dilluns, 20 d’abril del 2009

EL JUVENIL ES CLASSIFICA
PER LA COPA A 10 MINUTS DEL FINAL














RCDE Juvenil “A”: 5 – SD La Salle: 3

Patint fins el final
El Juvenil A espanyolista s’ha classificat en tercera posició en el campionat de lliga de Divisió d’Honor Juvenil en derrotar amb molts problemes a la SD La Salle per un 5-3 després que els mallorquins neutralitzessin tres cops l’avantatge dels de Ramon Guerrero.

Dir, que amb els triomfs de Sporting de Gijón a Pontevedra, i del Montecarlo a Barakaldo, en cas d’haver sigut l’empat a tres el resultat definitiu, l’Espanyol hagués quedat fora de les setze places que donen dret a disputar la Copa del Rei.

Sortosament, els gols de Lucas van fer justícia al que es va veure sobre la gespa, i el conjunt perico va aconseguir estar present en el bombo dels vuitens de final de la competició del KO.

No es va aconseguir el subcampionat, ja que el RCD Mallorca no fa fallar en la seva visita a Santa Coloma, davant una Gramanet que no es jugava res. Per la seva part, La Salle, amb el triomf del Ferriolense a L’Hospitalet, no li valia l’empat, fet que ocasionar que els balears anessin pel triomf, fet que va afavorir i molt a l’Espanyol, ja que es va pogué aprofitar dels molts espais que van deixar en el tram final de l’encontre.

La primera acció de perill, va suposar el primer gol perico: Centrada de Sergio, controla Moraga perfectament i remata amb força i entra dins tot i tocar en un defensor lleugerament.

Víctor s’avança perfectament a Chuli atent al remat en una passada en profunditat. El propi Chuli gaudirà d’una bona oportunitat quan retalla en la frontal i xuta obligant al meta balear a una bona intervenció rebutjant a còrner.

Gerro d’aigua freda al 24’: La Salle empata en una acció en la que la defensa espanyolista no estar gaire afortunada en el rebuig fet que va aprofitar Enric, pels visitants per establir les taules en el marcador.

L’Espanyol va tornar a la càrrega amb una centrada de Pere al segon pal on Sergio remata de cap estavellant la pilota a la fusta, i el rebot no el pot aprofitar Chuli davant el defensor i porter. El davanter resultaria contusionat en l’acció, però s’acabaria reincorporant.

Partit boig

Una centrada per l’esquerra es rematada en planxa per Sergio al fons de la porteria aconseguint un preciós gol que torna a posar als de Guerrero per davant. Però al següent minut en prou feines centrar de mig del camp, i atac visitant, i de nou La Salle torna a signar l'empat en el marcador al rematar un xut Toni -el balear-, en el que Dinu no està gaire afortunat i acaba entrant.

L’Espanyol gaudiria d’una gran oportunitat al no pogué rematar Toni en la mteixa boca de gol una pilota pentinada per Chuli. El propi davanter andalús tindria la millor ocasió al quedar-se sol en l’u contra u davant el meta visitant però rematant finalment als peus del porter que tot sigui dit, cobria bastant bé el forat. Amb aquest marcador s’arriba a la final del primer període.

Chuli, avança als pericos altre cop
En el segon temps, la primera acció amb perill als deu minuts acaba amb una gran jugada de Moñino, i la seva centrada es aprofitada dins l’àrea petita per Chuli a boca de canó.


Els blanc-i-blaus podien haver sentenciat un minut després que Chuli superés al meta balear en la seva horrorosa sortida, i cedis enrera a Lucas, que davant de tres defensors que cobrien la porteria sense porter, acaba xutant a la cama d’un d’ells que salva a un metre de la línia de gol.

El defensor Miguel es juga la segona targeta en una acció en la que podia perfectament haver vist la segona cartolina. Després que el tècnic balear introduís canvis, retirant a dos defenses, La Salle tornaria a disposar d’una ocasió fruït d’un servei de cantonada, en el que el primer remat de cap es refusat en curt, i la segona rematada acaba dins la porteria rematada per Iván. De nou, cop fort a les esperances blanc-i-blaves.

Guerrero reacciona després del gol (no abans) i dona entrada a Álvaro i Molina en el lloc de Moraga i Moñino.
La Salle comença a ser conscient que l’empat no li val, (ja que Ferriolense guanya a L’Hospitalet) i va a pel partit. Té una ocasió per acabar de donar la sorpresa, en un xut de Toni buscant l’escaire de la porteria de Dinu, que surt a un parell de pams de la creueta.

La rèplica, un còrner tret per Molina, rematat per Toni Cunill que entra rematant amb força i el meta Víctor amb la punta dels dits treu a còrner salvant al seu equip.
En el darrer quart d’hora, l’Espanyol tindrà moltes i molt clares ocasions, amb els balears ben oberts: Álvaro no aprofita una molt clara ocasió al no pogué fer un bon control i donar temps al meta balear que es fa amb la bola.

Lucas, salvador
L’esquerrà espanyolista, aprofita el forat en el minut 80, i d’un tret ajustat al pal dret estableix l’avantatge (ara ja definitiva) del seu equip. Encara tindria La Salle altre ocasió per tornar a empatar en el 82, després d’una internada per la dreta que no pot rematar Enric, passejant-se la pilota perillosament per la línia de l’àrea de càstig de Dinu.

Álvaro té l’ocasió de sentenciar en un contracop quedant-se tot sol davant Víctor però la seva rematada un pèl creuada surt ajustada al pal dret però, fora. En altre contracop de 3 contra 1, queda invalidat per dubtosa situació anti-reglamentària, però deixa a les clares que els balears amunt amb tot, ja no defensen...

En l’afegit, una passada en profunditat a Molina que no pot superar la sortida del meta en el segon pal, la pilota rebotada li cau a Lucas, que lliure de marca remata al fons de la porteria.
Ara, que la sort acompanyi en el sorteig...



Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Dinu, Pere, Ángel, Toni, Mozó, Sergio, Moñino, Oscar Sielva, Chuli, Moraga i Lucas.
Substitucions: Álvaro i Molina, per Moraga i Moñino, m. 62; Caballé per Chuli, m. 86. Albert Blázquez per Oscar Sielva, m. 90. Resta suplents: Pol (p.s.)

SD La Salle Mallorca: Víctor, Isma , Marc, Miguel, Fede, Alfredo, Fran, Enric, Joan, Toni, i Marcos.
Substitucions: Ivan per Isma, i Jordi per Marc, m. 60. Romero per Fran. Resta suplents: Piña i Josemi (p.s.)


Àrbitre:
Àrbitre: Cardosa Montesinos, del comitè territorial català. Ha mostrat targetes grogues a Lucas, m. 70 per part espanyolista i a Miguel, m. 38, Alfredo, Fran, i Jordi, per part, visitant.

Gols: 1-0: Moraga, m. 4; 1-1, Enric, m. 24; 2-1: Sergio, m. 35; 2-2: Toni, m. 36; 3-2:Chuli, m. 55; 3-3: Ivan, m. 61; 4-3: Lucas, m.80; 5-3: Lucas, m. 92.


Incidències: Camp Principal de la Ciutat Esportiva de Sant Adrià. Fluixa entrada. Temps assolellat, i a mida que ha anat avançant el matí, el cel s’ha cobert fins arribar a caure les primeres gotes de pluja just coincidint amb el final del partit.



.

CLASSIFICACIÓ FINAL

PTS

PJ

PG

PE

PP

GF

GC

1

F.C. BARCELONA

71

30

23

2

5

70

33

2

REAL MALLORCA

65

30

20

5

5

66

42

3

R.C.D. ESPANYOL

63

30

18

9

3

77

33

4

U.D. CORNELLÀ

51

30

13

12

5

58

37

5

C.D. SAN FRANCISCO

48

30

14

6

10

47

38

6

U.E. LLEIDA

44

30

13

5

12

48

43

7

DAMM C.F.

39

30

9

12

9

48

52

8

C.E. L'HOSPITALET

38

30

10

8

12

43

49

9

GIRONA F.C.

36

30

10

6

14

50

50

10

PENYA ESP. CIUTADELLA

36

30

9

9

12

58

67

11

UD. AT. GRAMANET

34

30

8

10

12

40

49

12

C.D. FERRIOLENSE

34

30

10

4

16

53

72

13

S. D. LA SALLE

32

30

8

8

14

50

60

14

C.F. BADALONA

29

30

7

8

15

42

60

15

C.E. EUROPA

27

30

6

9

15

48

58

16

U.E. MATARÓ

14

30

3

5

22

30

85




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M