dijous, 22 de gener del 2009

POCHETTINO ACONSEGUEIX MOSTRAR-NOS
UN ALTRE ESPANYOL

Foto cedida per "Figot47"



RCD Espanyol: 0 – FC Barcelona: 0

Es decidirà al Camp Nou
Espanyol i Barcelona han empatat a zero en l’encontre d’anada dels quarts de final de la Copa de S.M. el Rei, en el debut de Mauricio Pochetino a la banqueta espanyolista. L’equip ha mostrat la millor imatge del que portem de temporada, amb lluita, sacrifici, ajudes en defensa, contraatacs jugant al primer toc sortint amb pilota controlada, pressió ben amunt... Just el que no hem vist pràcticament en tota la temporada.

Malgrat aquestes consideracions, s’ha de ser prudent. L’Espanyol, esportivament viu encara instal·lat en una zona molt perillosa. L’equip segueix mostrant unes carències creatives i sobre tot de finalització de les jugades. Es per tant, que continuem pensant que fan falta fitxatges i el més ràpid possible per que el termini del 31 de gener es molt a prop.

També s’haurà de valorar en el seu just moment, si la concentració mostrada avui, si aquesta lluita i pressió dels jugadors, es mostraran també davant equips de mitja taula en avall, davant equips més defensius que no tinguin el nom com el rival d’avui, i sobre tot en partit de lliga que és on la situació crema de veritat; avui, era de copa i a sobre d’anada, motiu per el qual, el Barcelona s’ha reservat a jugadors com Valdés, Alves, Henry, Eto’o, Xavi i Messi (aquests dos darrers han sortit al segon temps). Ho veurem aviat. Temps al temps.

L’efecte Pochetino
De moment pel que respecta al partit d’avui, tot i que solament sigui el primer partit, hem vist certes diferencies respecte a altres encontres. L’Espanyol ha pressionat molt amunt en el primer temps, fet que ha possibilitat que malgrat la possessió fos bastant favorable als blaugranes, aquesta era en el seu camp.

L’equip de Pochettino ha sortit amb molta empenta: Al primer minut Callejón desborda per banda, cedeix a Valdo que no pot rematar, sortint l’esfèrica a còrner. Els blanc-i-blaus han llençat fins a tres serveis de cantonada en els primers instants de joc.

La segona ocasió perica ha estat un contracop en el que la centrada de Luis per la dreta ha estat rematada de cap per Callejón (molt lluitador i fent molt bé la pressió, però com tot l’equip nul a l’hora de definir), blocant el meta Pinto.

El Barcelona ha disposat de la primera rematada a la mitja hora, gràcies a un llançament de Iniesta que ha blocat perfectament un bastant segur Kameni, que al menys avui ha sortit ben concentrat com tot l’equip.

Valdo, ho ha provat amb un bon xut, que ha sortit mig metre per sobre el travesser.
Però, la més clara ha estat, per Luis García que de nou ha mostrat la seva sequera golejadora, xutant creuat ajustat al pal dret.

Segon temps pel Barcelona
El segon temps ha estat dominat més pel Barcelona tot i que tampoc han gaudit d’ocasions clares de gol. La possessió en aquest període ha estat blaugrana, però aquest cop en camp de l’Espanyol.

L’Espanyol ja no pressionaba tant amunt, i el Barça arribava fins línia de mitjos on trobava una autèntica muralla on tots els jugadors espanyolistes s’ajudaven a l’hora de fer les cobertures.

Bojan ho prova amb un xut des de la frontal, ben aturat per el camerunès. L’Espanyol ho intenta en jugades culminades amb centres de Beranger, Nené, o Sergio Sánchez però sense resolució cara a porta.

La primera ocasió perica en el segon temps ha estat una jugada en la que Nené, retalla i xuta, blocant Pinto. En altre centrada del brasiler, no es troba rematador.

L’ensurt l’ha donat el Barcelona en una desgraciada on Beranger ha relliscat i a punt ha estat Bojan de fer arribar la pilota a un company, però un immens Pareja avorta el perill.

El domini culé es fa més evident amb l’entrada primer de Xavi i posteriorment de Messi (al que els col·legiats continuen protegint com si fos un déu, ja que al primer cop que va a terra, targeta groga per el rival).

Quan el domini culé era total, però sense superar la fortalesa perica, l’Espanyol ha gaudit de diversos contracops en els que s’ha notat en falta l’endèmic mal que pateix l’equip: La definició en els darrers metres, ja que avui s’ha mossegat com mai des de fa molt de temps. Primer, Nené ha tingut l’ocasió però Pinto ha cobert bé la zona del pal dret, aturant, i en altre jugada, Valdo ha rematat de cap (o quelcom per l’estil) tant malament com ha sabut.

Kameni s’ha permès un adornament a la seva feina, amb dribling inclòs a Messi.
El col·legiat ha estat benèvol i només ha concedit dos minuts d’afegit. Al final, taules, l’eliminatòria en l’aire, i posats a somiar... Per que no un miracle en forma d’empat a un en el Camp Nou?. Ens ho creiem? Per que no !.
Diumenge serà altre historia.



Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Kameni (7); Sergio Sánchez (8), Nico Pareja (8), Jarque (7), Beranger (6), Moisés (7), Román (6), Nené (7), Valdo (6), Luis García (5), i Callejón (7).
Substitucions: Lola (6) per Román, m. 77; Jonathan (S.Q.) per Nené, m. 85

FC Barcelona: Pinto, Puyol, Martín Caceres, Márquez, Silvinho, Keita, Busquets, Hleb, Iniesta, Gudjonsen, i Bojan.
Substitucions: Victor Sánchez per Márquez, m. 10; Xavi per Gudjohnsen, m.68, Messi per Bojan, m. 73.

Àrbitre: César Muñiz Fernández, del comitè territorial asturià. Ha mostrat targetes a Luis García, m. 17, Moisés, m. 48, Beranger, m. 80 i Lola, m. 84 per part espanyolista, i a Martín Caceres, m. 44 i Víctor Sánchez, m.65. No ha tingut cap tipus de problemes, i únicament se li pot retreure el no haver mesurat al mateix nivell la reiteració de faltes de Busquets i Keita en comparació a les mostrades als espanyolistes. S'ha reclamat unes mans de Víctor Sánchez dins l'àrea. Tot i que tenia la ma engantxada i ha estat un rebot en un xut, millor no haguer de comprovar què hagues xiulat a l'altre àrea...



Incidències: Estadi Olímpic de Montjuïc. Presència de 21915 espectadors en l’encontre d’anada dels quarts de final de la copa de S.M. El Rei. Debut en la banqueta espanyolista de Mauricio Pochettino.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Jo el que crec és que Jonathan no té res a envejar a Callejón i en canvi està totalment marginat pels entrenadors.
Tot i el plus de motivació que representa jugar contra la culerada em va semblar estranya tanta millora en 36 hores. Què passa, que els jugadors ara sí que estan contents amb l'entrenador??? Si és així em demostren que són una colla de pocavergonyes.
Ah, i em va semblar excessiu tant de P.ta Bar$a i en canvi massa pocs crits d'Espanyol, Espanyol.
Ja n'hi ha pro de tant d'acomplexament, redéu!!!
Berguedà




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M