dimecres, 24 de setembre del 2008

SEVILLA-ESPANYOL: 22:00 h.
PROVA DE FOC ABANS DEL DERBI



El RCD Espanyol s’enfrontarà aquesta nit a un Sevilla a només dos punts en la classificació, en un partit en el que el conjunt espanyolista l’afronta estant amb els mateixos punts que el líder de la lliga i els dos equips més que es troben per sobre del conjunt de Márquez.

Vint homes ha convocat el tècnic del Sevilla, dels que dos hauran de ser descartats abans de l’encontre: Palop, Javi Varas, Mosquera, David Prieto, Escudé, Squillaci, Crespo, Fernando Navarro, Drago, Romaric, Fazio, Maresca, Duscher, Jesús Navas, Acosta, Diego Capel, Kanouté, Chevantón, Luis Fabiano i De Mul.

Per la seva banda, Bartolomé Márquez ha convocat als següents homes per el partit d’aquesta nit: Kameni, i Cristian Álvarez com a porters i com a jugadors de camp, Finnan, Nico Pareja , Chica, Sergio Sánchez, Jarque, Moisés, Lola, Àngel, Oscar Sielva, Nené, Román, Valdo, Callejón, Luis García, Coro, i Jonathan Soriano. Raul Tamudo es quedarà en Barcelona, “agafant aire” com va dir Márquez, per el no menys important encontre de dissabte davant l’etern rival.


Set victòries periques en camp del Sevilla
En el històric d’enfrontaments entre Sevilla i Espanyol a terres andaluses, cal dir que el balanç es força positiu pels els sevillans que s’han emportat 43 triomfs en 60 partits, obtenint el quadre espanyolista 7 victòries i 10 empats. El saldo de gols és de 123 a 51 favorable als locals.

Repassant aquestes set victòries, cal dir que la primera va ser a la sisena ocasió que visitava en partit oficial de lliga l’Espanyol ,Sevilla: Un 26/03/44 guanyava per 1-2 amb gols de Jorge i Vidal, en la temporada 1943/44. La segona victòria arribar un 10 d’octubre de 1948 en guanyar per 0-3 al conjunt hispalense amb gols de Rosendo Hernando, Panades i Calvo.
La tercera, en la dècada dels cinquanta, va ser un 3 de novembre del 1957 per la mínima amb gol de Vilchez. Per zero a dos, obtenir l’Espanyol el quart triomf un 16 de gener de 1966 amb dos gols del delfin Amas.

Les tres darreres, han estat amb Camacho com a entrenador (14/10/95) amb gols de Lardín i Urzaiz en dues ocasions, amb Brindisi com a tècnic, el 26 de setembre de 1999 per 0-2 amb gols de Galca de penal i de Benitez, i la darrera, la que tots recordareu, el 2-3 al Pizjuan, on el conjunt entrenat per Ernesto Valverde, va guanyar als andalusos amb gols d’Angel, Luis, i quan l’empat a dos semblava imperar, o pitjor encara un hipotètic i merescut per part del Sevilla tercer gol, Raul Tamudo va establir el 2-3 sorprenent i contra tot pronòstic.

L’encontre serà xiulat per Carlos Velasco Carvallo, del col•legi madrileny, auxiliat en bandes per Roberto Alonso i Enrique Andrés Samper i donarà començament a les deu de la nit, sent transmès en directe per la Sexta i per Televisió de Catalunya amb el “show” un cop més del canal autonòmic, que donarà el primer temps per CANAL 33 i el segon període per TV3.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M