dissabte, 7 de febrer del 2009

DONEN LA CARA...

FC Barcelona: 3 - RCDE Infantil “A”:1

Abonats al 3-1
El FC Barcelona ha vençut en el derbi d’infantils de la Divisió d’Honor en un encontre en el que els espanyolistes han vist com el seu rival s’avançava amb dos gols en un primer temps en que l’equip de Magrinyà ha estat inèdit en atac, i tot i la millor cara oferta en el segon temps, en el que han aconseguit inclòs reduir diferències faltant cinc minuts, els locals han aconseguit incrementar el compte en el darrer instant del llarg afegit. Cal recordar que aquest resultat també es va donar en l’encontre d’anada i en la final del Torneig Joan Babot, les tres ocasions favorables als blaugranes.

L’Espanyol ha aguantat molt bé els deu primers minuts, ben plantat sobre la gespa, en els que els locals tan sols han comptat amb una jugada de contracop d’Edwelle (tota un malson per la banda esquerra culé), marxant-se de Coll i Adrià, però sortint desviat el seu xut, o un cop de cap de Bagnac, fora.

A partir dels deu minuts, el Barcelona intensifica el seu domini i ataca constantment als espanyolistes que es defensen com poden.
Els defensors pericos eviten la rematada d’Edwelle i de Jon en una jugada molt perillosa. Sergi Brassier es llença als peus de Dongou en el primer slalon del camerunès, que s’avança massa l’esfèrica en el darrer control.

El gol de Dongou, no podia faltar..
Al minut setze, es comencen a esvair les esperances dels pericos, quan el davanter camerunès, marca en una jugada individual producte d’un llançament de porta de Brassier que queda molt curt (el vent era molt fort), i la pilota en línia de mitjos perica, es recollida per Dongou, que supera a dos espanyolistes i a Brassier en la seva sortida, marcant el primer gol.

Brassier, (el millor home perico, malgrat els tres gols), es juga el físic, tallant la connexió Edwelle – Dongou, avançant-se a aquest darrer, evitant el remat.

La primera ocasió perica, data del minut 28 de partit, quan Pedro en difícil lluita amb Roger Riera, el supera i sense gaire angle intenta rematar però el seu xut el rebutja Pol Ballesté cobrint el pal curt.

L’Espanyol en aquests darrers minuts del primer temps es va traient poc a poc el domini intens, que a partir del gol local, comença a minvar.

Però, quan semblava que l’Espanyol controlava més el joc, ha arribat el segon gol blaugrana, al rematar Hector al travesser i el refús de la fusta ha estat aprofitat per Jon que ha batut a Brassier, a falta de dos minuts per anar-se’n als vestidors.
El propi Héctor, ha tingut altre ocasió de gol, a la que ha respost amb una gran intervenció Sergi Brassier.
L’Espanyol ha tingut una opció en una jugada individual de Fredy, que Pol ha avortat llençant-se als seus peus.

Segon temps diferent
Magrinyà ha donat entrada a Jaffar en la línia d’atac perico. L’Espanyol ha dominat més el joc, davant un Barcelona que s’ha sentit molt còmode amb el resultat a favor de dos gols, mentre que els espanyolistes conscients que la diferència en el marcador era abismal de remuntar si no s’estiraven les línies.

El primer xut espanyolista de Jaffar avisant al primer minut i escaig, mostrava a un Espanyol més ambiciós. Una jugada individual de Hernán (altre dels destacats pel bàndol espanyolista), acaba cedint a Pedro que xuta col•locat però fluix, aturant Pol.

Els locals ho intenten en contracops aprofitant la velocitat i la força dels jugadors més perillosos, i en una acció Dongou rebent de Jon, es a punt de marcar, però en el darrer instant un defensor perico intercepta lo just l’esfèrica, evitant la rematada letal.

Dongou peca de massa ganes, quan un slalon acaba sent rematat als núvols de Sant Joan Despí, quan tenia totalment sol a la seva dreta a Héctor.

L’Espanyol ha gaudit de l’ocasió més clara fins les hores, amb una mitja volta de Pedro, després d’un bon control, i el seu xut acaba sortint fregant el pal al minut 12 del segon temps. El joc estava sent molt obert, molt diferent al primer temps.



Gol del paraguaià Hernán, i emoció fins el final
Fredy, ha superat a Bagnack i en ràpida carrera per banda esquerra cedeix en profunditat a Hernán, qui s’interna i xuta creuat a l’esquerra del meta barcelonista, aconseguint el gol blanc-i-blau.

Amb aquest gol, l’emoció torna a l’encontre en el sis minuts que mancaven, però l’Espanyol en honor a la veritat, no ha tingut opcions d’aconseguir l’empat, si exceptuem una falta en el darrer minut dels 70 reglamentaris, quan Pedro ha llençat un lliure directe a un metre de la frontal, molt alt i desviat.

Els locals han sabut controlar bé els darrers minuts, e inclòs han pogut marcar més gols com Ebwelle en acció individual (ara per la dreta), rematant i tapant molt bé el pal curt, Brassier.

Un xut de Godswill ha tingut una excepcional resposta de Brassier enviant a còrner la rematada del barcelonista.

Finalment, quan passaven ja 7 minuts del temps reglamentari en un llarg afegit, Dongou, ha sentenciat el matx, amb una preciosa jugada en la que producte de la seva força física i qualitat tècnica s’ha marxat de dos rivals, amb barret inclòs, i remat al fons de la porteria.

Triomf just, ja que el Barcelona ha tingut més i millors ocasions, davant un Espanyol que ha donat la cara en tot moment.

Fitxa Tècnica:
FC Barcelona: Pol Ballester, Bagnac, Roger Riera, Pol Garcia, Alex Grimaldo, Samper, Ebwelle, Juan Fernández, Dongou, Jon Toral, i Héctor.
També ha jugat, Simón Colina per Juan Fernández, m. 51; Golswill i Keita.

RCD Espanyol: Brassier, Germán, Sergi Coll, Adrián, Lucas del Campo, Sergio, Chus, Hernán, Pedro, Rafa, i Fredy.
També ha jugat: Jaffar.

Gols: 1-0: Dongou, m. 16; 2-0: Jon, m.33; 2-1: Hernán, m. 64; 3-1: Dongou, m. 77.

Incidències: Ciutat Esportiva Hans Gamper, camp n. 9. Temps assolellat i ventós.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M