diumenge, 21 de desembre del 2008

TRIOMF AGÒNIC DEL FILIAL,
QUE TORNA A SER SEGÓN
















RCD ESPANYOL "B" : 4 - CE MATARÓ: 3
Amb moltes dificultats i patiments ha guanyat l’Espanyol B al Mataró en la Ciutat Esportiva de Sadrià, en un encontre en el que en tres ocasions els del Maresme s’han avançant en el marcador i el conjunt entrenat per Clotet ha aconseguit remuntar i guanyar gràcies a un penal discutible en els darrers minuts.

L’Espanyol B ha donat moltes facilitats en defensa, estan a un nivell molt fluix per un equip que aspira a estar al capdavant de la categoria.

Comencen malament les coses
Al minut tres, una falta llençada per l’esquerra de l’atac visitant, es rematada per Salvaña que toca dins l’àrea petita lo suficient davant la passivitat defensiva, fent esclatar la sorpresa a Sadrià.

Semblava que poc duraria l’avantatge mataronina en el partit, quan José Mendez “Canario” penetrant per la lateral dreta de l’àrea de càstig, ha estat derribat quan sortia del darrer dribling. El penal l’ha executat ell mateix i el seu llançament molt centrat ha estat rebutjat per Imanol que ha endevinat la intenció del migcentre espanyolista, i el rebuig del porter li ha tornat a caure a Canario que de nou ha xutat a poc més d’un metre del meta al seu cos.


L’Espanyol ha intentat empatar l’encontre i ha gaudit d’algunes oportunitats: Un servei de cantonada s’ha passejat davant els davanters espanyolistes, una passada en profunditat de Canario a Matamala, l’ha xutat molt forçat el davanter espanyolista, o un centre del propi Matamala que no ha trobat rematador, al trigar massa en incorporar-se la segona línia.

Al minut 21, Pons veia la segona groga i deixava al seu equip amb inferioritat numèrica. I cinc minuts després, Juanjo engalta un xut des de la frontal que es cola com un obús a la porteria de Imanol, aprofitant una pilota rebutjada.
Una jugada individual de Canario acaba sent avortada amb la sortida del meta mataroní que es llença als peus del espanyolista que no pot xutar.

Però quan semblava que el triomf era qüestió d’espera, jugant amb un home més que el rival, de nou la defensa perica torna a fer aigües per tot arreu, i permet que Salvañá, rodejat d’un munt de defensors xuti a plaer des de la frontal fent inútil l’estirada d’un Isaac que tampoc va estat ahir gaire inspirat en algunes accions.

Amb una rematada de Javi Márquez de cap a les mans del meta visitant s’acabava aquest primer temps on les errades defensives i el poc encert cara a porta, estaven condemnant l’equip de Clotet.

Javi Márquez, protagonista
Al primer minut ja ho intenta el migcentre espanyolista amb un xut un pél creuat.
Una sortida molt temerària de Isaac a punt de costar-li un gol als espanyolistes si no per que un defensor treu sota pals el perill.
De nou, Javi Márquez (l’únic que xutava), ho prova però el seu tret surt ajustat al pal esquerra i es rebutjat per el meta.

Clotet dona entrada a Chuli per un poc afortunat Canario en el dia d’ahir, i un minut després arriba l’empat espanyolista en rematar de cap Javi Márquez anticipant-se al seu marcador una pilota servida per Ivan Diaz des de línia de tres quarts.

De nou semblava que aquest gol ficaria ja definitivament a l’equip en el partit, i el Mataró per contra amb inferioritat numèrica es vindria avall.
Però, una innecessària entrada de Brachi dins l’àrea, es castigada per penal, l’executa perfectament Salvañá, i torna a col•locar al Mataró sorprenentment per davant en el marcador amb un 2-3 molt preocupant.

La remuntada definitiva
A punt d’anotar en pròpia porta Lluis quan intenta rebutjar de cap al segon pal i la pilota es marxa a un metre del pal dret de la porteria visitant.
Només dos minuts després, Ivan Diaz davant dos contraris xutaria i aconseguiria perforar la porteria dels del Maresme, establint el tercer empat en el partit.

D’aquí fins el final, l’Espanyol posa setge a la porteria mataronina, tot jugant amb un home més que el rival, aquest es resisteix a marxar-se de Sadrià sense donar la sorpresa.
Una bona jugada de Javi López no pot ser culminada per Ivan Diaz molt forçat. Un xut de Matamala des de fora l’àrea busca l’escaire esquer. Una centrada de Brachi, no troba rematador al segon pal en la persona de Guillem Creus (que acabava de sortir per Juanjo) passant-li l’esfèrica a un metre de la línia de gol sense pogué tant sols tocar-la.

Jugada polèmica
Quan el temps s’exhauria, Guillem Creus (87’) intenta centrar per la dreta de l’atac espanyolista, un defensor rebutja interceptant el centre, l’extrem perico ho torna ha intentar però aquest cop en jugada individual, i quan surt del retall, es derribat per un defensor visitant, aparentment molt poc abans de trepitjar àrea. El jutge auxiliar assenyala el punt fatídic i el col•legiat dona per vàlid el criteri del línier.

La pena màxima l’executa Javi Márquez perfectament i eleva a definitiu el resultat de 4-3. Prèviament, protestes del conjunt mataroní, altre expulsió per acumulació de targes, i després del gol, show de Jaume Creixell i de Matías que son expulsats amb targeta vermella.

Tres punts per els de Clotet en un partit en el que un Mataró en situació molt precària tant esportiva com econòmicament, ha deixat enlaire masses misèries del conjunt espanyolista. Esperem al menys, que aquesta remuntada sigui un punt d’inflexió i el filial blanc-i-blau amb un triomf sobre el Premià aquest dimecres, recuperi el bon joc i les bones expectatives que oferia no fa pas gaire.




Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol B: Isaac, Brachi, Didac, Gotor, Víctor Ruiz, Juanjo, Javi Márquez, Mendez, Matamala, Ivan Díaz i Javi López
Substitucions: Chuli per Méndez, m. 59; Guillem Creus per Juanjo, m. 30; David López per Matamala.

CE Mataró: Imanol, Lluis, Víctor, May, Salvaña, Matías, Menchi, Manu, Roberto, Marc i Pol.
Substitucions: Touré per Roberto, m. 73; Edgar per Menchi, m. 85

Àrbitre: García Rosel del col•legi de Girona. Ha mostrat targetes grogues a Pol en dues ocasions (6’ i 21’), Mai, m. 26, a Manu també en dues ocasions (78’ i 88’), a Lluis (90’). Ha expulsat a Jaume Creixell, amb vermella directa i a Matías, també amb targeta vermella directa.

Gols: 0-1: Salvaña, m. 3; 1-1: Juanjo, m. 26; 1-2: Menchi, m. 39; 2-2 Javi Márquez, m. 60; 2-3: Salvañá , m. 73 (pen); 3-3 Ivan Diaz, m. 70; 4-3: Javi Marquez, m. 88 (pen.)

Incidències: Partit corresponent a la jornada divuitena de Tercera Divisió grup cinquè, disputat a la Ciutat Esportiva de Sadrià davant poc públic. Al final del matx, molts nervis dins i fora del terreny de joc. Diversos jugadors del conjunt del Maresme i una part del públic espanyolista de darrera la porteria on defensava el Mataró han perdut els papers i han tingut enfrontaments verbals que sortosament no han anat a més. Tot molt lamentable, com també les paraules d’un jugador del Mataró recordant-nos la situació del primer equip...
Presència en la llotja del president del RCDE, Daniel Sánchez Llibre, i de diversos consellers (veure foto).





CLASSIFICACIÓ TERCERA DIVISIÓ

.

CLASSIFICACIÓ

PTS

PJ

PG

PE

PP

GF

GC

1

C.E. L'HOSPITALET

40

18

11

7

0

33

11

2

R.C.D. ESPANYOL "B"

35

18

10

5

3

40

17

3

REUS DEPORTIU

35

18

10

5

3

36

16

4

F.C. SANTBOIÀ

35

18

11

2

5

29

18

5

C.E. PREMIÀ

30

18

9

3

6

32

27

6

C.E. EUROPA

29

18

8

5

5

28

24

7

A.E. PRAT

28

18

8

4

6

28

25

8

A.E.C. MANLLEU

27

18

8

3

7

30

23

9

VILANOVA C.F.

27

18

7

6

5

26

22

10

U.E. CASSA

27

18

7

6

5

27

24

11

C.D. BLANES

26

18

7

5

6

30

32

12

C.F. AMPOSTA

25

18

6

7

5

28

23

13

U.E. CORNELLÀ

21

18

5

6

7

21

34

14

U.E. MATARÓ

18

18

4

6

8

21

28

15

U.E. RAPITENCA

16

18

3

7

8

18

28

16

PALAMÓS C.F.

16

18

3

7

8

21

33

17

POBLA MAFUMET C.F.

15

18

2

9

7

20

31

18

C.F. BALAGUER

13

18

3

4

11

22

33

19

U.E. VILAJUÏGA

13

18

2

7

9

20

10

20

C.D. BANYOLES

10

18

2

4

12

14

35


1 comentari:

Anònim ha dit...

HOLA SENTIMENTS:
L'ESPANYOL B VA DEMOSTRAR QUE SÍ LLUITA FINS AL FINAL POT GUANYAR SEMPRE, ENCARA QUE SIGUI 1 EMPATAR I DESPRÉS GUANYAR I PUJAR DE CATEGORIA.
ADÉU. JOSE CARRERA




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M