dimecres, 7 d’octubre del 2009

COMENTARI: JOSEP CLOTET...
EL QUE DILLUNS ERA BLANC, AHIR VA SER NEGRE...


Clotet, destituït,

La noticia saltava ahir nit al web oficial del RCDE. El tècnic del filial blanc-i-blau havia sigut cessat sense que ni tan sols es complís l’ultimàtum que se li havia llençat pel nou “capatàs” (sr. Morales) del únic “cortijo” existent, el del senyor de Vilassar, propietari de la empresa RCDE.

S’al•lega unes suposades declaracions (?) i els resultats dolents de l’equip. I ho anuncien dies després de declarar que la nova política esportiva en el futbol base no seria “resultadista” si no de formació.
Ens a sembla una total incongruència tot el que en les darreres setmanes està succeint a Can Perico i així deixem constància, de la nostra preocupació i de la nostra contrarietat per tot el que està ocorrent.

Si no es creia amb la persona de Josep Clotet com a entrenador del filial espanyolista, (té que ser això, per que per tres o quatre resultats dolents no es fa fora un tècnic), lo lògic era prescindir-ne dels seus serveis a l’estiu molt abans de la pretemporada, i no d’aquesta manera tant poc adient.

En el fons, ens queda la impressió que la sortida de Clotet del club, és una manera més de forçar la sortida de Josep Manel Casanova (que amb tots els encerts i també amb totes les errades) mereix una sortida millor del club, que els crits amenaçadors d’un “nouvingut” amb fama de polèmic, que per la gràcia de les accions completa el nucli d’elegits de qui dirigeix els destins de l’entitat.

Això no vol dir que les coses siguin perfectes en el futbol base, ni tan sols que no necessitessin un canvi; l'entrada d’aire fresc, com el respirar, era necessari. La llàstima que en comptes de ratxes d’aire sa, sembla haver entrat un huracà amb nocius i aterridors efectes. Encara es deixen sentir en els oïdes, aquelles paraules del senyor Morales, amenaçant deixar només el “solar”, per aixecar-lo tot de nou...

Si aquest és el començament del senyor Joan Collet al front de la Direcció General Executiva, “apaga y vamonos”. Es dirà que no es la seva parcel•la... Però no quedem que ja no hi hauran parcel•les a l’Espanyol, ni regnes de Taifas?.
Quan costarà la liquidació?. Sortosament, l’escollit és en Oscar Perarnau, home de la casa, bon estrateg en el terreny de joc, i que potser impregnarà d’un estil de joc molt més adient a la segona divisió B, categoria lluny de lluïments i joc bonic i molt més d’estil de força i lluita.

Però també cal dir-ho: Han pensat en la incongruència que significa destituir l’entrenador que ha ascendit el filial a Segona Divisió B, per substituir-lo pel que va tenir la desgràcia malgrat els seus esforços, de descendir-lo a Tercera?. Passa en algun lloc aquestes coses?.

Des d’aquí desitgem tota la sort del mon a Oscar Perarnau, persona treballadora, fidel al Club, persona molt prudent on les hagi, i que a bon segur acabarà traient això endavant, al igual que Josep Clotet, amb l’equip sencer, potser també ho faria; ara ja no hi haurà ocasió de comprovar-lo.


Joan Collet, s'estrena com a Director General Executiu

De Joan Collet, poc ens queda dir, tothom sap del seu espanyolisme (a vegades el seu forofisme, l’ha traït en més d’una ocasió, com quan plantejava retirar-se de la competició a causa dels robatoris arbitrals). Només esperem que al menys, lluny de ser una persona preparada pel càrrec, lluny de ser la persona adequada (en la meva opinió el veig més com un continuador del “Danisme” com a President, que no d’alt executiu sense coneixements en la matèria), al menys repeteixo, sigui fidel als seus principis, aquells que feia servir quan despotricàva d’anteriors directors generals i que recordi els seus orígens, i els tingui sempre presents, com home sorgit de la grada i del moviment penyistic. Esperem no traeixi aquests postulats.

I res més, no vull estendre’m més. Avui ha tornat a sortir el sol, la vida continua i un altre dia emergeix carregat d’il•lusió a Can Perico, prenyat d’incerteses com sempre, de pors i de dubtes al mateix temps, i amb la esperança que el nou Espanyol que s’està construint sigui millor que l’anterior... La resta, com sempre ja ho saveu... Al “Cortijo del senyor de Vilassar” el que avui es blanc, demà pot ser negre...

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Es pot dir més alt, però més clar no... J.Ll.

toni ha dit...

El futbol base a partir de la temporada 2010 , tal i com ho comentes , tindrá una nova configuració . De moment es volen retallar despeses i s´ha estudiat treure el transport als jugadors de fora Bcn , disposar de la residencia només pels lugadors majors de 16 anys ( pasarían de 40 a 20 nanos aproximadament ), treures de sobre els jugadors amb contractes "fora de mercat". Hi han jugadors que no marxan del club encara que no juguin per la pasta que cobren , i aquest estiu fins a 42 jugadors estavan a la pretemporada per jugar al B . Hi han mes coses que conec de dintre que farían tremolar els estaments del club , peró la realitat es que les auditories internes ( segons m´han dit ) marcan unes despeses fora de lloc per lo que tindría que ser un futbol base de formación. Ara mateix aquest club no té un futbol base de formació , mes aviat es un futbol base de resultats i per aixó l´empresari ha valorat que aquest cost no val la pena pels resultats de jugadors que arriven al primer equip . El senyor Morales no més está fent neteixa , i no entra a valorar altres coses qe no sigui retallar un gasto que genera una pedrera que no fa molts anys era modelica . Pot ser lo millor sería fer borrón i compte nova , encara que aixó pot trencar un model de pedrera , per crear un altre mes barat .Encara que si volem gaudir de una bona pedrera la pasta es basica , controlada aixó si.

Anònim ha dit...

qUE oSCAR pERARNAU LO HARA MEJOR NO TENGO DUDAS. qUE ES HOMBRE DE CASANOVAS .
Clotet no sirve para 2ª B.
Que el Futbol Base del RCDE esta salido de madre lo sabe todo el mundo menos los socios del Espanyol.
Que no puede ser que De Pablos haya estado cobrando 2 años cobran do 120.000 € cada uno del RCDE para jugar en el Eivissa .
Que no puede ser que hayan Equipos cadetes en el RCDE que cuesten mas de tres millones de pesetas al mes para jugar en preferente contra el Manlleu.
Que hay que poner orden y no gastar a tontas y locas
Pere Joan

Anònim ha dit...

estic d¡acord amb el 1er comentari i amb algunes coses del 2on, pero el 3er. ja que es tan sabi, nomes li diria que si posi ell, a veure com ho fa, que per parlar sense fonament millor callar,

Anònim ha dit...

PUES LO HARIA CON MAS COHERENCIA Y CON MAS SENY

Anònim ha dit...

Estoy totalmente de acuerdo con los comentarios de toni y anonimo 1. Y si se supiera todo, mas de uno saldria a patadas... Un sr. que cobra 180.000 al año y encima factura los gastos de ir a su casa al trabajo y viceversa entre muchisimas otras cosas que iran saliendo seguro. Saludos.
Juan p.

Josep Maria ha dit...

Viendo muchas cosas del funcionamiento del futbol base, amiguismos, vicios en continua expansión y otras historias, no me extraña nada de lo que contais (que no esté en acuerdo con el cese de Clotet deportivamente hablando no significa que no vea la realidad).
Ahora bien, yo que no me amparo desde ningun anonimato ni ningún nick, me es imposible referirme a nada de lo que contais (que ni pongo en duda ni refrendo), sin tener las pruebas oportunas, lógicamente.
Se han dicho cosas muy graves que al parecer son la punta del icebeerg, y naturalmente y coherente con mi forma de actuar, no me hago responsable de los comentarios aquí vertidos en cuanto se refiere a sueldos y demás.
Quedan aquí expuestos con todas las reservas de quien lo dice desde un comentario a un post, pero a la vez, no niego ni censuro un ápice cualquier acusación que particularmente se haga de este calibre.
El tiempo dirá, parece que hubo unas auditorias y van en ese sentido que apuntaís, aunque me permitiréis por lo delicado del tema que no entre en estas cuestiones, por que repito una vez más, para acusar a personas se necesitan pruebas y no las tengo. Otra cosa es opinar sobre la gestión, el funcionamiento, la valía de las personas, etc. Eso está abierto a cualquier socio, accionista...
Saludos.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M