diumenge, 1 de febrer del 2009

NO HI HA MANERA
QUE AQUEST EQUIP, GUANYI...

RCD Espanyol: 1 – Recreativo: 1

Final cruel
El RCD Espanyol no ha sabut mantenir l’1-0 en que s’ha arribat al darrer minut dels noranta reglamentaris, i en una errada de l’eix de la defensa, ha vist com Kameni es veia obligat a cometre una pena màxima que ha suposat l’empat. La decepció ha estat immensa, en un públic que malgrat que el partit ha estat dolent, somniava assolir la primera victòria des de fa molt de temps. En una volta sencera, tan sols s’ha obtingut el triomf davant Osasuna.

Aquest equip, al marge de les pròpies errades, i carències, té la fortuna d’esquenes en certs moments i avui ha quedat demostrat. El problema segueix sent de jugadors i no d’entrenadors. Malgrat tot, el Consell d’Administració no ho ha volgut entendre, i tan sols ha fitxat un davanter d’un segona que a més no era ni titular. Ha comdemnat a l’Espanyol a navegar a la deriva a la seva sort; però al final, la sort serà la de tots, i si el vaixell s’enfonsa, tots ens enfonsarem, començant pel propi capità del vaixell, nostre benvolgut president...

L’Espanyol ha intentat sortit fort, pressionant, i tractant d’acostar-se a l’àrea andalusa, però amb accions molt poc perilloses (centre de Nené que no arriba Callejón, remat del propi Callejón de cap tant malament com ha sabut).

La primera acció dels visitants ha estat una penetració de Colunga que s’ha marxat de Chica i que ha acabat rebutjant a còrner l’Espanyol. Camuñas ha llençat des de la frontal ajustat al pal esquer.

El Recreativo anava guanyant terreny un cop ha comprovat la feblesa dels espanyolistes en aquest primer tram del partit i en els darrers vint minuts han estat de domini andalús davant un poruc conjunt perico, una ombra del que vàrem veure en la doble confrontació amb el Barcelona a la Copa. En algunes accions, inclòs tot l’Espanyol ha defensat ficat dins la pròpia àrea.

Un servei de còrner ha estat tret al segon pal per Callejón, i un remat de cap de Camuñas, tot sol en el m.31, després d'una centrada de Sisi, ha posat els pèls de punta; sortosament Kameni ha aturat bé.

El primer temps no ha tingut mes història, i l’equip de Pochettino no ha fet valer arguments de cap tipus ni per marcar ni molt menys per vèncer.

S’ha vist una mica més animat l’equip en el segon període, però sense arribar a porta amb claredat en els primers compassos; un xut de Callejón ha sortit molt alt. Llavors, Pochettino ha donat entrada a un semblava desnonat Ángel (tenia que ser cedit al Nàstic), en lloc d’un desdibuixat Román.

Kameni ha tornat a completar un encontre horrorós amb dues errades molt greus. La primera al minut 13, quan juga amb el peu i li regala l’esfèrica a Maidana, que afortunadament mancat de reflexes, no s’espera la pífia del camerunès, i la segona greu errada amb una sortida horrorosa que permet el remat de cap de Casado, que surt fregant el pal dret davant l’ensurt general.

Gol de Pareja
Entre mig de les dues accions de Kameni, l’Espanyol ha botat un servei de falta per la dreta del seu atac, mitjançant Nené, que ha penjat perfectament i en mig d’un munt de jugadors ha aparegut el cap de Nico Pareja, rematant al fons de la porteria visitant. Era l’1-0 i la parròquia perica somniava amb un triomf que es resisteix des de la victòria davant Osasuna.

Rufete que havia sortit ha fet una passada en profunditat a Coro, que no arriba per que s’anticipa perfectament Riesco.

Aquests son els millors minuts d’un Espanyol que ja no sofreix i que a sobre té l’ocasió de intentar sortir al contracop per sentenciar el matx. Però un cop més, la manca d’encert en les darreres passades, i la falta de convicció en la victòria frenen aquest objectiu. Lola, xuta des de la frontal, blocant el meta visitant. La rèplica, un tret de Maidana molt perillós.

Ambdós conjunts marquen en jugades prèviament anul·lades per fora de joc pel col·legiat Undiano Mallenco.

Fatal desenllaç
I han arribat els darrers minuts del matx amb una avantatge mínima i molt fràgil. L’Espanyol ha començat a tancar-se, a passar diferents situacions en les que defensivament l’equip ha respost, i tot semblava que els punts es quedarien a Barcelona.

Però, una desgraciada jugada on no s’han entès els dos centrals en l’eix, provoca que se’n porti la bola Marco Rubén i després de driblar a Kameni, aquest li faci penal, cartolina vermella, i gol del propi Marco Rubén que bat a Pareja qui ha tingut que col·locar-se sota pals ja que l’Espanyol havia procedit a les tres substitucions reglamentaries prèviament.

Tot i que han intentat en el temps d’afegit remeiar la situació, ja amb deu, sense idees i amb el desànim general, ha estat totalment infructuós i el Recreativo s’ha endut un punt sense fer pràcticament gaire cosa.
Aquest empat, tot i que redueix un punt la diferència amb el Numancia, fa que els espanyolistes ja estiguin amb els mateixos punts que el divuitè i amb el cuer.





Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Kameni (3), Chica (3), Jarque (4), Pareja (6), Beranger (5), Román (4), Lola (6), Nené (4), Coro (4), Callejón (3), i Luis García (4).
Substitucions: Ángel (5)per Román, m. 57; Rufete (5) per Callejón, m. 71; Ivan de la Peña (s.q.) per Coro, m. 87.

Recreativo: Riesco, Nef, Cesar Arzo, Morris, Casado, Nayor, Aitor, Camuñas, Barber, Sisi, i A. Colunga.
Substitucions: Maidana per Aitor, m. 37; Marcos Ruben per Sisi, m. 72; Javi Navarro per Adrian C. , m. 80.

Gols: 1-0: Nico Pareja, m. 72; 1-1: Marco Rubén, m. 90.

Àrbitre: Alberto Undiano Mallenco, del col·legiat del comitè territorial navarrès. Ha mostrat targetes grogues a Nené, m. 67, Jarque, m. 86, Barber, m. 44, Arzo, m. 80 i vermella directa a Kameni, m. 90.

Incidències: 19.832 espectadors al Estadi Olímpic de Montjuïc. A partir de la mitja hora de joc, la plutja ha fet acte de presència fins gairebé el final i en diferents moments, amb força. S'ha guardat un minut de silenci en memòria de Pablo Porta.


CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ

.

CLASSIFICACIÓ

PTS

PJ

PG

PE

PP

GF

GC

1

F.C. BARCELONA

56

21

18

2

1

65

15

2

REAL MADRID C.F.

44

21

14

2

5

44

27

3

SEVILLA F.C.

38

21

11

5

5

28

19

4

VALENCIA C.F.

37

21

11

4

6

42

32

5

VILLARREAL C.F.

34

21

9

7

5

33

29

6

R.C DEPORTIVO

33

21

10

3

8

26

28

7

ATLÉTICO DE MADRID

32

21

9

5

7

44

33

8

MALAGA CF

32

21

9

5

7

34

31

9

ATLETIC CLUB

29

21

8

5

8

31

33

10

REAL RACING CLUB

28

21

7

7

7

24

25

11

REAL VALLADOLID

27

21

8

3

10

30

32

12

REAL SPORTING

27

21

9

0

12

28

44

13

GETAFE C.F.

25

21

6

7

8

31

33

14

U.D. ALMERIA

24

21

6

6

9

24

32

15

RECREATIVO

24

21

6

6

9

19

29

16

REAL BETIS B.

22

21

6

4

11

27

29

17

C.D. NUMANCIA

20

21

6

2

13

25

43

18

C. AT. OSASUNA

17

21

3

8

10

22

30

19

R.C.D. ESPANYOL

17

21

3

8

10

19

34

20

R. MALLORCA

17

21

4

5

12

21

39


3 comentaris:

Anònim ha dit...

Solo por ir en contra de todos dare un dato optimista: De momento al Recre y al Valladolid les tenemos ganados los goal overage que quizas -ojala- nos sirvan de algo al final de la liga.Los dos puntos que se perdieron ayer deberan ganarse en Getafe . Es otra final pra el RCDE. Tamudo y DLP nos tendran que sacar del pozo puyes el Consejo ha hecho un ridiculo sobresaliente. ¿Y por cierto que ganan filtrando nombres al Sport?¡que seamos el hazmerreir de Catalunya y España pq de fichajes fallidos hemos hecho la tira.
Que vergüenza
Pere Joan

Emilio ha dit...

Ay ay ay que pasan las semanas y el enfermo no mejora. Pero bueno, seamos optimistas como Pere Joan. Ya se sabe, mientras hay vida.......

Anònim ha dit...

Si bé és cert que la manera com va arribar el gol del Recre va ser cruel i que pocs mèrits havia fet l'equip andalús per a foradar la nostra porteria, també cal reconèixer, encara que ens costi, que els nostres jugadors van fer una primera part de pena, amb un sol xut a porteria, i que a la segona a part del gol només una vegada més vam xutar entre els tres pals. No sé si la recuperació de Lo Pelat i el fitxatge d'un home de segon nivell com Ivan Alonso (les seves dues anterioers experiències espanyoles a primera -Celta i Alavés- van acabar amb sengles descensos a segona-) seran suficientes per a redreçar la situació, però la veritat és que el meu ànim perico està per sota de les meves sabates.
Berguedà




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M