divendres, 24 d’abril del 2009

L'ESPANYOL GOLEJA A UN ENFONSAT SPORTING
I ES COL·LOCA A UN PUNT DE LA PERMANÈNCIA

Sporting Gijón: 0 - RCD Espanyol: 3

A un punt de la salvació
El RCD Espanyol per fi, ha donat el cop de mà que tots esperàvem, i l’equip de Pochettino s’ha imposat (i amb claredat en el resultat) al Sporting de Gijón per 0-3 quedant-se a només un punt de la zona de la permanència.

Si després del partit davant el Rácing, abandonava la darrera posició en detriment del Numancia, avui, els blanc-i-blaus per fi han derrotat a un rival directe, sumant a més al seu favor el gol-average amb l’equip asturià. Això combinat amb la derrota de gairebé tots els rivals directes (Numancia, Getafe, Recreativo, Betis, Osasuna, i com es obvi el propi Sporting) fa que els de Pochettino aconsegueixin arribar amb el seu millor moment de forma (10/12 darrers punts i tres jornades consecutives sense encaixar cap gol) en la recta final de temporada, malgrat que encara queda molt camí per recorre, i no serà gens fàcil en aquesta lluita a vida o mort que significarà evadir-se de les tres darreres posicions.

Surten forts
L’Espanyol ha sortit molt ficat en el partit davant un poruc Sporting de Gijón. Al minut dos, Raul Tamudo ha gaudit d’una de les més clares ocasions que ha tingut al llarg de la temporada, per pogué inaugurar el marcador. Però per desgracia, el moment de forma del capità blanc-i-blau dista molt de ser el millor i la fortuna tampoc sembla tenir-la per aliada. El seu remat en el mà a mà amb el ex espanyolista Lafuente, acaba sortint ajustat al pal dret de la porteria local, però fora.

Una centrada de Nené al segon pal massa passada no pot ser ben rematada per Luis, molt forçat, sortint fora.

Després d’un domini intens dels espanyolistes, a partir del quart d’hora, els asturians mica a mica s’estiren, sense gaudir d’ocasions. Es més, l’acció més perillosa es una monumental errada de Carlos Kameni al rebutjar amb el peu que acaba l’esfèrica impactant en D. Castro sense que aquest se’n pugui aprofitar, sortosament.

Nené obre la golejada
Un desplaçament llarg en zona de tres quarts de Moisés a Nené, i el brasiler tal com li be, engalta una volea creuada, que supera a Lafuente, significant al minut 25, el primer gol perico que obria el camí a l’esperat triomf.

A la mitja hora, l’Espanyol ha gaudit d’un contracop en el que podia haver sentenciat el partit: Ivan de la Peña obre a Tamudo a la dreta i aquest centra massa passat lluny de l’abast del uruguaià Ivan que es trobava totalment sol. El propi Ivan Alonso és protagonista d’altre acció de perill en el 33’, al rematar de cap alt per sobre el travesser un servei de còrner tret des de l’esquerra.

Kameni torna a donar-nos un bon ensurt repetint la mateixa acció al rebutjar una bola defectuosament i posar la por en el cos de tots els espanyolistes que hagin vist l’encontre. Sortosament, i això és el més important, el canvi de dinàmica que estem veient els darrers dies, que això en altres moments hagués acabat dins, i en canvi ara, ha estat una simple anècdota més, del camerunès.

L’acció més perillosa dels asturians ha tingut lloc a dos minuts del final del primer període quan un llançament molt perillós des de fora de l’àrea ha sortit ajustat al pal esquer. En l’afegit, altre llançament de Morán, també ha portat molt de perill.

Començament del segon temps amb problemes
Per que l’equip de Preciado ha sortit a pel partit en aquest segon període, sorprenent a un Espanyol que no sabia com frenar als sportinguistes. El tècnic del conjunt asturià ha introduït dos canvis, reforçant l’atac en detriment de la parcel·la defensiva, i un xut de Carmelo als 13 segons de joc a punt ha estat de costar l’empat si no per la gran intervenció de Kameni que ha rebutjat a còrner.
Aquest servei de cantonada s’ha llençat i la posterior jugada ha acabat rematada a l’exterior esquerra de la xarxa de la porteria espanyolista en el segon 47. En menys d’un minut havia creat més perill el Sporting que en el que es portava de joc.

Progressivament, l’Espanyol comença a no pogué sortir amb la bola controlada, a treure’s la pilota de sobre degut a la pressió d’un rival ferit de mort que llença les darreres dentegades sobre un Espanyol una mica imprecís i que cedeix massa terreny.

Román substitueix a De la Peña, i més tard Callejón fa lo propi, per Tamudo, donant molta més vida a l’atac espanyolista i a la pressió ja des de més amunt. L’argentí estarà molt més encertat que un De la Peña just físicament i en un partit en el que s’havia de lluitar i sacrificar-se molt en tasques defensives.

I arriba l’acció del segon gol: Pilota llarga que pentina Ivan Alonso molt bé a Luis qui sol, dubta, supera amb un retall al defensor, no s’atreveix a xutar (moment en el que es veu la seva pròpia falta de confiança), i molt bé cedeix enrera a Román, qui xuta des de la frontal i colpejant en un defensor que desvia la trajectòria, acaba superant a un Lafuente venut.

Aquest gol deixa tocat i enfonsat al conjunt local. Un minut solament després, una passada de Luis a l’espai per Callejón, el davanter espanyolista que aguanta molt bé l’escomesa del defensor i girant-se culmina amb una perfecta definició de killer d’àrea, fent el tercer gol.

Aquest gol i acte seguit l’expulsió de Barral (que havia sortit després del descans i li deixa un recadet a Nico Pareja que posteriorment haurà de ser substituït malgrat continuar en el joc una estona), deixa al Sporting com un ninot a mans d’un Espanyol, que ara sí domina a plaer el partit, i encara amb arribades de Nené o Callejón es permet acabar el partit sense passar cap angunies davant un rival totalment enfonsat. El col·legiat en aquesta ocasió no ha afegit minuts de més, en un partit totalment sentenciat i que deixa al conjunt perico amb l’esperança del miracle de la salvació com a fet totalment possible, malgrat l’empresa continuï sent força difícil, com per la resta d’equips implicats.


Fitxa Tècnica:
Real Sporting: Lafuente; Neru, Carmelo, Bilic, Canella, Gerard, Diego, Luis, Camacho, Sastre i Lora.
Substitucions: Luis per Raul, m. 46, Barral per Satre, m. 46, Pedro per Carmelo, m. 72.

RCD Espanyol: Kameni (7), Sergio Sánchez (6), Jarque (8), Pareja (8), David García (7), Moisés (7), De la Peña (5), Nené (7), Luis García (6), Iván Alonso (6), Tamudo (5)
Subtitucions: Román (7) per Ivan de la Peña, m. 51; Callejón (7) per Tamudo, m. 65; Torrejón (s.q.) per Nico Pareja, m. 82.

Àrbitre:
Miguel Ángel Ayza Gámez, del col·legi valencià. Ha mostrat targetes a Raul (m. 53), Camacho (m. 70), i a Román, m. 71. Targeta vermella a Barral, m. 75.

Gols:
0-1: Nené, m. 24; 0-2: Román, m. 71; 0-3: Callejón, m. 73.

Incidències: Camp del Molinón, Gijón. Presència de seguidors espanyolistes, malgrat totes les dificultats (horari, dia, kms, et.)

CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ

.

CLASSIFICACIÓ

PTS

PJ

PG

PE

PP

GF

GC

1

F.C. BARCELONA

81

32

26

3

3

92

24

2

REAL MADRID C.F.

75

32

24

3

5

73

33

3

SEVILLA F.C.

57

32

17

6

9

44

34

4

VALENCIA C.F.

55

32

16

7

9

60

45

5

VILLARREAL C.F.

52

32

14

10

8

47

43

6

MALAGA CF

50

32

14

8

10

51

50

7

ATLÉTICO DE MADRID

49

32

14

7

11

64

53

8

R.C DEPORTIVO

49

32

14

7

11

42

42

9

REAL VALLADOLID

40

32

12

4

16

42

51

10

R. MALLORCA

39

32

10

9

13

39

49

11

REAL RACING CLUB

39

32

10

9

13

43

40

12

REAL BETIS B.

37

32

9

10

13

47

51

13

ATLETIC CLUB

37

32

10

7

15

42

53

14

U.D. ALMERIA

37

32

10

7

15

38

51

15

C. AT. OSASUNA

35

32

8

11

13

37

41

16

GETAFE C.F.

34

32

8

10

14

42

50

17

REAL SPORTING

33

32

11

0

21

38

69

18

R.C.D. ESPANYOL

32

32

7

11

14

32

46

19

RECREATIVO

30

32

7

9

16

28

46

20

C.D. NUMANCIA

28

32

8

4

20

34

64

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Ara la salvació es més a prop que mai!
Salutacions.
http://sentimientoperico.blogspot.com

Fernando J. Cansado ha dit...

DIuen a Poche de jugar avui(per ser divendres) davant el Reial Betis i signa amb els ulls tancats. Arribem a un moment tan pletòric que si surtim del doble partit València i Atlètico entre el 16º i posicions davanteres s'haurà fet molt.

És un moment, almenys, per donar les gràcies i demanar disculpes als pericos que s'han mantingut amb confiança mentre nosaltres ja l'havíem posat en descens. És molt clar que, encara no estem salvats però ja el fet de estar amb vida em sembla força important.

Salutacions, Josep Maria.

Anònim ha dit...

FELICITATS AL RCD ESPANYOL QUE ESTÀ DEMOSTRANT QUE L'ESPERANÇA MAI ES PERD I QUE ES SALVARÀ X MÈRITS SOBRETOT X LES GRANS VICTÒRIES COM LA DE AHIR, LA 1 VEGADA QUE GUANYEM PER GOLEJADA AQUESTA TEMPORADA.
SALUTACIONS. JOSE CARRERA

Anònim ha dit...

Collons encara quedarem a un pas de les posicions Intertoto!!!
Què deuria passar a Navata perquè després d'aquella estada l'equip hagi canviat com un mitjó???
Luís i Tamudo segueixen negats de cara al gol però per sort són uns altres els que marquen.
I per què no van posar la mateixa actitud des de l'inici de la temporada???
BERGUEDÀ

Josep Maria ha dit...

En efecte, amics. Estem a un punt de la zona de permanència. S'ha recorregut una part del camí. Encara queda molt, però al menys la sensació que dona l'equip és molt diferent a la setmanes enrera.
Si Berguedà, per que no tota la temporada. Hem tingut que estar a vuit punts de la salvació, darrers, i enfonsats per que l'equip reaccioni i possi tot sobre la gespa...
S'ha de continuar, no hi ha res fet. Ara, és quan més difícil serà ja que la salvació és a tocar de las mans. La pressió pot augmentar ja que fins ara estava tot perdut, i de perduts al riu. Ara s'ha d'anar amb moral però a l'hora amb prudència.
Tenim 4 de 6 partits a l'Olímpic. S'ha de intentar omplir (però de pericos) i acabar de demostrar a aquests jugadors el pes d'un club centenari.
Salutacions i a gaudir-ne del triomf. Al menys fins diumenge, llavors a tornar a lluitar i patir.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M