UN EXCEL·LENT ESPANYOL B, SUPERA
A UN ALTRE SEGONA B

RCD Espanyol B: 3 – Águilas: 0

Tercer equip de Segona B, que cau eliminat. L'equip ja es a quarts de final.

El RCD Espanyol B, s’ha classificat brillantment pels quarts de final de la Copa RFEF en derrotar al conjunt murcià del Águilas per un contundent 3-0 si bé s’ha de dir que el conjunt visitant ha jugat pràcticament amb un home menys. Els espanyolistes portaven una bona però mínima avantatge del partit d’anada (0-1).

L’Espanyol B ha presentat un onze de gala, amb la inclusió del juvenil Lucas Porcar que ha completat un gran partit aconseguint dos gols, i sent protagonista d’un d’ells, així com David López en detriment de Ivan Diaz al que Clotet li ha donat descans. A la porteria, Víctor Ibáñez ha agafat el relleu de Isaac Becerra, titular a la lliga.

L’Espanyol B ha dominat ja des d’un bon començament: Creus ha estat el primer en xutar després d’un erràtic rebuig de José Juan, però el seu llançament ha rebotat en un defensa i s’ha marxat fora. El mateix ha succeït amb una rematada de Pedraza.

Marco Ortega, s’esborra del matx
El jugador de l’equip murcià, s’ha complicat la vida de mala manera i ha acabat sent expulsat, deixant al seu equip amb un home menys durant una hora i quart de joc. L’Espanyol dominava contra onze, imagineu-vos contra deu...

Una bona triangulació entre Creus, Javi Márquez i Pedraza que centra perillosament, anticipant-se un defensor que envia a còrner. José Juan s’ha d’emprar a fons sortint per evitar la rematada de Creus que per poc no arriba a una passada en profunditat de Javi Márquez. El migcampista perico ho prova des de fora de l’àrea, blocant el meta visitant.

L’Espanyol intensifica l’atac en busca del primer gol. Domini total dels catalans. Els murcians s’havien limitat tan sols a un parells de xuts molt dolents, molt desviats sense cap perill.
Mentre, l’Espanyol trenant bé en el mig del camp, obria joc buscant el debutant Lucas, que té una bona oportunitat, però la seva rematada de rosca queda fluixa, fàcil per el porter murcià.

Una bona centrada de Brachi per la dreta, s’anticipa Javi Márquez de primera, ficant la bota en la línia de l’àrea petita, però l’esfèrica surt per sobre,

Al minut 32, té lloc el primer xut visitant, creuat i ras, sortint fora a metro i mig del pal a càrrec de Casanova.

Lucas marca un gran gol
Lucas Porcar, aconsegueix al minut 36 obrir la llauna, després de fer dins l’àrea dos retalls, i deixar anar un col•locat xut a l’escaire: Un gran gol.

Amb l’avantatge de dos gols a l’eliminatòria, s’ha arribat al descans: En el segon període el domini ha estat abassegador per part dels espanyolistes.

Una passada en profunditat de Méndez a Creus, que retalla fins a dos cops al defensor murcià, però la seva passada de la mort no troba rematador. Altre jugada en els mateixos protagonistes, Méndez trencant la defensa amb passada en profunditat a Creus, i la centrada de primera de l’extrem, no es controlada per Pedraza (que ha estat un pèl fluix avui), i perd una clara ocasió de gol.

Matamala entra i marca
Substituint Méndez, el davanter centre espanyolista surt a ocupar la punta d’atac, mentre Pedraza recula en la seva posició a la mitja punta. Un servei de lliure directe a càrrec de Javi Márquez, marca de la casa, surt a menys d’un metre del pal dret.

Una bona jugada per l’esquerra de Lucas Porcar, bicicleta, centrada i de primera entrant amb tot, Matamala en el lloc on ha d’estar un davanter centre, aconsegueix el segon que sentenciava ja definitivament l’eliminatòria.

La primera ocasió seriosa de perill dels murcians es solucionada a la perfecció per un fins llavors inèdit Víctor Ibañez, enviant a còrner.

Lucas, amb pilota controlada, es va centrant, i buscant forat deixa anar un tret sec, ras, que sorprèn a José Juan, suposant el tercer i definitiu gol.

El col•legiat assenyala pena màxima a favor de l’Águilas comesa pel central Yago per unes qüestionables mans dins l’àrea, qui veu també la targeta groga. La pena màxima la llença Sergio, que la desaprofita enviant fora.

Javi López per banda esquerra ho intenta amb un centre xut molt tancat, però el meta visitant cobreix bé el pal curt. Una rematada de Rafita de cap, surt fora.

Una paret entre Javi López, Cantero acaba amb una centrada similar a la del segon gol, però aquest cop en idèntica posició la rematada de Matamala se’n va un pèl creuada, a l’esquerra de José Juan.

David López deixa anar una excepcional volea, que surt fregant el travesser al minut 87. La darrera ocasió, un xut de Lucas buscant l’escaire que surt fora.
L’àrbitre no ha afegit gens, i ha assenyalat la fi d’un encontre en el que l’Espanyol B de Josep Clotet, s’ha carregat el tercer equip de Segona B en aquesta competició.

Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol “B”: Víctor, Brachi, Javi Cantero, Yago, Víctor Ruiz, David López, Guillem Creus, Méndez, Pedraza, Javi Márquez i Lucas.
Substitucions: Matamala per Mendez, m. 53; Javi López per Guillem Creus, m. 68; Juanjo per Javi Márquez, m. 73

Águilas CF: José Juan; velazquez, Nofuentes, Sivori, Meca, Javi Selvas, Casanova, Rafita, Marco Ortega, Sergio, JAvi Piñero.
Substitucions: Alfonso per Sívori, m. 46; Mendi per Meca, m. 59; Pedro Baños per Rafita, m. 70

Àrbitre; Jorge Pérez Fuentes del comitè territorial català. Ha mostrat targetes grogues a Síbori, m. 15 i Yago, m. 74. Vermella directa a Marco Ortega, m. 16

Gols: 1-0: Lucas, m. 36; 2-0: Matamala, m. 64; 3-0: Lucas, m. 72.

Incidències: Partit corresponent a la tornada dels vuitens de final de la Copa Federació a la seva fase nacional. Camp Principal de la Ciutat Esportiva de Sant Adrià.