dilluns, 5 d’octubre del 2009

EL NÀSTIC, UN "SPARRING" PEL FEMENÍ (13-0)

No es van veure guarismes amb dos dígits en el marcador, però sí en el terreny de joc.

RCD Espanyol Femení “A”: 13 – C. Gimnàstic de Tarragona: 0

Golejada d’escàndol.

Ha succeït el que molts varen dir quan vam tenir coneixement del engendrament de Quereda i Villar... Que hi hauria tanta diferència entre clubs existents, equips creats de nova invenció en el futbol femení, i equips ascendits des dels despatxos, que es veurien resultats que fan senzillament mal a la vista i diuen molt poc del futbol femení. Pot ser, sota maques paraules adornades amb utòpiques esperances, s’amagava aquest malèfic propòsit... Acabar desprestigiant el futbol femení...

Per que el partit que ahir vàrem presenciar, el més destacable d’explicar-vos, és que precisament no hi va haver-hi partit... Un feble a més no pogué Nastic de Tarragona va aguantar sobre la gespa del camp tres en prou feines un quart d’hora per a començar a sucumbir davant una pluja de gols, i acabar entregat totalment al rival.

L’Espanyol va tenir la primera ocasió a peus de Mery que rematar fora només començar l’encontre.

A sobre de tot l’explicat, el jutge auxiliar “va contribuir” a l’espectacle deixant seguir una jugada molt dubtosa per posició anti-reglamentària de Pamela Conti, que tota sola es va marxar a porta i va marcar a plaer superant la meta tarragonina Brígida. No necessitava cap tipus d’ajut l’equip d’Oscar Aja per doblegar a un conjunt que s’ha format apresa i corrent i que bona part de les seves jugadores son del Tortosa-Ebre de Nacional.

Set minuts després, Vero deixa sentenciat el partit, quan s’emporta la bola, penetra i dribla a la portera i marca a plaer.

Al marge dels gols (cada arribada era gol o pràcticament...), va haver-hi una jugada que poc va faltar, començada per Vero, que penetra per la banda dreta, fa uns retalls, i deixa anar una centrada que Pamela remata de volea traient la portera tarragonina en una excel•lent intervenció; el refús no el poden rematar ni Mery ni Joana en mig d’un embolic en la mateixa àrea petita.
En altre jugada d’atac, Ane tota sola envia als núvols una rematada quan es trobava lliure de marca al segon pal.

En la recta final del primer temps, s’enfonsa el Nàstic
Fins a cinc gols encaixarà el conjunt tarragoní en els vint darrers minuts de joc del primer període. Joana rematarà tota sola a la esquerra de la portera en el 27’, Mery a porta buida, clourà una excel•lent jugada individual de Vero penetrant pel mig de la malmesa defensa del Nàstic. La pròpia Mery amb poc angle i de primera, definirà una nova jugada de Vero que dribla a la portera en la mateixa línia de fons, i al quedar-se sense gaire angle, centra passat per que la davantera madrilenya faci el cinquè.
Pamela Conti, amb l’ajut inestimable de la defensora dorsal 4, aconseguirà el sisè, al centrar i la jugadora tarragonina introduir l’esfèrica en la seva pròpia porta al voler rebutjar-la.

Ja en les acaballes del primer temps, Vero eleva perfectament davant la venuda portera visitant i aconsegueix fer el setè, en un encontre que se’ls hi esta fent molt llarg al conjunt visitant.

Sis més en la segona
Comença el segon període amb canvis. Lara substitueix en el lateral dret a Andrea Pereira (en aquest encontre si que es poden fer experiments senyor Aja, en Valencia no...), Monforte per Olga Moreno, Corredera per Mery, Raquel Corral per Silvia Meseguer.

Com davant no hi ha ja rival, és un sparring, tot val, i el senyor Aja pot moure les peces de l’equip al seu gust; aquí es pot permetre aquestes llicències davant un Nàstic, que prou farà amb que no li dobleguen el nombre de gols encaixats en aquest segon període, davant un Espanyol que després del 2-0 davant el Llevant, i pendents de jugar amb el Barça, necessita tenir un gol-average general prou elevat per possibles empats en una competició tant curta com aquesta primera fase.

La tònica del partit no canvia, i Vero als dos minuts de la represa, eleva el vuitè gol al marcador fent el que vol davant el sistema defensiu nul de les visitants.
Sembla que l’Espanyol ja sa fartat de marcar, però no es així: Vint minuts desprès caurà el novè gol després que el col•legiat xiulés una pena màxima que Pamela Conti s’encarrega de transformar.

Pòquer de gols per a Vero i Conti
Mariajo protagonista plàcid de l’encontre, atura sense despentinar-se un llançament llunyà de falta de les visitants, com simple anècdota... El desè cau, després d’una jugada individual de Conti, que culmina amb una bona assistència, Vero aconseguint el primer pòquer del matí.

L’onzè a càrrec de Conti suposa el segon “pòquer” del encontre. Raquel Corral fidel amb la seva cita amb el gol, defineix perfectament una ocasió que no poden anotar ni Vero ni Joana.

I finalment, Marta Corredera fa el tretzè, marcant també a plaer tota sola i tancant el compte golejador d’aquesta mega golejada aconseguida pel conjunt d’Oscar Aja. Els gols, com els diners, mal repartits...

RCD Espanyol: Mariajo, Andrea Pereira, Olga, Marta Torrejón, Ane; Meseguer, Míriam, Vero, Joana, Pamela Conti, i Mery.
Substitucions: Sara Monforte per Olga; Lara per Andrea Pereira, Marta Corredera per Mery, i Raquel Corral per Meseguer, tots en el minut 46.

C. Gimnástic de Tarragona: Brígida, Gisela, María del Mar, Marta , Carla, Patricia, Núria Llop, Alba, Bianca, Sarai, i Andrea
Substitucions: Marina per Marta, m.46; Laia per Sarai, m. 45; Núria C. Per Andrea, m. 68; Isabel per Bianca, m.75.

Àrbitre: José Díaz Rubio, del comitè territorial català.

Gols: 1-0: Conti, m. 7; 2-0: Vero, m. 14; 3-0: Joana, m. 26; 4-0: Mery, m. 29; 5-0: Mery, m. 36; 6-0: Conti, m. 40; 7-0: Vero, m. 42; 8-0: Vero, m. 47; 9-0: Conti, pen. m. 68; 10-0: Vero, m. 78; 11-0: Conti, m. 82; 12-0: Raquel, m. 83; 13-0: Corredera, m. 85.

Incidències: Camp tercer de la Ciutat Esportiva del RCD Espanyol. Temperatura estiuenca. Poc públic, dividit amb el partit que al camp principal jugava el Juvenil A, i el del femení.