A L'ESPANYOL SE LI ENNUEGA LA COPA
(2-0) DOLENTÍSSIM RESULTAT PER LA TORNADA

Getafe CF: 2 – RCD Espanyol: 0

Coll amunt l’eliminatòria
El RCD Espanyol ha sucumbit al Coliseum Alfonso Pérez per un 2-0, deixant molt complicada aquest resultat l’eliminatòria pel partit de tornada a Cornellà-El Prat d’aquí a dues setmanes.

Pochettino al contrari que el tècnic del Getafe, Michel, ha donat descans a homes bàsics (estan ja molt cansats? ... Us recordeu fa unes setmanes es queixaven que estaven mancats de ritme per pocs encontres disputats a la pretemporada?... Ara, tot el contrari, s’han de fer rotacions pel cansament...). Entre ells, el seu guardameta Carlos Kameni que travessa un moment dolç, i jugadors com Forlín, Moisés, Verdú, Callejón, o Ivan de la Peña.

Molt s’ha comentat que aquesta temporada hi ha banqueta de qualitat. No serè jo qui ho contradigui, però els fets tossuts s’entesten en manifestar tot lo contrari; primer davant el Sant Andreu en el seu centenari, i ara en aquest important i oficial encontre davant el Getafe.

I més en una competició en la que tots els espanyolistes dipositem especial confiança després d’aquelles gestes del 2000 i 2006. Però tot sembla indicar, que aquest anhel només està en l’aficionat, en el soci del RCD Espanyol. Pochettino s’ha declarat content amb el joc dels seus homes. No hi ha rés de perdut; manquen 90 minuts (o 120 qui sap !), però a ningú se li escapa que serà tasca fart difícil remuntar davant un Getafe, equip de la mateixa categoria, aquest dolent resultat.

Amb una mitja Baena – Javí Márquez (sortida de Sadrià) que no ha funcionat, i amb un Cristian Álvarez que de sis cops que li han xutat, quatre han anat a dins, i dos no els ha blocat, aquest Espanyol ha aguantat el primer temps sense angunies, amb uns minuts de domini intens dels madrilenys tant al principi com en la recta final del primer període.

Al principi, amb dues dianes dels locals en sendes jugades invalidades per Clos Gómez per posició antireglamentària (Soldado al 5’ i en 15’ en una falta amb centrada posterior i remat).

El partit era un tant ensopit, sense que cap dels dos equips semblés decidit a portar la iniciativa i estirar-se en el camp cercant el gol. El Getafe potser va arribar en algunes més aproximacions (passada de Soldado en el 25’ amb remat de Boeting molt forçat, xut fora de Parejo, en el 27’).

Les situacions més perilloses han nascut producte d’errades pròpies dels espanyolistes, com una relliscada inoportuna de Pillud en el 41’ que acaba amb una rematada de Manu del Moral que Cristian no bloca, o una errada de Pareja en banda, que es veu obligat Pillut seguint la jugada rebre una targeta tallant la penetració del adversari.

La segona rematada a porta vàlida dels madrilenys, un potent xut de Albin que de nou Cristián Álvarez no bloca. Eren els minuts de més domini local, davant un Espanyol que esperava la fi del primer temps amb l’objectiu de no encaixar cap gol.

De mal en pitjor
Els que pensàvem que en el segon temps, l’Espanyol aniria pel partit, estàvem errats. El conjunt de Pochettino s’ha mogut amb molta lentitud pel terreny de joc, amb quantitat de pilotes perdudes en línia de mitjos, i a sobre, amb alguna errada aïllada de tant en tant en zona de cobertura.

L’Espanyol mitjançant Ben Sahar ha buscat l’escaire sense èxit en un xut, i Javi Márquez ha llençat un lliure directe pel pal curt, intentant sorprendre Codina que ha reaccionat molt bé llençant-se i rebutjant l’esfèrica.

Al quart d’hora del segon temps, una pèrdua de pilota al mig del camp ha provocat que una passada a Pedro León hagi deixat en evidència a Pillud, i ha fet la passada de la mort per que en el centre i lliure de marca, Albin remati pel mig i alt superant a Cristian Álvarez.

El Getafe cobrava avantatge i obligava a obrir línies a l’Espanyol a falta de mitja hora per la fi del partit. Javi Márquez ho ha tornat a intentar amb un xut llunyà i creuat que ha blocat Codina.

Però les il•lusions se n’han anat en orris, quan una pilota en profunditat de Pedro León a l’esquena de la defensa espanyolista, Soldado ha arribat abans que Cristian, i la rematada s’estavella en el cos de l’argentí, i surt enrera, seguint el jugador del Getafe la jugada, col•locant un precís centre al segon pal on Gavilán li guanya la posició a un desafortunat de nou Pillud que arriba hores tard mirant-se la jugada de lluny.

Pochettino havia donat entrada abans del primer gol a Ivan Alonso, i minuts abans del segon a Verdú. Amb el 2-0 no hi hagut més remei que obrir línies i anar a l’atac.

Jugada que podria haver sigut clau
En un llançament de Javi Márquez d’un lliure directe, l’esfèrica li va servida a Ivan Alonso, que rematant de cap, estavella la pilota a la base del pal dret de la porteria del Getafe. Era l’oportunitat de deixar un resultat molt més favorable que aquest nefast 2-0. La pilota no ha volgut entrar tampoc en una combinació d’atac espanyolista que ha acabat amb un innocent remat des de la frontal de Verdú, molt fluix.

Fitxa Tècnica:
CF Getafe: Codina; C. Cortés, Cata Díaz, Mario, Mané, Parejo, Pedro León, Boateng, Manu, Albin i Soldado.
Substitucions: Rafa per D. Cortés, m. 34; Gavilán per Manu, m. 61; Adrián per Soldado, m. 75.

RCD Espanyol: Cristian Álvarez (3), Pillud (4), Nico Pareja (6), Roncaglia (6), Chica (5), Baena (3), Javi Márquez (5), Nakamura (3), Marqués (4), Luis García (3), i Ben Sahar (4).
Substitucions: Ivan Alonso (6) per Nakamura, m. 52; Verdú (6) per Marqués, m. 65; Pedraza (s.q.) per Ben Sahar, m. 79.

Àrbitre: Carlos Clos Gómez, del col•legi aragonès. Ha mostrat cartolines grogues a Roncaglia, m. 35, Soldado, m. 36, Pillud, m. 44, Cata Díaz, m. 58 i Parejo, m. 85.

Gols: 1-0: Albin, m. 60; 2-0: Gavilán, m. 69

Incidències: Coliseum Alfonso Pérez de Getafe. Partit d’anada dels setzens de final de la Copa del Rei. Presència de seguidors espanyolistes en les grades. En la llotja, el President i màxim accionista, Daniel Sánchez Llibre, acompanyat del seu germà, el diputat Josep Sánchez Llibre.