diumenge, 20 de gener del 2008

SETMANA NEGRA

Real Valladolid 2: RCD Espanyol 1

Per no perdre la costum, l’Espanyol (com en les darreres temporades) ha perdut els dos encontres a domicili de final de primera volta i començament de la segona.
Avui, en una primera part horrorosa ha llençat el partit, amb una defensa en la que els centrals han estat fatal, i amb un gol als vuit segons que ha marcat el desenvolupament de l’encontre. Quan han posat setge a la porteria local, ja era massa tard i llavors la sort no s’ha aliat amb el conjunt de Valverde que ha gaudit de diverses ocasions per fer-se amb un punt que no ha merescut tenint en compte el joc durant la major part del partit.

Gol de rècord
Mentre l’Espanyol badava gairebé tothom, el Real Valladolid ha tret de mig camp iniciant el joc, i el desplaçament llarg de la pilota de Víctor ha estat recollida per Llorente amb Lacruz horrible arribant tard i Torrejón pitjor encara, i controlant ha batut a Lafuente en un temps que no sé si gairebé es de rècord però si no, poc li falta.
Una total falta de concentració de l’equip de Valverde que ha costat molt car.

Els minuts posteriors han estat de disbauxa total; Lafuente ha anat de bòlit amb Torrejón i Lacruz que han evidenciat una inseguretat total. I mentre, els socis ens preguntem que li passa (o que li va passar) a Dani Jarque. La passivitat defensiva era total, amb un centre del camp que anava perdut i el Real Valladolid va pogué fer el segon en una pilota centrada que al final ha acabat amb un xut que ha aturat Lafuente.

Una centrada que no ha pogut rematar Pedro López ha tornat a donar un ensurt. LA situació recordava a aquell famós encontre davant el Nàstic. Lacruz veia la targeta groga abans del primer quart d’hora i encara complicava més la situació.

Ofensivament, l’Espanyol no existia; remat de cap de Torrejón fora, Moha malament entretenint-se en una de les poques aproximacions, i Moises xutant des de la frontal, desviat. Era tot el bagatge en mitja hora.

Altre badada, és aprofitada per Llorente per fer el segon
La defensa de l’Espanyol avançant-se infructuosament per deixar en fora de joc als atacants locals, Torrejón en altre errada clamorosa no sap allunyar la pilota i la pilota arriba a Llorente que afusella a un venut Lafuente. Era el 2-0 resultat atípic, ja que en aquesta temporada, el conjunt de Valverde no ha perdut cap encontre que no sigui per la mínima.

Lafuente evita el tercer a quatre minuts del descans, després d’un remat de Capdevila.
Valdo protagonitza la primera jugada de perill digna de menció xutant i aturant Asenjo, en el minut d’afegit del primer temps; això ho diu tot.

Valverde substitueix a un nul Moha
Valverde ha donat entrada a Jonathan en comptes de Moha que no ha donat una a dretes en tota la primera part, errant en les passades, i no superant mai en el un contra un.
Els primers minuts s’ha notat quelcom de millora, amb un remat de Valdo amb el cap que ha sortit fora.

Kico Casilla ha tingut que substituir a Lafuente lesionat (ignorem quin és el motiu que li ha impedit continuar).

Però ha estat un miratge: Els locals han continuat dominant el joc i els primers moments de major poder ofensiu s’han esvaït ràpidament.
Valdo ha perdut una pilota en línia de mitjos i el contracop dels locals ha estat a punt de costar molt car, si no per que Zabaleta ha rebutjat a còrner abans que Llorente tornés a complicar-nos la vida.

Tornaven els pitjors moments, fent el Real Valladolid un “rondo” amb l’Espanyol, que no encertava ni tan sols a tocar la bola.

Zabaleta dels pocs que es salven
Al minut 55, el lateral dret ha fet una excel·lent jugada per banda amb una centrada perfecta al cap de Raul Tamudo que el capità blanc i blau ha rematat per el centre a les mans del meta local.

Tres minuts després, Marc Torrejón aconsegueix el gol que tornava a ficar als espanyolistes en el partit després de rematar una centrada de falta a càrrec de Luis García per la banda dreta de l’atac visitant.

Mentre, Llorente continuava donant molts problemes a Mari Lacruz, que poc hàbil li permet girar-se i rematar tot i que sortosament quelcom desequilibrat no troba el punt de mira adequat.
Capdevila centra molt tancat i Casilla rebutja perfectament. Altre jugada similar a càrrec de Sisi, ha estat ben aturada per el meta del filial.

Lola remata a les mans del porter una centrada de Luis.

Jugades polémiques
Primer dir, que Moisés que havia vist la targeta groga, s’ha jugat la segona en una falta en la que afortunadament el col·legiat li ha perdonat. També s’ha de dir que García Calvo ha fet més d’una entrada dura i solament en el 65 ha vist la cartolina i també en alguna ocasió s’ha jugat la segona.

Kico Casilla surt a la frontal i el col·legiat indica falta i cartolina groga al porter blanc i blau en una polèmica jugada en la que no ha deixat a ningú content la decisió arbitral; uns demanaven la vermella, mentre que els espanyolistes es queixaven que no existia la infracció.

Desperten els blanc i blaus
Raul Tamudo ha tingut en un contracop l’ocasió per empatar el partit, però la seva confiança amb sí mateix ha fet que no li passés a Jonathan i decidís acabar ell mateix en la jugada, aturant Asenjo la pilota.

Altre badada de Torrejón que en la frontal ha volgut sortir amb pilota controlada i l’ha perdut ha tingut que ser tallat per David García llençant-se i rebutjant per evitar el tercer gol local.

Però, massa tard...
Valdo ha pogut empatar amb un fort tret a falta de tres minuts que s’ha marxat fregant el pal esquer. El servei de cantonada s’ha llençat i el remat de Moisés de cap ha estat tret per Marcos a un metre de la línia de gol, amb el porter ja batut.
La darrera ocasió perica, la més clara, ha estat una pilota penjada ja en temps d’afegit per Zabaleta i Marc Torrejón lliure de marca ha rematat de cap tan malament com ha sabut.

Continua la davallada en joc i en resultats, i l’equip tanca aquesta setmana tràgica amb dues derrotes i una eliminació (injusta) de la Copa. Davant el Real Betis Balompié, diumenge a les 17:00 hores, l’Espanyol haurà de redreçar el camí cap a Europa tornant a la seguretat exhibida en la resta del campionat. I desitjar que es recuperin el més aviat els lesionats per que si quelcom s’està demostrant és que Kameni, Jarque, Riera, Ivan, i fins i tot el Rufete de la temporada passada son necessaris al menys per pogué tenir més competitivitat en el planter Ernesto Valverde. De moment, Moisés es perdrà l’encontre davant els andalusos per acumulació de targes. Més problemes per el “Txingurri”.

Real Valladolid: Sergio Asenjo; Marcos, García Calvo, Sisi, Llorente, Capdevila, Pedro López, Álvaro Rubio, Vivar Dorado, Víctor, i Iñáki Bea.
Substitucions: Borja per Víctor, m. 65, Sesma per Sisi, m. 77 i Alexis per Capdevila, m.86

RCD Espanyol: Lafuente (4 ), Zabaleta (6), Lacruz (3), Torrejón (3), David García (4), Moisés (4), Lola (5), Valdo (5) Moha (2), Luis García (4) i Tamudo (5)
Substitucions: Jonathan (5) per Moha, m. 46, Kico Casilla (6) per Lafuente, m. 48 i Ángel (5) per Lola, m 70.

Gols: 1-0 Llorente 1’, 2-0 Llorente, m. 33, 2-1 Torrejón m. 58.

Àrbitre: Miguel Ángel Pérez Lasa, ha mostrat targeta groga a García Calvo, m. 65 i a Marcos, m. 89 per part local, i a Lacruz, m. 14, Moisés, m. 61 i Casilla, m. 77.

Incidències: Campo José Zorrilla de Valladolid. Raul Tamudo iguala a Antoni Argilés en nombre de partits amb la samarreta blanc i blava, qui per una errada arbitral el diari As va demostrar que havia jugat 301 encontres i no 300.