diumenge, 4 d’octubre del 2009

ÈPIC EMPAT AL MADRIGAL JUGANT
AMB DEU LA MAJOR PART DE L'ENCONTRE'

Villarreal CF: 0 - RCD Espanyol: 0

Lo millor, el resultat
El RCD Espanyol ha tret un punt del Madrigal, sumant la quarta jornada de lliga sense perdre, en empatar a zero gols davant el conjunt de La Plana, en un encontre en el que el punt aconseguit es pot considerar com aigua de maig després que els de Pochettino es quedessin amb un home menys al minut catorze per expulsió de Forlín amb cartolina vermella directa.

Un cop dit lo meritori del punt aconseguit, defensat amb lluita i sacrifici, tenim que reflexionar sobre diversos aspectes: Primer, dir que Mauricio Pochettino ha convocat deixant a la banqueta a un Verdú, que no s’ha recuperat de les molèsties que ha patit durant la setmana, ocupant el lloc de Javi Márquez que ha vist el partit des de la grada. Si estava lesionat, què feia a la banqueta?. Segon, Nakamura ha estat el substitut al mig del camp, de Verdú. L’ha aguantat 19 minuts, sent substituït per Pillud a conseqüència de l’expulsió. Ha alineat en el segon temps a un Baena, que encara li falten molts minuts després de la greu lesió patida i la llarga recuperació. Tot just reapareixia amb el B la setmana passada que per altre incidència es va tenir que retirar sense acabar l’encontre. Finalment, Javi López ha estat el segon noi de la pedrera que ha sortit al Madrigal, mentre que Ben Sahar i Marqués no han disputat un segon. Tampoc comprenem si de veritat interessava aquest jugador, les poques oportunitats que se li han donat.

Dit això, centrem-nos en el partit en sí: L’Espanyol amb onze jugadors, ha donat un exemple d’equip a la deriva en aquest quart d’hora abans de l’expulsió de Forlín. Sortosament s’ha defensat molt bé, amb un mig del camp que feia aigües; li ha costat nou minuts donar més de quatre passades seguides, en una jugada en la que ha acabat en falta. Aquesta s’ha llençat per Luis, i un defensor local ha rematat de cap, en pròpia porta, al travesser.

Curiosament, l’Espanyol ha gaudit de la millor oportunitat (be sigui gràcies al rival...). Però l’infortuni que pels pèls li ha passat de llarg als locals, s’ha centrat en el espanyolistes, que en un contracop de Giuseppe Rossi, ha acabat sent derribat per Forlín a un pam de la línia de l’àrea de càstig. S’ha lliurat del penal, per molt poc, però del que no s’ha lliurat de la cartolina vermella que Bernardino González (altre nefast González d’àrbitre...) li ha mostrat. Kameni ha rebutjat el llançament de la falta.

Aquesta expulsió condiciona totalment l’encontre, (tot i que l’Espanyol ha estat un desastre en el quart d’hora que l’ha precedit). Pochettino dona entrada a Pillud que passa a la banda dreta de la defensa, passant Roncaglia (l’avui substitut de Chica) a l’eix de la defensa amb Pareja, establint dues línies de quatre, amb Ivan més avançat i barallant-se amb tota la defensa local, donant això sí, la cara en tot moment, però molt desassistit lògicament. Nakamura, vist i no vist...

L’Espanyol es replega, i es dedica a defensar el resultat, esperant algun cop de sort, en alguna jugada esporàdica (xut de Luis al 22’ per sobre el travesser).
El Villarreal tanca als blanc-i-blaus al seu camp, però en darrera instància troben sempre a un Kameni sensacional (tret d’un estrafolari rebuig amb el peu que ha estat més una de les seves “divertides” anècdotes que rés més). Així, al 28’, el camerunès salva el gol local després que una passada de Cazorla a l’espai a Rossi tingui una resposta formidable del meta espanyolista.

Empitjoren les coses en defensa, quan Pareja veu la cartolina groga. Kameni bloca el tret de Cazorla, ben col•locat. L’Espanyol només donarà senyals de vida en el darrer tram del primer temps en un contracop de Coro, que Luis malbarata amb una pedrada de passada que Callejón no pot controlar.

Abans del descans, el Villarreal té la segona gran ocasió: Kameni salva el gol després de rebutjar una rematada de Pirés tot sol. El conjunt groc ja ha llençat 10 còrners en aquest primer periode, i la sensació d’angoixa és acusada en certs moments, però no a extrems màxims i l’equip se’n surt.

Pillud, deixa una autopista masses vegades en el seu carril, i en les acaballes del primer temps, just abans dels dos minuts d’afegit, una jugada en la que deixen en evidència al lateral argentí acaba amb centrada al segon pal on David tampoc cobreix a Rossi, qui xuta gairebé a plaer, sortint la bola fregant el travesser, perdonant la vida a un Espanyol que li tocarà encara patir molt; tot un segon temps amb un home menys.

Pochettino sorprèn, donant entrada a Baena per Coro, en una situació complicada. El jove jugador espanyolista lluita i no s’arruga, malgrat que l’Espanyol ofensivament no existeix, i es dedica a defensar l’empat inicial.

Kameni torna a tenir una bona intervenció quan rebutja en curt un xut de Cazorla des de la frontal; la jugada continua amb una centrada que es passeja per tota la porteria sent finalment Pillud qui allunya el perill. L’argentí ha millorat amb el pas dels minuts, però en manera alguna justifica encara el seu rendiment fins ara, el fet que ocupi plaça d’extracomunitari. Temps tindrà per mostrar-nos quelcom més de la seva qualitat...

Els minuts han anat passant, i semblava que l’Espanyol ja li agafava la mida al conjunt local, que no trobava la manera de superar l’entramat defensiu d’un Espanyol tancat al seu propi camp i a vegades a la pròpia àrea. El públic local es començava a posar-se nerviós i ha mostrat la seva disconformitat amb el joc propi, amb xiulets escridassant als d’Ernesto Valverde, que han fet un pèssim començament, “marca de la casa” del tècnic basc.

Després de debutar Javi López, i quan el partit ja entrava a l’hora suprema de la veritat, on cada errada es pot pagar amb la derrota, el Villarreal té amb Senna l’ocasió de marcar després de dues errades clamoroses (primer de Roncaglia que no encerta rebutjar i posteriorment de David García). Sortosament el xut del jugador local surt creuat a poc del pal dret de la porteria defensada per Kameni.
El Villarreal ha arribat a llençar fins 14 serveis de cantonada però ha evidenciat una manca total d’encert en els metres finals.

El darrer ensurt, una falta a set metres de la frontal, en el minut 91, que s’ha llençat blocant Carlos Kameni amb total seguretat. Llargs els quatre minuts darrers, davant un Villarreal totalment inoperant que continua sense vèncer en aquesta lliga, i un Espanyol que ha sumat, que és el més important, però que deixa moltes dubtes, tant a nivell de joc en el camp, com de plantejament en la direcció tècnica de l’equip.


Fitxa tècnica:
Villarreal CF: Diego López; Gonzalo, Godin, Capdevila, Eguren, Pirés, Cazorla, Nilmar, Javi Venta, Senna, i Rossi.
Substitucions: Cani per Eguren, m. 51; J.Pereira per Pirés, m. 66; Llorente per Nilmar, m. 69.

RCD Espanyol: Kameni (9), Roncaglia (5), Nico Pareja (8), Forlín (s.t), David García (5), Moisés (6), Nakamura (s.t.), Coro (4), Luis García (3), Callejón (5) i Ivan Alonso (6)
Substitucions: Pillud (4) per Nakamura, m. 19; Baena (5) per Coro, m. 46; Javi López (s.t.) per Callejón, m. 83.

Àrbitre: Bernardino González Vázquez, del comitè territorial gallec. Ha mostrat cartolines grogues a Cazorla, m. 33, Eguren, m.50, i J. Pereira , m. 81 per part local i a Ivan Alonso, m. 19, Nico Pareja, m. 31 i Baena, m. 49. Ha expulsat amb cartolina vermella a Forlín, m. 14.

Incidències: Estadi del Madrigal de Vila-real.






S E N T I M E N T P E R I C O . C O M