dilluns, 30 de març del 2009

SORPRESA A SADRIÀ. EL FEMENÍ CAU PER PRIMER COP A LA SUPERLLIGA DAVANT EL BARÇA























RCDE Femení “A”: 2 – FC Barcelona: 3

El desastre s’estén també al femení
L’actual situació que viu el RCD Espanyol afecta ja també al femení de manera clara, després que un dels rècords que encara eren vius, el que deia que encara el FC Barcelona no havia vençut mai a les espanyolistes en encontre de la Superlliga Femenina, ha caigut ahir fet trossos.

El femení espanyolista s’ha contagiat fa ja unes quantes setmanes de la negativitat i dels problemes que a nivell general viu l’entitat espanyolista. Lluny del títol, amb la vista posada a la Copa de la Reina, aquest encontre era un test cara a la veritable situació de les espanyolistes, que en aquest 2009 estaven donant una molt pobre imatge a nivell de joc i resultats.

Cal citar que el rival d’avui el Barcelona ha sumat ja (comptant aquest encontre) quatre punts més que les espanyolistes. Avui, s’han permès remuntar amb deu, un encontre que l’Espanyol semblava encarrilar en el primer temps.
Molt dolent el segon temps de les Diego Morata. Feia molt temps (partit del Llevant de la temporada passada), que l’Espanyol no s’arrossegava pel terreny de joc amb tant poca solvència com a bloc.

L’Espanyol agafa el domini del joc
Després dels deu primers minuts on el joc estava molt igualat, i amb absència d’ocasions de gol, ha estat l’Espanyol qui ha començat ha imposar-se en el joc en un primer temps bonic, amb bon ritme i en el que s’han vist bones ocasions de gol.

Primeres accions de Corredera per banda, xut de Vero alt. A partir dels dotze minuts, l’Espanyol incrementa el ritme i Cubí no arriba a una centrada per l’esquerra per molt poc.
Una paret per l’esquerra, amb centrada molt tancada d’Adriana es rebutjada per Cristina Molina traient com pot l’esfèrica. La rèplica, una jugada en la que Cristina Prieto rebutja malament de punys, i de volea Silvia Doblado remata alt.

La primera ocasió clara de gol
Desplaçament llarg des de zona defensiva espanyolista a càrrec d’Ane a Carol, i aquesta s’escapa i encarant Cristina, xuta, desviant amb la cama la portera barcelonista. La pròpia Carol, quinze minuts desprès (35’) gaudiria d’una altre ocasió però al donar-se mitja volta i rematar, el xut d’aquesta fa impacte amb una defensora culé.

Penal i expulsió
Jugada que dona inicia en executar-se un servei de cantonada a l’esquerra de l’atac espanyolista: La pilota, desprès d’una volea de Carol, es rebutjada i després del remat de cap de Marta Torrejón, Anie Escribano, la capitana barcelonista, treu amb braç (enganxat al cos, però ajudant-se clarament d’aquest), evitant el gol espanyolista sobre la mateixa línia de gol. El col·legiat no ho dubta i assenyala el màxim càstig i la corresponent cartolina vermella.

Noemí Rubio executa el penal, enganyant a Cristina Molina, llençant-lo per la seva dreta. L’Espanyol cobrava avantatge en el marcador faltant set minuts pel descans. Una bona paret entre Ane i Corredera per la dreta, acaba amb la centrada de la lateral navarresa i Cubí de primera, remata entrant amb ímpetu, a la base del pal esquer de la porteria barcelonista. La millor jugada d’atac espanyolista i que no va tenir el premi desitjat d’un gol que podia haver variat sensiblement el curs de l’encontre.

Surten dormides
L’inici del RCD Espanyol en el segon temps ha estat senzillament horrorós i digne de lo pitjor que s’ha vist en molt de temps. El FC Barcelona jugant amb una jugadora menys, empata als dos minuts de joc de la represa, després que una assistència de la ex sevillista Alicia Funentes a Marta Unzue, i la navarresa posa l’esfèrica a l’escaire esquerra, lluny de l’abast de Cristina Prieto.

El desastre s’acabaria produint quant minut i escaig més tard, el Barcelona agafa al contracop (i amb una jugadora menys tornarem a dir), a tota la defensa espanyolista, i Vicky, una ex espanyolista, des de fora l’àrea veu avançada a la portera espanyolista i la supera amb una bona rematada.

Veure’l per creure'l. L’Espanyol ha quedat molt tocat d’aquesta reacció barcelonista.
Morata ha reaccionat amb la substitució de Corredera i Carol per Sara i Joana, al minut 56. Abans, una penetració d’Ane, mereixia millor sort que el remat amb el punt de mira completament desviat de Marta Cubí a un metre del pal esquer de la porteria culé.

L’Espanyol lluny de millorar i donar sensació de perill, comença a ser un equip lent, nerviós, en el que les transicions son massa llargues, costant d’obrir el camp, i davant, no pot trencar la teranyina muntada per un sistema ben treballat com és el de l’equip de Xavi Llorens, al que costa molt fer-li gols.

Es consuma el desastre
Després d’un centre xut de Chola que surt fora, l’Espanyol perdrà la pilota en el següent atac, i la ràpida sortida del Barcelona, quedant-se Ane que no frena l’escapada ni la persegueix, Marta Unzue, es marxa sola, cedeix a plaer a Alicia Fuentes que fa el tercer.

L’Espanyol intentarà posar emoció al xoc, amb un segon gol després que un servei de cantonada de Noemí, colpegi a la creueta de la porteria i el refús de la fusta li caigui morta a Adriana, que de bon xut a l’escaire, dona encara esperances a falta de molts pocs minuts per la fi de l’encontre. Però l'intent desesperat ha ensopegat amb una bona defensa que no ha donat cap opció.


Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Cristina, Ane, Chola, Míriam, Marta Torrejón, Noemí, Carol, Vero, Adriana, Marta Corredera i Marta Cubí.
Substitucions: Joana i Sara per Carol i Corredera, m.56.

FC Barcelona: Cristina, Paulina, Marina Torres, Anie Escribano, Melani Serrano, Marta Unzúe, Silvia Doblado, Alicia Fuentes, Sheila Sanchón, Vicky i Laura Gómez.
Substitucions: Lilo per Melanie Serrano, m. 46; Esther Romero per Lilo, m. 73; Clara Villanueva per Vicky Losada, m. 93.

Àrbitre: Cesar Otal González del col·legi del Penedès, auxiliat en bandes per Montse Barrera i Xavi Ruiz. Ha mostrat targeta groga a Sheila, m. 27, i vermella directa a Anie Escribano, m.36.

Gols: 1-0: Noemí, m. 37; 1-1: Marta Unzúe, m. 47; 1-2: Vicky, m. 48; 1-3: Alicia Fuentes, m. 78; 2-3: Adriana, m. 85.

Incidències; Camp principal de la Ciutat Esportiva del RCD Espanyol. Derbi femení català de la Superlliga, retransmès en directe per Televisió de Catalunya pel seu Canal-33. Diverses autoritats de l’esport i de la política a la llotja. Tarda agradable de temperatura després d’un mogut cap de setmana.




CLASSIFICACIÓ SUPERLLIGA FEMENINA

.

CLASSIFICACIÓ

PTS

PJ

PG

PE

PP

GF

GC

1

RAYO VALLECANO

69

26

22

3

1

81

13

2

U.D. LEVANTE

66

26

21

3

2

69

13

3

R.C.D. ESPANYOL

55

26

17

4

5

68

19

4

ATHLETIC CLUB BILBOKO

53

26

17

2

7

78

39

5

F.C. BARCELONA

46

26

13

7

6

40

21

6

PRAINSA TRANSP.ALC.

41

26

12

5

9

39

31

7

ATLÉTICO MADRID F.

40

26

12

4

10

43

30

8

C.D. SPORTING HUELVA

35

26

10

5

11

40

36

9

A.D. TORREJÓN

32

26

10

2

14

43

61

10

REAL SOCIEDAD

29

26

8

5

13

21

35

11

UE L'ESTARTIT

28

26

8

4

14

43

64

12

S.D. LAGUNAK

26

26

7

5

14

24

52

13

ATLÉTICO MÁLAGA

25

26

8

1

17

30

63

14

DSV COLEGIO ALEMÁN

19

26

6

1

19

31

76

15

C.F. PUEBLA

17

26

5

2

19

23

53

16

C.F. POZUELO

16

26

5

1

20

29

96

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola: Ahir no vaig esser a la Ciutat esportiva, per veure el femení. Perque?, doncs simplement perque cada vegada que vaig a veure un derby, a casa nostra, contra els altres, sempre o quasi sempre fan el redicul.
En la manera de jugar, lentitut, cada una a su aire, i així va la cosa.
Volen guanyar la copa, quina copa, si al primer enfrontament ,al carrer, també fa molta falta, canvis, sobre moltes jugadoras, no ni ha espirit de lluita, ho sento.
Endavant Espanyol.
Figot47

Anònim ha dit...

Perdimos la hegemonía a nivel nacional, y va camino de perderla también a nivel autonómico. Esa es la realidad de nuestro fútbol femenino y tristemente de nuestra cantera tanto masculino como en femenino, en la que solo destacamos en categorías de segundo año. TRISTE, MUY TRISTE, recortes y mas recortes, así no podemos continuar.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M