diumenge, 13 de setembre del 2009

L'ESPANYOL CAU 0-3 DAVANT UN EQUIP DE PRESSUPOST INDECENT; EL MADRID OBTÉ MÀSSA PREMI, EN UN DOLENT ENCONTRE.














RCD Espanyol: 0 – Real Madrid CF: 3


Inversament proporcional a la diada de la inauguració.

Si aquell dia, després d’aquell 3-0 davant el Liverpool, les cares d’alegria i de celebració del triomf dels espanyolistes eren més que evidents i el gust dolç de la victòria i de la golejada deixaven anar al cel de Cornellà-El Prat una eufòria i esperances d’una gran temporada a la vista, avui tot el contrari...

Aquest 0-3 ha caigut com una punyalada més sobre la ferida oberta d’un espanyolisme encara convalescent de la tragèdia de Dani Jarque: Bé es veritat, que el Real Madrid no ha merescut endur-se un resultat tant ampli, ni de lluny. Que l’Espanyol ha donat la cara i ha tingut les seves oportunitats en el primer període, però en el segon, hem vist coses que en absolut ens agradat, i ens han tornat a deixar dubtes serioses, accentuades lògicament per la qualitat i pressupost del rival, i naturalment exacerbades per el difícil encara moment psicològic que la plantilla té després de tot el que ha succeït aquest estiu.

Cornellà-El Prat s’havia posat les millors gales per rebre un Madrid al que ha volgut deixar ben clar des d’un començament que no se’l estima; se’l respecta com a qualsevol altre equip, però no es té rés en comú. Es més, els càntics d’equiparació amb l’etern rival han deixat clar un cop més allò que molts (sobre tots mitjans de comunicació) no volen entendre. Que el Madrid i el Barça son nostres rivals, i nostres adversaris esportius més importants. Res d’amics. Res de filials.

Altre cosa ben diferent, és l’enorme diferencia en quant a equip, a pressupost, a moment anímic i a altres coses que fan que en noranta minuts, els blancs acabin aconseguint un resultat tant fort com el que han aconseguit.

Meitzeder ha donat el primer ensurt rematant per sobre el travesser en el minut cinc. L’Espanyol controlava bé el joc, i naturalment els laterals espanyolistes son els que més han patit. Sorprèn com Chica, ha estat titular, deixant fora a Pillud. (Bon canvi..., el recanvi de Sergio Sánchez, Chica, que pràcticament estava amb peu i mig fora de l’equip la passada temporada...)

Nakamura llençava un lliure directe fora a l’esquerra de Casillas, i Granero ho intentava més centrat, aturant Kameni. La primera ocasió digne de tal nom, ha estat per Moisés qui ha rematat un servei de falta llençat per Nakamura al segon pal, que després de pentinar Luis García, el migcentre no ha pogut definir davant Casillas.

Verdú, ha estat sense cap tipus de dubta el millor dels blanc-i-blaus, manant, distribuint, donant un recital de com s’ha de dur un equip. En el 26’ ha robat la cartera a un rival, s’ha marxat i des de la frontal ha enviat un potent xut que s’ha marxat per sobre el travesser.

Raul Tamudo ha estat igual de poc resolutiu que la resta d’anteriors encontres. Ha disposat d’un parell d’ocasions en les que no ha pogut definir.

Avís i gol...
El Real Madrid que havia passat sense pena ni glòria pel partit, ha tingut en el 37’ una gran oportunitat quan a bola li ha caigut als peus de Marcelo que ha engaltat un fort tret que ha fet lluir-se a Kameni, que ha rebutjat amb molts reflexes.

Tan sols un minut després, una paret entre Kaká i Granero acaba amb la rematada creuada totalment sol d’aquest darrer, superant a Kameni i marcant el primer gol en lliga en el nou estadi.

Moisés podia haver empatat quan ha buscat en la frontal forat, i ha deixat anar un xut que s’ha marxat fora ajustat al pal dret de la porteria de Casilla.

Segon temps per oblidar
Si en el primer temps, Espanyol i Madrid mereixien anar-se als vestidors amb empat en comptes de l’avantatge mínima dels blancs (avui negres), el segon temps el Madrid ha marcat clarament el temps del partit i ha acabat convertint a l’Espanyol en una joguina.

Ivan de la Peña i Coro han sortit per Nakamura i Ivan Alonso. El migcentre càntabre ha estat fatal. S’ha entestat contínuament en jugar pel centre buscant el seu amic Raul Tamudo, i facilitant força als defensors madridistes la seva feina. Ha errat forces passades i ha demostrat que la dualitat Verdú – De la Peña no ha estat compatible (al menys avui). Las ha vist quadrades, i només Coro ha aportat verticalitat i poder ofensiu tot i que com sol ser habitual, s’ha anat apagant com la gasosa a mida que ha anat transcorrin l’encontre.

De Ferrán, ha estat la primera acció ofensiva en el segon temps, quan la seva penetració per la dreta, arribant a línia de fons i superant al darrer defensor ha acabat amb una passada de la que Tamudo no ha pogut controlar.

Un preciós canvi de joc de Verdú a Coro, ha acabat cedint a Chica, però la centrada del canterà ha deixat ben clar que no té arguments ofensius l’Espanyol amb aquests laterals.

De la Peña ha malmès varies jugades (50’ i 52’) de contracop quan com dèiem abans ha buscat el camí més difícil en comptes d’obrir joc i agafar les esquenes a un Madrid que no estava sent tant superior.


Cristiano Ronaldo, que ha sortit en el segon temps escridassat per l’afició espanyolista, ha llençat un lliure directe que ha estat blocat per Kameni després de tocar lleugerament en un jugador espanyolista de la tanca.

Altre internada de Coro, no ha tingut el merescut premi al no pogué connectar amb el cap, Raul Tamudo. El propi Coro ho ha intentat amb un xut, però Casillas ben col•locat ha blocat amb un pèl de sort també cal dir-ho.

Es trenca l’encontre
Guti, ha estat fidel amb la seva cita amb el gol davant l’Espanyol, i ha deixat vist per a sentència el matx, quan ha aprofitat una jugada de Kakà que l’ha servit en safata de plata una centrada que ha suposat la sentència amb un segon gol.

Pochettino ha substituït Raul Tamudo en les acaballes del partit. Massa tard. Pareja ha salvat el tercer amb Kameni superat en el 89. Un minut després, en fora de joc, Cristiano Ronaldo es marxa sol i fa el tercer. Abans Raul havia xutat fregant el travesser en ple desconcert espanyolista i amb l’equip totalment entregat, i davant una afició afligida, que ha donat suport en tot moment a l’equip de Pochettino i que ha tingut que marxar-se resignada davant la rotunditat d’un resultat i una pobre imatge en el segon temps.

Quedarà anar millorant, ensamblant peces, i polint defectes, i sobre tot mirar d’aconseguir el més aviat la primera victòria abans que pesi encara més sobre el factor anímic ja de per si fràgil per tot el que ha succeït. Riazor, següent destí.


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Kameni (6); Chica (4), David García (5), Nico Pareja (7), Forlín (6); Moisés (5), Verdú (8); Luis García (4), Nakamura (5), Ivan Alonso (4), i Tamudo (3).
Substitucions: Coro (6), per Ivan Alonso, m. 46; De la Peña (2), per Nakamura, m. 46; Callejón (s.q.) per Tamudo, m.85.

Real Madrid CF: Casillas, Arbeloa, Metzeider, Albiol, Marcelo, Ivan Alonso, Granero, Guti, Kaká, Higuaín, i Benzemà.
Substitucions: Cristiano Ronaldo per Benzemà, m. 65; Raul per Higuaín, m. 75; Lass per Kaká, m. 80.

Àrbitre: Alfonso Pérez Burrull, del comitè territorial càntabre. Ha mostrat cartolines grogues a Verdú, m. 51 i a Chica, m. 55, per part espanyolista i a Granero, m. 68, i Xavi Aoonso, m. 76 per part madridista. Ha perdonat alguna targeta a jugadors madridistes la primera part i ha concedit un gol en més que possible fora de joc de Cristiano Ronaldo. Ha anul•lat a instàncies del jutge auxiliar una jugada de l’atac espanyolista que ha acabat en gol després d’haver xiulat situació anti-reglamentària. Dolent arbitratge tot i que no se li pot donar la culpa de la desfeta blanc-i-blava.

Gols: 0-1: Granero, m. 38; 0-2: Guti, m. 77; 0-3: Cristiano, m. 89.

Incidències: Primer partit de lliga en l’Estadi de Cornellà-El Prat. 39170 espectadors s’han donat cita en l’estadi del RCD Espanyol. Minut de silenci en memòria de Dani Jarque en el preàmbul del partit, i crits i càntics en memòria del capità espanyolista en el minut 21 i en altres moments del partit.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

hola Josep M. estoy aun con un mosqueo considerable, me gusto la actitud del equipo en la 1 parte, pero me decepciono el cuerpo tecnico en la 2 parte, espero que les sirva de aprendizaje, somos el espanyol, pero lo somos todos y los misters tambien lo son, basta ya del pasado y si queremos,como yo lo quiero, hacernos grandes en el futbol nacional y europeo, empecemos por implicarnos de verdad, ayer la aficion repudio a aquellos que se visten de blanc i blau y no son mas que aficionados de millonario florentino, yo solo le pido a mi club que crea en aquellos jugadores que estan mas en forma y no en los que lo estuvieron en un pasado, solo asi conseguiremos ser lo que mi corazon desea SER EL MEJOR CLUB DE FUTBOL DE CATALUNYA Y DE ESPAÑA.
por cierto ayer le ganamos 3 - 0 al Junior hoy vamos a Premia contra el Juvenil B. Un abrazo y sigue asi Josep M, . fernando.

Anònim ha dit...

Hi vist el partit per un canal Anglés i el resultat no correspon al joc.
Sense pre-temporada més val jugar i perdre amb al R. Madrid, cal que agafin el ritme rapidament peró aixó només ho pot donar el temps i jugant partits.
Hi han dos gols que hi pensat "el sheriff els hauria evitat". Ho sento hi pensat amb ell cada dia, encara no m'ho puc creure, em sembla que el trovaré a Sadriá amb el seu sonriure.
Cal mirar i anar cap endavant, i l'aportació d'en Verdú pot ser molt important, Ojalá aixis sigui.
Aquest equip anirá cap amunt, segur, i cal fer quelcom important aquesta temporada.
Visca l'Espanyol arreu del món!
Mar de granperico

Josep Maria ha dit...

Gracias Fernando. Antes de irse a Premià el equipo CAdete A, les he preguntado por el resultado y efectivamente vencieron 3-0 con goles de luis ,(2) Sandro.
No pude estar presente por diversas circunstàncias. De todos modos, gracias por facilitar el resultado.


Deben de jugar los que estén en mejor disposición para rendir más. El futbol es presente y se vive al día. No podemos pensar en el pasado, y quién no esté capacitado para rendir bien sea por cuestión física, anímica, o por edad, tiene que dejar paso a otro que lo pueda hacer mejor, se llame como se llame y tenga detrás de sí, la historia que tenga.

Hola Mar!! que tal, et notem a faltar a Sadrià, i més d'un dels pares dels nens m'ha preguntat per tu en més d'una ocasió... Efectivament, el resultat és massa fort pels mèrits d'un i altre equip, però la segona part, l'Espanyol va acabar desapareixent del camp, bé per aspecte físic, anímic, o per que els que alguns dels que jugàven no estaven en les millors condicions. La primera part va ser acceptable.
Salutacions.

Anònim ha dit...

Si m'he de quedar amb alguna cosa del primer partit oficial en el nou estadi, ho faig amb el càntic Glòria als Herois que tot i que no ha tingut el suport unànime de la Curva,que podria ser-ne el motor ha estat un moment emotiu i que m'ha fet posar la pell de gallina.
Del partit em sembla que només es pot salvar l'actuació global de la defensa i la feina de Verdú en el mig del camp. La resta res de res i els primers dubtes ja són aquí. Nakamura peca d'intermitent malgrat la seva tècnica indiscutible, De la Peña per sortir accelerat i descentrat com ha sortit millor que es quedi a la grada. No a la banqueta sinó a la grada. Callejón havia d'haver sortit molt, MOOOOOLT, abans i no quan mancaven 7/8 miserables minuts.
Coro ha sortit com una moto. Ha fet dues jugades i s'ha fos en la mediocritat general.
I la gran pregunta és: per què Tamudo i Luís García han de tenir el lloc assegurat en el cinc inicial. Quan veurà Pochettino que actualment Tamudo no aporta res al joc d'atac de l'equip???
I una altra, per què Ben Sahar no estava ni tan sols assegut a la banqueta???
Els primers dubtes de la temporada ja són aquí. La inauguració oficial del nou estadi ha estat una data per a oblidar com més aviat millor.
SERRALLONGA

Anònim ha dit...

la 1ª parte no ha estado mal. Pero el partido en general esta mal planteado. Al Madrid (y al Barça) hay que jugarle mas canalla. Hay que jugar mas juntitos. mas presion en el centro del campo y darles el balon a ellos. Nosotros al contraatque. Al final nos han ganado con las armas que usabamos nosotros el año pasado.
Y faltas . Hemos de hacer muchas mas faltas y parar mas el partido . No tenemos mas remedio .Ellos tienen la calidad nosotros las ganas

Pere Joan

Anònim ha dit...

Amics, el Ben sahar, no va estar perque va tenir un problema, no se, si de Fisíc o mental amb el entrenador, el proper partit ho sabre'm de veritat.
Salut i endavany Espanyol.
Figot47




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M