dilluns, 14 de setembre del 2009

POSITIU INICI DEL JUVENIL "B"
AMB REMUNTADA INCLOSA (1-2)












(Camp Via Férrea, Cornellà, Baix Llobregat: Josep Maria)


UD Cornellà “B”: 1 – RCD Espanyol Juv. “B”: 2

Reaccionen i li donen la volta al marcador en tres minuts
Difícil s’havia posat l’encontre quant poc temps abans d’enfilar el camí dels vestidors, el conjunt local s’havia avançat en el marcador, en un camp difícil de jugar per les dimensions, i més encara de remuntar. Els blanc-i-blaus, en uns minuts esplèndids li donaren la volta al marcador amb dos gols de molt bella factura a càrrec de Marc Nierga. Abans el Cornellà podia haver deixat sentenciat l’encontre; no ho va fer, i va acabar perdent.

La Via Férrea no és un camp propici per masses alegries... Tothom que sap quelcom de futbol base convindrà en que és un terreny de joc on si es vol puntuar, s’ha de lluitar i molt, i fins el darrer instant. A més, els locals, cada cop son un club més important dins el futbol base català.

No hi van haver-hi moltes oportunitats en el primer període. Un xut de Darder en els primers instants, blocat pel meta local, un altre xut de falta a càrrec del balear, sense problemes pel porter.

El Cornellà es mostrar ràpid jugant al contracop i les seves puntes posaren en més d’un problema als defensors espanyolistes que malgrat tot, defensaren amb coratge la integritat del marc de Eloi Mir. La primera ocasió local al minut vint, una acció del dorsal 7, que es marxa retallant a Clerc, i xuta a trencar; sortosament, l’esfèrica es marxa per sobre el travesser, però molt justet.


Ocasions en els darrers quinze minuts

El partit s’anima en la recta final del primer període. Una errada defensiva provoca que el dorsal 11 es marxi cap a barraca, però la dolenta punteria evita el gol al xutar massa creuat davant Eloi.

La primera acció espanyolista (que no donava senyals de vida), va tenir lloc per la banda esquerra entre Clerc i Gil, amb centrada d’aquest darrer arribant a línia de fons. La rematada de Nierga pentinant, es marxa fregant el pal contrari, fora.

Una pilota molt ben lluitada per Nierga, que aguanta en mig de dos defensors l’esfèrica d’esquenes després d’anticipar-se per alt als seus marcadors, queda deixada pel davanter gironí a Gabri, que xuta molt malament per sobre el travesser en una bona ocasió.

Quan semblava que el marcador final del primer temps seria l’inicial, una errada defensiva, acaba amb una centrada del dorsal 6 al segon pal, que remata entrant, el dorsal 7, superant Eloi.

Aquest gol suposava un gerro d’aigua freda per les aspiracions espanyolistes; Més tenint en compte, que el principi del segon temps feia presagiar lo pitjor...

Poden sentenciar
El Cornellà s’aprofita d’un Espanyol obert per fer força mal al contracop. Als sis minuts de la represa, el dorsal 7 té la sentència en la seves botes, al profunditzar i tot sol xuta davant Eloi en l’u contra u, salvant el meta espanyolista del segon gol al rebutjar; Carles Clerc molt oportú allunya l’esfèrica abans de concedir una segona rematada.

La rèplica a càrrec d’un ex del Cornellà: Eric, té el gol de l’empat en la millor ocasió del partit a càrrec dels de Planagumà. Remata una pilota passada al segon pal, superant la sortida del meta, però xuta massa fluix i dona temps a un defensor a treure sota la mateixa línia de gol.

El partit es va obrint cada cop més. Comença un encontre diferent, d’anada i tornada: Ara , és el Cornellà, qui mitjançant el davanter centre dorsal 9, es marxa superant el sistema defensiu perico, i el seu centre xut, es rebutjat en primera instància per Eloi Mir, i Héctor anticipant-se a un més que possible remat dels davanters locals, evita el gol.

Tres minuts màgics
Als 17 del segon temps, una jugada per banda dreta acaba amb un precís centre de Darder que Marc Nierga remata espectacularment de cap al fons de la porteria, significant l’empat en el marcador.
Aquest gol sembla ensorrar als locals, que han de variar la seva forma de jugar i obrir-se davant un Espanyol ara amb el marcador més favorable.

Només tres minuts després, jugada calcada a la del primer gol: Centrada d’Eric per la lateral, i de nou remat en planxa de Marc Nierga que fa el segon amb un bonic cop de cap.

Els blanc-i-blaus amb el marcador a favor, controlarien bé els minuts fins la fi de l’encontre i tot i que quedava molt encara, ja no hi haurien jugades de perill clar, si descompten un rebuig de punys, curt, en semi errada del porter espanyolista que acaba rematat de cap fora per un local, o un xut d’Alex sense conseqüències.

El Cornellà es podria dir que no va merèixer perdre per ocasions i joc, però al futbol manen els gols, i l’Espanyol va ser molt més efectiu i va colpejar dues vegades consecutives deixant enfonsats als locals que van veure com se’ls hi escapava l’encontre en tres minuts.



Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Eloi Mir: Héctor, Carles Clerc, Marc Molina, Josep Llorach, Sergi Darder, Eric, Gabri, Marc Nierga, Chicha i Gil.
Substitucions: Jaime per Llorach, m. 56; Jorge per Chicha, m. 68, Gerard per Marc Nierga, m. 73, Alex García per Gil, m. 76.

Gols: 1-0; m. 43; 1-1: Marc Nierga, m. 62; 1-2: Marc Nierga, m. 65.

Incidències: Camp de la Via Férrea de Cornellà. Primera jornada de la Lliga Nacional Juvenil en el seu setè grup. El partit va donar començament a les 18:00 hores, ja que el conjunt del Baix Llobregat no va voler avançar l’encontre a les 17:30. Ells s‘ho van perdre, per que a bon segur, més espanyolistes haguessin estat present a les grades de la Via Férrea i haguessin deixat uns quants euros més.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Josep Mª : los chavales del Cornella pagan por jugar , los nuestros cobran. ¿hay tanta diferencia entre unos y otros?Es logico?
Respecto a los horarios lo que no tiene logivca es que la Liga de Futbol profesional no tenga establecidos los horarios con mucha mas antelacion. eso si que impide el asistir a muchos partidos del primer equipo y a que clubes como el Cornella pueda poner los horarios a sabiendas.No solo juega el juvenil de Liga Nacional en la Via Ferrea , hay que mover todos los horarios de todos los equipos de futbol base.
Veamos si este año va mejor el juvenil B pero a la vista de la alineación veo que no todos eran de primer año y eso tampoco es bueno. Que queremos formar jugadores para el primer equipo o ganar la liga???
pere Joan

Josep Maria ha dit...

Según manifestó el Coordinador del futbol base del RCDE en un programa de Tiempo de Espanyol, i según lo que se desprendre de la confección (todavía no definitiva,pueden haber aún alguna/s baja/s), el objectivo es más bien, evitar que el Barcelona nos vuelva a sacar +20 puntos como sucedió la pasada temporada (ya que ellos jugaban con bastantes jugadores de segundo año). O sea, más bien lo segundo a lo que me preguntas. Claro, que si se da lo primero y sale mal, también criticamos cuando vemos la clasificación. Son puntos de vista. De todas formas, el señor Morales, debería replantear toda la política de futbol base del club, trazando objetivos y premisas fundamentales de actuación. Lo que no se puede es ir improvisando contínuamente y dependiendo siempre del capricho del entrenador de turno en el primer equipo o de la dirección deportiva. El futbol base debería de quedar claro a todos, lo que de él de se busca, y lo que puede dar de sí.
Sobre los horarios, supongo que no debe ser tan fàcil si había anteriormente encuentros prèvios. Però un cuartito de hora se podía quizás haber sacado, y hubiera redundado en el bien de todos, incluso ya digo, algunos pocos euro más en la caja del club vecino. De todas formas, lo de la LFP y Tvs és patético.

Acabando por el principio... El que cobren o paguen, es una opinión y valoración tuya sobre hechos que sí, efectivamente suceden, y formaría parte del mismo debate que anteriormente he planteado sobre el futuro de nuestro futbol base y las premisas y objectivos por los que se tendría que regir, más allá de las personas.
Un saludo, Pere Joan.

Anònim ha dit...

Para anonim, ni el Barcelona, ni ningun otro equipo ha tenido nunca la plantilla en un equipo B de 1er año en la liga Nacional, como si tuvo el Espanyol el año pasado, y veo que tu mismo dices que ojala le vaya mejor este año a nuestro Juvenil B, pues precisamente por esa razon lo han hecho, como bien dice J.Maria, para que no nos saquen 20 ptos. es lo mas logico, en esta categoria si la sigues un poquito, hay un tramo de edad de 3 años, y no tiene la misma fuerza un xaval de 15 que uno de 18, un equipo combinado de 1er y 2º año creo que es lo mas acertado,

gracias,




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M