dijous, 25 de setembre del 2008

SEVILLA FC: 2 - RCD ESPANYOL: 0: PRIMERA DERROTA.



L’Espanyol perd la imbatibilitat a Sevilla.
Ha sorprès molt Bartolomé Márquez amb l’alineació que ha presentat al Sánchez Pizjuán per enfrontar-se a un Sevilla que tot i que no està en el millor dels seus moments, si que continua sent el Sevilla... Un centre del camp inèdit amb Sielva, Lola i Ángel no semblava a priori suficientment qualificat per fer quelcom més que defensar l’inicial zero a zero.

Amb tot, s’ha de dir que els espanyolistes han lluitat, s'han deixat la pell sobre el camp, i s’han defensat amb molt d’ordre e inclòs s’han pogut avançar en el marcador en l’ocasió més clara del primer temps que ha gaudit Luis García, molt sacrificat en banda esquerra i en tasques defensives, luxe aquest que no sap qui escriu aquestes línies si l’Espanyol s’ho pot permetre, màxim quan Raul Tamudo no ha viatjat amb l’equip per decisió tècnica.

En defensa ha sobresortit altre cop Pareja, (que com a creu, surt a targeta per partit), en el primer temps, l’Espanyol ha contracolpejat amb Valdo per banda dreta com a protagonista. L’Espanyol s’ha tret el domini dels primers instants i no passava cap mena de problemes en defensa on actuava amb molta solvència, a excepció de dues jugades (una penetració de Capel, tallada per Pareja, i una de Navas, amb gol anul•lat a Kanouté per clar fora de joc). A més, en les bandes amb superioritat numèrica gràcies a l’ajut dels segons homes, l’Espanyol mantenia a ratlla als perillosos Capel i Navas.

La primera adversitat ha estat quan Finnan, ha tingut que abandonar el terreny de joc lesionat, i ha hagut de ser substituït per Chica, que tot i que ha complit lo millor que ha sabut, ha coincidit amb una millora en el joc del Sevilla que ha començat a entrar per bandes.

Els darrers minuts del primer temps, l’Espanyol s’ha tret el domini de sobre i ha gaudit de l’ocasió del partit: Gran contracop de Valdo, que passa a Ángel, i aquest obre a l’esquerra on Luis xuta per sobre creuat, quan podia haver controlat i encarat a Palop.

Maresca marca, i l’Espanyol a contracorrent no té ocasions per empatar
Una desgraciada jugada en la que el remat de cap de Maresca acaba estavellant-se al pal i el rebot colpeja en el propi Kameni, amb la mala fortuna que acaba endinsant-se en la seva porteria.

Aquest gol trenca tot els plans previstos per “Tintín”, i l’Espanyol té que obrir-se per intentar l’empat, fet que aprofitarà el Sevilla per sentenciar el matx en un dels molts contracops que gaudirà.

En canvi, l’Espanyol seguirà mostrant una ineficàcia en la construcció en el mig del camp, amb moltes pèrdues de pilotes producte de passades erràtiques, i sobre tot una falta alarmant de decisió a l’hora de xutar a porta en les immediacions de l’àrea de Palop.

Pareja contusionat (acabarà l’encontre) dispara encara més les alarmes. Kameni salva el segon en un contracop rebutjant el remat de Navas. A falta de cinc minuts per el final, Chevanton deixa llest l’encontre al aprofitar una centrada de Navas. Encara el Sevilla podria haver aconseguit el tercer en temps d’afegit si no per que Kameni, ho ha evitat rebutjant amb la cama, el remat de Luis Fabiano. Per més, inri, Valdo tampoc ha pogut acabar el partit, lesionat, deixant l'equip amb deu en els instants finals.


Fitxa Tècnica:
Sevilla FC: Palop, Mosquera, Navarro, Squillachi, Escudé, Maresca, Duscher, Navas, Capel, Fabiano, Kanouté.
Crespo per Mosquera, m. 58; Romaríc, per Maresca, m. 72; Chevanton per Kanouté, m. 80

RCD Espanyol: Kameni (7); Sergio Sánchez (7), Pareja (8), Jarque (7), Finnan (6), Oscar Sielva (5), Lola (3), Ángel (4), Valdo (7), Luis García (4) i Jonathan (4).
Chica (5) per Finnan, m. 32; Callejón (5) i Moisés (4) per Lola i Sielva respectivament, m.

Àrbitre: Carlos Velasco Carballo, del col•legi madrileny. Força malament. Ha perdonat una targeta clara a Sergio Sánchez, però en canvi ha mostrat targes a Valdo i a Luis totalment injustes. Ha anul•lat un gol al Sevilla per clar fora de joc. No ha estat afortunat en la no senyalització d’algunes faltes en contra dels locals, i potser alguna dins l’àrea sevillista. Targetes a Angel, m. 37, Luis, m. 41, Valdo, m. 45, Sielva, m. 52, Chica, m. 56, Pareja, m. 59 per part espanyolista i a Mosquera, m. 39, Luis Fabiano, m. 71 i Fernando Navarro, m. 88. Ha expulsat al preparador físic espanyolista, Pedrero.

Gols: 1-0: Maresca, m. 57; 2-0 Chevanton, m. 85.

Incidències: Estadi Sánchez Pizjuán de Sevilla. Quarta jornada del campionat de lliga.

1 comentari:

Albert ha dit...

A mi m'ha agradat l'Espanyol que he vist. L'aliniació de Márquez no m'agradava però Sielva i Ángel tampoc han jugat molt malament. El que sí que no ha participat tant ha estat Soriano.
Tot i això continuo pensant que tenim un gran equip i una gran defensa (ah, i un gran porter).

Salutacions.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M