passat d’un hipotètic 0-1 a un 1-0
Al minut 47, el Real Mallorca ha gaudit d’una gran ocasió al estavellar la pilota al travesser de la porteria espanyolista. A la següent jugada, un contracop conduït per Didac, ha donat lloc a una centrada de Crous ha significat el primer gol després que Canario rematés al fons de la porteria balear.

El Real Mallorca ha demanat penal per una ma dins l’àrea espanyolista minuts després; el col·legiat o no l’ha vist o no ha apreciat intencionalitat en la mateixa.
Pecha atura molt be un llançament de Bordoy de falta sobre el quart d’hora del segon temps.

Perarnau mou banqueta, i primer Sergio, i després Sielva que debuta a la Divisió d’Honor juvenil i Marc Mas han sortit al terreny de joc per aportar frescor al joc d’atac perico.

Canario fa el segon
El mitja punta ha fet pujar el segon al marcador després d’una gran jugada individual en la que ha retallat i xutat superant a Tomeu. Els espanyolistes haguessin pogut deixar l’encontre decidit si la passada de Guillem Creus, que ha estat rematada per Sergio en el minut 29 no hagués comptat amb una gran intervenció del meta visitant que ha rebutjat a còrner en la millor parada de Tomeu en el partit.

Es complica l’encontre
Primer varies entrades dures de jugadors mallorquinistes; després al 36, Rubio Pérez indica penal de Pecha dubtós sobre el davanter visitant. Aquest, ha estat llençat per el davanter centre Sergi qui en primera instància no ha superat a Pecha que ha realitzat una excel·lent aturada però el rebuig ha estat rematat en segona ocasió per el propi Sergi, anotant i retallant la diferència i empatant el gol-average (tot i que el Mallorca es troba lluny de la lluita per el títol, al menys en aquests moments).

Els nervis han aflorat en Sadrià; des de Pecha fins als jugadors e inclòs algun espectador que valdria més es quedés a casa si no sap comportar-se de manera civilitzada en la grada d’un camp de futbol.
L’Espanyol ha defensat amb ungles i dents aquests tres punts i ha trencat la maledicció que les darreres temporades els equips de Perarnau pateixen amb el conjunt mallorquinista.

Els balears han pogut marcar el gol de l’empat després d’una sortida erràtica de Pecha que ha rebutjat de punys en curt, i el posterior remat visitant ha estat tret per Víctor Ruiz quan portava camí de gol.
El Mallorca posava setge a la porteria blanc i blava i en altre ocasió la pilota s’ha passejat per l’àrea petita sense pogué ser rematada i en el segon pal un davanter visitant no ha pogut rematar davant l’oposició a la desesperada de Víctor i Ricarte que es llencen per taponar el remat.

Només una aproximació a càrrec de Marc Mas que Tomeu ha avortat llençant-se als peus del davanter ha estat l’únic perill d’un Espanyol molt atrinxerat darrera en aquesta recta final de partit. El lliure directe llençat fora per Bordoy ha estat el darrer intent balear per empatar un encontre que justament ha guanyat el conjunt d’Oscar Perarnau que comptava amb vuit baixes.

RCD Espanyol: Pecha, Oriol Sans, Oriol Ricarte, Víctor Ruíz, Didac, David, Guillem Creus, Max (Oscar Sielva, m. 69), Charly (Marc Mas, m 69), Canario (Abraham, m. 79), Crous (Sergio, m. 52)

Real Mallorca: Tomeu, Fede (Campins, m. 75), D. Sanchez, Tano, Pablo, Maurice, (Ettien, m. 75) Fullana, Bordoy, Sergi, Xisco, Dani.

Àrbitre: Rubio Pérez, del col·legi de Sabadell. Malament, no ha acontentat ni a uns ni a altres. Al final ha acabat perdent els papers, complicant-se l’encontre. Ha mostrat targetes a Víctor Ruíz, m. 30 en la jugada del primer penal, Marc Mas. m. 76, per fingir penal, i a Pablo, Ettien, i Campins per part balear.

Gols: 1-0: Canario, m. 48, 2-0: Canario, m. 72, 2-1: Sergi, m. 82

Incidències: Camp principal de la Ciutat Esportiva.