diumenge, 21 de setembre del 2008

ESPANYOL I GETAFE EMPATEN A MONTJUÏC

L'ESPANYOL B, PERD DOS PUNTS EN L'AFEGIT ( 1-1). EL FEMENÍ "C" GUANYA 4-1 AL RUBÍ, EN EL SEGON ENCONTRE DE LLIGA.

El RCD Espanyol no ha passat de l’empat davant el Getafe, en un partit que s’ha complicat i força després del penal assenyalat als 32 segons de joc del segon temps, i que transformat per Manu, donava avantatge als madrilenys. L’empat dels blanc i blaus, coincidint amb els millors minuts pericos i les oportunitats que en aquest parèntesi del partit han gaudit els locals feien concebre esperances d’una hipotètica remuntada que al final no s’ha produït.

Primer temps per oblidar
Els primers quaranta cinc minuts poc han tingut que envejar als que nostres jugadors ens van obsequiar davant el Real Valladolid per posar un exemple, o sense anar més lluny davant el Recre en moltes fases de l’encontre.

L’Espanyol s’ha perdut en desplaçaments llargs de pilotes que no han conduït a res, i només una pilota que ha controlat dins l’àrea Tamudo al minut tretze, i que el capità blanc i blau ha xutat malament molt alta, o un lliure directe executat per Nico Pareja al darrers minuts del primer temps i que ha sortit fora, ha estat les úniques ocasions de gol, tret d’un parell de centres amb intenció en els primers instants del partit.

Per contra, els madrilenys ho han intentat amb un remat de cap de Licht aturat per Kameni sense problemes, o un tret de Gavilàn al 17’, o un remat al 44’ de Manu de cap en centrada d’Albin, que Kameni molt segur ha pogut aturar. Se l’haguessin pogut estalviar el primer temps ambdós conjunts...

Penal, i el Getafe acaba amb la virginitat defensiva perica
Primer gol encaixat després d’un penal assenyalat per el col•legiat per falta a Guerron dins l’àrea, que en canvi faltes tant o molt clares a favor dels locals no ha assenyalat (com la targeta més que merescuda a Guerrón en el 45’ o una entrada a Roman en les acaballes).

L’Espanyol anava a remolc del marcador, i curiosament ha estat llavors quan ha imprimit un altre ritme al joc, i ha gaudit de les primeres ocasions: Una centrada de Tamudo per la dreta, que Luis en la boca de gol no ha pogut arribar quan ja s’intuïa el gol en la grada.

La segona ocasió, una falta botada per Luis des de l’esquerra al segon pal, acaba amb el remat de Sergio Sánchez que després d’intents de rebuigs i rematada final endins, suposa l’empat que acabaria elevant-se a definitiu.

Coro té el triomf en el seu peu
Una gran internada trencant la defensa madrilenya a càrrec de Coro, es a punt de significar el segon gol espanyolista; el davanter banyolí acaba driblant fins i tot al porter, perd angle, i en la mateixa línia de gol, un defensor del Getafe rebutja el tret suau de Coro.

Eren els millors moments de l’Espanyol, el partit estava obert, i tot i que el Getafe també contracolpejava amb evident perill, era el conjunt de “Tintin” qui semblava podia fer-se amb el matx.

Darrers vint-i-cinc minuts de nou, ensopits
El ritme mica a mica va decaient, i tan sols una excessiva centrada de Coro al segon pal que no pot ser rematada per Nene, és tot el bagatge espanyolista junt a una jugada en la que una centrada per l’esquerra és rematada dins l’àrea per Luis anant-se l’esfèrica desviada quan desitjàvem acabés dins.

Els darrers vint minuts, espessos. Pèrdues de pilotes en el mig del camp, que tant Roman com Moises han estat lents i poc afortunats. La lesió de Beranger ha obligat a substituir-lo, fet que ha possibilitat el debut del irlandès Finnan.

Al final, un punt que pot ser molt i al mateix temps, poc. Com el dia del Valladolid, l’Espanyol ha sigut vint minuts en el segon temps, vint minuts d’inspiració, de força com a resposta al recolzament de la grada, amb solvència defensiva, però un cop més ha evidenciat massa manca de qualitat a l’hora de construir (tret d’aquests minuts en que no ha estat afortunat cara a gol), i excessives pilotades llargues. La evolució del rendiment de Roman, i la tornada de Ivan, marcaran el futur en aquests paràmetres.

RCD Espanyol: Kameni (7), Sergio Sánchez (7), Jarque (6), Pareja (7), Beranger (6), Moisés (4), Roman (4), Nene (6), Coro (6), Luis García (6), i Tamudo (4).
Jonathan (s.q.) per Tamudo, m. 74;; Finnan (s.q) per Beranger, m. 79: Callejón (s.q) per Luis García, m. 84

Getafe: Jacobo, D. Cortes, Mario, Cata, Licht, Celestino, Casquero, Guerrón, Gavilán, Manu del Moral i Albin.
Soldado per Guerrón, m. 66; Contra per Gavilán, m. 74; i Uche per Albin, m. 78

Àrbitre: Carlos Delgado Ferreiro, del comitè basc. Força malament en la senyalització de faltes i a l’hora de mostrar targetes en certes entrades dures, tot i que no ha influït directament en el resultat. Ha mostrat targetes grogues a Javi Casquero, m. 6, Manu del Moral, m.. 37, Jarque, m. 37, Nico Pareja, . 50, Beranger, m. 70 i Soldado, m. 80

Gols: 0-1: Manu del Moral (pen) 46’; 1-1 Sergio Sánchez 57’.

Incidències: Estadi Olímpic Lluis Companys de Barcelona. 18.255 espectadors. L’Espanyol afrontava l’encontre com a líder de la lliga. Al descans han sortit a la gespa i han donat la volta d’honor el femení espanyolista, recentment campió de la Copa de Catalunya femenina