dimecres, 24 de desembre del 2008

EL FILIAL GUANYA, PERÒ AMB DEU, ACABA DEMANANT L'HORA














RCD ESPANYOL “B”: 1 – RICOH PREMIÀ: 0

Patint fins el final
El RCD Espanyol B, ha aconseguit acomiadar l’any amb un triomf 1-0 en partit disputat aquest migdia a la Ciutat Esportiva de Sadrià, davant el Premià en un encontre en el que ambdós conjunts van decidir permutar l’ordre dels encontres, jugant primer a Sant Adrià i a la segona volta en la darrera jornada al Mareme. Aquest encontre a més, s’ha avançat de la jornada del 4 de Gener.

El partit ha començat amb bon ritme

Ambdós conjunts han intentar colpejar sobre el rival en accions de perill en les que el marcador no s’ha mogut, però han deixat ben clar, que l’encontre seria molt més igualat del que es podia preveure fa unes setmanes, després que el conjunt del Maresme vingués pletòric de moral després de guanyar en Reus.

La primera ocasió és pels visitants, seguit d’una jugada en la que Chuli no encerta a batre a Suriñach, quan tenía Matamala sol a la dreta.
Javi López, el jugador més determinant en el dia d’avui, llença un tret que s’estavella al pal. La rèplica dels visitants no es fa esperar i una rematada dels visitants se’n va un pèl creuada a la dreta del porter Isaac.

Un cop passat els primers moments, el partit s’estabilitza i el joc ofensiu minva considerablement, establint-se la batalla al centre del camp.

El conjunt de Clotet tindrà una oportunitat doble molt clara en el minut 26, quan la jugada de Javi López no ha pogut ser rematada en condicions per Matamala dins l’àrea petita, anticipant-se Suriñach, i el refús li cau al propi Javi López que a boca de canó, remata amb la mala fortuna que la pilota es refusada sota pals per Calvo.

Abans de marxar-se als vestidors el Premià gaudiria d’altre ocasió, però de nou, sortosament, el punt de mira dels artillers del conjunt del Maresme no estava gaire afinat.

En el segon temps, Josep Clotet ha donat entrada a Guillem Creus per Matamala i posteriorment Mendez “Canario” ha substituït a Ivan Diaz que tot i registrar el marcador un empat a zero desfavorable, s’ha marxat caminant sense donar-se gaire presa.

Anteriorment al segon canvi espanyolista, Chuli ha vist la targeta groga per fingir ser derribat dins l’àrea premianenca.

Una passada en profunditat per centímetres no arriba Guillem Creus dins l’àrea petita, poc intuïtiu a l’hora de preveure la passada de Javi Márquez. El joc es torna cada cop més dur, tot i que son els espanyolistes els que se emporten la major part de les amonestacions per part del col·legiat.

Javi López, marca el gol del triomf
Per fi, l’extrem esquerrà espanyolista troba porta, després d’una jugada individual en la que es desplaça cap el centre i per sorpresa va deixar anar un xut sec, ras, que s’allotja ajustat al pal dret de la porteria del ex espanyolista, Suriñach.

Amb el marcador a favor, l’Espanyol intenta mantenir el marcador, però darrerament la inseguretat defensiva és la nota predominant i poc ha faltat per que els del Maresme aconseguissin igualar el partit.

Es complica l’encontre
Una greu errada conseqüència d’una pèrdua de pilota en zona defensiva, obliga a Víctor Ruiz just abans de que el davanter visitant es marxés cap a porta trepitjant l’àrea, a derribar-lo, sent el darrer home. El col·legiat de l’encontre no ho dubta i li mostra al central perico la targeta vermella directa amb tota justícia. L’Espanyol B, es queda amb un home menys en els darrers cinc minuts d’un encontre en el que l’afegit ha estat etern.

El Premià ha pogut empatar en l’afegit amb una rematada que ha tret Isaac, i el posterior rebuig ha acabat sent engaltat des de la frontal, sortint fora ajustat al pal dret davant l’ensurt general.

Mentre, l’ínclit col·legiat anava mostrant targetes de Nadal als espanyolistes, anava allargant i allargant el matx, esperant ves a saber que....
Així, passant ja més de cinc minuts, el Premià ha llençat una falta, s’ha armat un embolic de consideració en l’àrea, però l’Espanyol B s’ha defensat bé i ha acabat mantenint la porta d’Isaac imbatuda, malgrat el patiment final.

Per cert, com a curiositat dir, que en les dues darreres accions a pilota parada, el meta visitant ha pujat a rematar l’esfèrica en busca del gol de l’empat (només faltava el col·legiat que anés a rematar...), i cal dir que quan l’Espanyol s’ha fet amb el refús i Javi López en camp propi ha aixecat la vista per xutar a porta buida, en el moment de connectar amb l’esfèrica, ha xiulat el final del partit; per si de cas...



Fitxa Tècnica:

Espanyol B: Isaac, Coira, Dídac, Gotor, Víctor Ruiz, Juanjo, Javi Márquez, Chuli, Matamala, Iván Díaz, i Javi López.Substitucions: Creus per Matamala, m. 46; Méndez per Iván Diaz, m. 55; David López per Chuli, m. 87’


Premià: Suriñach, Melo, Parres, Calvo, Rubén Ortiz, Aday (Jonathan, m.80), Gerard, Aleix Vall, Navarro, Gascón (Rubén Salvado, m.70) i Alberto Molina (Bakary, m.56).

Gol: 1-0: Javi López, m. 75.


Àrbitre: Sr. Otel González, del comitè territorial català. Ha amonestat a Alberto Molina (m.5), Juanjo (m.22), Javi López (m.29), Pablo Coira (m.41), Rubén Ortiz (m.47), Chuli (m.52), Gotor (m.65), Navarro (m.82), Javi Márquez (m.85) i Méndez (m.90). Ha expulsat a Víctor Ruiz (m.87)

Incidències: Partit avançat corresponent a la jornada de lliga de Tercera Divisió del quatre de Gener. Camp Tercer de la Ciutat Esportiva de Sadrià. Matinal freda, però assolellada.

Presència de la plana major del Consell d’Administració del RCD Espanyol, encapçalat pel seu president, Daniel Sánchez Llibre, i un munt de consellers així com el Director General, Pedro Tomás. Per un dia, baixaven dels altars de la llotja, als seients mullats del rec i la humitat del incòmode camp tercer. Hauran pogut palpar a peu de grada la preocupació del soci davant la trista realitat d’un filial a Tercera descendit i un primer equip en zona de descens. Positiu i esperançador balanç !!!... Que 2009 sigui més generós...




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M