dissabte, 4 d’abril del 2009

DERROTA, QUE DEIXA EL TÍTOL
A LES MANS DEl BARCELONA











RCDE Cadet “A”: 1 – UD Cornellà: 2

Segona derrota consecutiva a Sadrià
El Cadet A, ha llençat en els dos darrers encontres a la Ciutat Esportiva de Sadrià, tot l’esforç i tota la feina de tota una temporada en perdre davant Barcelona fa dues setmanes, i avui davant Cornellà. Aquesta derrota col•loca la lliga en mans dels blaugranes que depenen de sí mateixos per conquerir el campionat. L’Espanyol ha llençat una avantatge de quatre punts que semblava més que suficient per encarar aquesta recta final de lliga.

Fran Navarro ha tornat a alinear als mateixos jugadors de camp que van perdre davant el Barcelona, es a dir, a tornat a incloure en l’onze inicial, als dos jugadors del Juvenil B.

El cas, es que pot s’ha notat (o massa, segons com es miri), ja que la defensa espanyolista ha fet aigües en masses ocasions. El Cornellà ha agafat al contracop en més d’una ocasió a l’equip espanyolista que ha dominat i ha tingut la possessió, però sense ocasions de gol en els vint primers minuts.

En una d’aquestes contres, el davanter visitant marxant-se per l’esquerra del seu atac, remata a l’exterior de la xarxa, sense gaire angle, donant el primer avís.
Gerard té la primera ocasió controlant amb el pit dins l’àrea, però el seu remat es obstaculitzat per un defensor que aconsegueix rebutjar a còrner. Aquest es llençat per Joan Ángel intentant col•locar un llançament directe, però es passeja molt tancat sortint fora.

Víctor Álvarez remata de cap alt, un còrner tret per Gil. Semblava que l’Espanyol tenia el control del joc i que les ocasions començaven a venir, però...

Penal a favor dels visitants
De nou el dorsal 15 dels del Baix Llobregat se’n va en ràpid contracop i quan li guanya l’acció al defensor dret espanyolista en la lateral de l’àrea, aquest es llença sobre ell derribant-lo, al meu judici dins l’àrea, malgrat les protestes dels espanyolistes. El penal suposa el primer gol del Cornellà.

La darrera acció dels blanc-i-blaus en el primer temps serà un remat de cap de Jorge que surt per sobre del travesser sense conseqüències.

El Cornellà arriba poc, però amb molta claredat
La primera acció als tres minuts de la represa, torna a donar l’ensurt a l’equip espanyolista que veu com la rematada d’un davanter visitant tot sol, acaba estavellant-se al pal esquer de la porteria perica, acabant refusant la defensa.

Mentre, l’Espanyol intenta servir des de les bandes pilotes a Gerard, però aquest molt marcat té impossible pogué rematar en condicions.

Gol polèmic
El col•legiat s’ha acabat convertint en trist protagonista de l’encontre en aquest segon temps. En el minut 20, un llançament des de la dreta de l’atac del Cornellà, es rematat carregant al meta espanyolista dins l'àrea petita, i el gol que puja al marcador, significant el 0-2 en mig de nou ,de les protestes locals.

S’ha de dir, que al marge de l’actuació arbitral (la jutge auxiliar que cobria l’atac perico ha estat horrible, acumulant equivocacions darrera altre en fores de joc, en pilota que no ha sortit per la línia de fons, etc.), l’Espanyol no ha estat en tot el partit a l’alçada de les circumstàncies, i la derrota ha estat per mèrits dels visitants, i per les errades pròpies.

Tampoc ha tingut fortuna l’Espanyol en una llarga jugada en la que hi hagut dins l’àrea del Cornellà diferents rematades i refusos, amb una final de Xavi Solè que tampoc ha trobat el camí del gol, massa creuada.

Expulsions
El partit, a mida que els errors arbitrals, i els minuts amb 0-2 anaven passant, s’ha anat escalfant i l’equip de Fran Navarro en comptes de dedicar-se a jugar, a anat caient en una dinàmica que li convenia molt més als de Cornellà. Álex García en el 28, ha rebut una entrada criminal, s’ha tornat anti-esportivament i el col•legiat ha enviat a tots dos als vestidors amb cartolina vermella.

Sis minuts després, Gerard Muñoz culminava una jugada amb centrada des de la dreta, i rematant amb el peu al segon pal, donava quelcom d’emoció a un partit que acabarà més com a ball de bastons producte del nerviossisme, que com a espectacle futbolístic.

Així, Víctor Álvarez veurà la segona groga i també haurà de deixar el terreny de joc, mentre que el dorsal vuit dels visitants, tan sols un minut desprès també serà expulsat per idèntica circumstància. En honor a la veritat, haurem de dir, que el dorsal 16 del Cornellà també s’ha jugat la vermella en una acció de jutjat de guàrdia, però que sortosament pels seus interessos, ha quedat reduït el càstig a una groga.

L’Espanyol ha gaudit de l’empat en una acció de Gil que ha llençat fora de l’àrea i la pilota ha colpejat en la part superior de la fusta del travesser. Tampoc hi ha hagut res més, més que pèrdues de temps, faltes, amonestacions, i el Cornellà que s’ha sortit amb la seva.

L’Espanyol, per contra, veu com se li posa coll amunt altre títol en una temporada en la que també el futbol base sembla instal•lat en la crisi general que viu la institució.


RCD Espanyol: Víctor; Cristian, Bonilla, Marc Molina, Víctor Álvarez, Jorge, Joan Ángel, Quiles, Gerard, Gil i Jandro.
Substitucions: Sergi Darder per Quiles, Héctor per Marc, Alex García per Jandro, i Xavi Solé.

Gols: 0-1 (Pen), 0-2; 1-2: Gerard.

Incidències: Camp tercer de la Ciutat Esportiva. Tarda primaveral, amb bona temperatura, ambient assolellat.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

ETE AÑO NI SE SUBEN JUGADORES AL PRIMER EQUIPO NI SE GANAN TITULOS EN EL FUTBO BASE.Algo huele mal en Sadria. Sigamos la politica de burro grande ande o no ande
Pere Joan

Josep Maria ha dit...

Perdona Pere Joan no te haya contestado antes, cuestión de tiempo y memoria.
Esa opinión que expresas en total libertad en este blog(como cualquier otra que queraís amigos lectores, aquí hay libertad para hacerlo), se va exteniendo cada vez más en la opinión de muchos socios.
Pero, claro, choca con el principal argumento repetido una y otra vez por nuestros técnicos y consejeros. "Somos la mejor cantera de España", repiten incesantemente. Clotet en POL TV, en una entrevista en que estoy de acuerdo en el 99% de lo que manifestó, también dejó caer la frasecita, y repetida.
Los hechos son por contra tozudos, y a la larga lista de resultados malos de nuestros equipos, se tiene que anteponer si de verdad suben o no al primer equipo jugadores con clase. Lo que tampoco es señal que no los haya... A veces la poca confianza de los técnicos del primer equipo, la situación actual del primer equipo y otras circunstáncias, hacen que no debuten en el primer equipo jugadores que todos pensamos que ya deberían estar jugando en el primer equipo, y quizás la opinión respecto a la cantera sería otra. De todas formas estoy de acuerdo en que los hechos son los hechos, y el futbol base como el club en general necesita replantearse de una vez por todas su futuro, tanto si el primer equipo se salva como si no, y decidir de una vez si la política dle primer equipo es o no de nutrirse de jugadores de cantera o no.
Saludos.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M