dijous, 9 d’octubre del 2008

RCD ESPANYOL FEMENÍ - ATHLETIC CLUB:
OPORTUNITAT PER COL·LOCAR-SE LÍDER

Foto d'arxiu: La temporada passada les espanyolistes guanyaren 3-1


El RCD Espanyol femení afronta un nou repte aquest diumenge per assolir la primera plaça en cas de triomf, davant l’Athletic Club de Bilbao a les dotze del migdia, ja que amb el triomf avançaría al conjunt basc, i amb l'aplaçament del At. Malaga-Llevant a causa dels compromisos europeus del conjunt granota, les de Diego Morata podríen accedir a la primera posició, malgrat sigui de manera provisional, mentre el conjut valencià disputi l'encontre ajornat.

Pendents de la lesió de Olga Moreno que es va produir el partit davant el Prainsa, l’Espanyol es jugarà tres importants punts amb un dels millors conjunts de la Superlliga.


El rival
L’Athletic Club ha patit la baixa sensible de la retirada de Itziar Gurrutxaga (04/04/77) jugadora amb més de cent seixanta encontres en Superlliga i titular indiscutible durant tota una època en el futbol femení amb la Selecció Espanyola.
També han deixat el club Leire Zabala i Lorena Sánchez després de militar durant sis temporades al conjunt basc, i Ana Zarate.

El conjunt de Iñigo Juaristi s’ha reforçat per cobrir aquestes baixes, amb la internacional amb Espanya Sub 19, ex de la Real Sociedad, Itsaso Nabaskues, amb la ex jugadora de Aurrerà Vitoria, Elaia Gangoiti i diferents jugadores de la pedrera de l’Athletic Club.

De l’Athletic cal destacar, la seva portera Ainhoa, internacional absoluta amb Espanya, i la davantera també internacional Erika Vázquez, o la tornada la passada temporada de Iraia, després de la seva aventura nord-americana de fa dues temporades, les defenses Vanesa i Txibi, Amaia, Eli o Nekane.

En el que porten de lliga les basques han guanyat els tres encontres disputats (1-0 Sporting Huelva, 2-8 Colegio Alemán i 3-0 Lagunak).

Els antecedents
Repassant l’estadística dels RCD Espanyol – Athletic Club, cal dir que s’han enfrontant en Superlliga a la Ciutat Esportiva de Sadrià en sis ocasions:
La primera va ser la temporada 2002/03 i curiosament van marcar les dues jugadores que s’han retirat aquest estiu: Raquel Cabezón i Itziar Gurrutxaga, signant un empat a un en la primera de les temporades que el conjunt basc disputar i acabant guanyant la Superlliga.

La segona ocasió el triomf va ser per les biscaïnes per 4-5 en un encontre en el que les basques van cobrar avantatge de 0-3 gràcies als dos gols d’Eba i la jugadora del Llevant Gurutze, empatant l’Espanyol 3-3 (Sara, Mireia, i Yoli) per avançar-se dues vegades les basques (Gurutze i Iraia definitivament després d’empatar Goreti).

La temporada 2004/05 amb Santi a la banqueta ambdós conjunts van igualar a dos gols; Marta Cubí i Sara van neutralitzar les avantatges de les basques en el marcador gràcies als gols d’Erika.

La temporada del triplet, l’Espanyol va esborrar del camp al tricampió de la Superlliga amb un triomf per 3-1 en partit televisat i en el camp principal de Sadrià. Els gols de Marta Cubí, Carol i Sara sentenciaren un encontre en el que el gol a la recta final de Irantzu quedar en simple anècdota.

En la temporada 205/06 aquest encontre jugat també en el camp principal de Sadrià va deixar un mal sabor a la parròquia blanc i blava ja que l’Espanyol no va saber sentenciar amb un gol de Carol faltant vint-i-nou minuts pel final del matx. El gol d’Eba a catorze minuts de la conclusió del partit deixar l’avantatge en la taula classicatòria en favor de les basques i el que va ser pitjor, amb el gol-average al seu favor que va ser decisiu per no pogué revalidar el títol de lliga després d’aquella decisió tan polèmica pressa en els despatxos i que de moment cap jutge ha tingut el que ha de tenir per al menys pronunciar-se sobre la mateixa.

La passada temporada, amb Emilio Montiagut a la banqueta, l’Espanyol va remuntar el gol inicial de les biscaïnes obra de Irune Murua, i mercè a les dianes de Marta Cubí (el primer i el tercer) i de Míriam, van obtenir un triomf meritori i una de les poques alegries que van donar als aficionats pericos en l’exercici anterior.

La cita, diumenge a Sadrià, 12.00 hores. L’encontre serà xiulat per Gustavo Rebollo López, del comitè territorial català.

Reche, a l'Euromat Estartit

En altre ordre de coses, dir que la central del Femení B, Maria Reche, (23/06/89) després de tres temporades en el conjunt entrenat per "Titi" Camúñez, (procedent del Sabadell), ha fitxat per l' Euromat UE L'Estartit que a més ha aconseguit també aquests darrers dies, fer-se amb els serveis de la jugadora de Prainsa, Emily Alves, que en aquesta temporada no estava tenint minuts amb el conjunt aragonès.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola peris:
esperem que la gran victòria espanyolista amb el Atl Bilbao,doni alè i moral a les nostres jugadores fins al final de temporada.
Fins després.Jose Carrera

Anònim ha dit...

Hola sentiments:
Desitgem a Reche que ho ha demostrat tot a l'Espanyol li vagi bé,també als seus pares que han demostrat ser unes grans persones,i fidels al nostre equip,amb la seva animació com a la final de la copa de la reina.
Adéu.Jose Carrera




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M