diumenge, 25 d’octubre del 2009

PUNT D'OR AMB DEU DAVANT TOT UN SEVILLA (0-0)

Sevilla FC: 0 - RCD Espanyol: 0

Empat èpic amb deu

El RCD Espanyol ha sumat la sisena jornada consecutiva sense perdre, aconseguint un empat d’or en un dels estadis més complicats del futbol espanyol i a més en la darrera hora amb un home menys per expulsió de Nico Pareja en una desafortunada acció del central argentí.


L’Espanyol ha aguantat com ha pogut el primer temps dominat per un Sevilla que ha sortit molt fort cercant un gol que li obrís l’encontre. Sense que sigui cap contradicció, l’Espanyol ha tingut en canvi la primera gran ocasió a peus de Luis García, en el segon minut d’encontre després d’una combinació per banda de Nakamura amb Pillud que ha efectuat una gran passada a Ivan Alonso; l’uruguaià li ha deixat a l’asturià una pilota d’or que no ha sabut aprofitar rematant al peu del meta Javi Varas.

Però aquesta acció ha estat un miratge; El Sevilla s’ha llençat a l’atac, i l’Espanyol ha patit molt i ha tingut en Carlos Kameni el jugador més destacant evitant amb les seves intervencions el gol andalús.

Precisament una errada al rebuig amb el peu del camerunès ha fet que la bola li caigués a Navas que des de trenta metres ha deixat anar un llançament que Kameni avançat ha salvat enviant a córner amb la punta dels dits.

El domini ha estat absolut per part dels andalusos en aquests vint primer minuts de partit. L’Espanyol amb esporàdics contracops, com un d’individual de Callejón que ha retallat i ha rematat buscant l’escaire malament quan tenia companys desmarcats.
Un centre xut de Navas, Kameni ha tret amb els punys apuradament. Un llançament de Perotti, ha tingut en el camerunès el protagonista d’aquest primer temps, efectuant una gran intervenció enviant a córner l’enverinada esférica.

A la mitja hora de joc, l’Espanyol s’ha anat traient mica a mica l’intens domini i tot i que els locals han continuat dominant i manant sobre la gespa, aquest ja no ha estat tan abassegador i inclòs en alguns moments, ha hagut anades i tornades.

Una errada de David García al rebuig (que ha tingut molts problemes amb Naves com és lógic, donada la qualitat del jugador sevillista), ha acabat amb un xut de Perotti que Kameni ha aturat escapant-se-li la bola i acrobàticament davant 19, en segona instància s’ha fet amb l’esfèrica.

Amb l’empat inicial s’ha arribat al descans.

Control fins que Pareja, se’n va al carrer
En el segon període, l’Espanyol ha sortit més sòlid, amb més control al mig del camp. Ivan de la Peña ha sortit en el lloc d’un deslluït Nakamura, que al marge d’alguns detalles tècnics, no ha tingut el pes que ha de tenir en l’equip. L’Espanyol no passava angunies fins que una pilota llarga i dividida, Nico Pareja (que ja tenia una cartolina groga del primer temps) ha entrat amb tot, de manera totalment inexplicable i sense tenir-ne necessitat en aquella zona del camp.

Aquesta expulsió ha variat tot el plantejament; Roncaglia ha tingut que entrar al terreny de joc per formar parella amb Forlín, sent substituït Verdú que ha aportat ben poc al joc avui.

La primera ocasió espanyolista en aquest segon temps, ha estat una falta executada per De la Peña en que Ivan Alonso ha rematat de cap sortint la bola per sobre del travesser.

Malgrat la inferioritat l’Espanyol era qui més perill creava, ja que una passada d’or de De La Peña a l’espai a un Luis García molt lluitador en tasques defensives però desafortunat en atac, i l’asturià de nou torna a errar davant Varas, amb una rematada tal com li venia la bola.

S’acaba l’atac espanyolista i dura i crua tornada a la realitat... El Sánchez Pizjuán, un home menys i tot i no estar Kanouté, el Sevilla formava amb tota l’artilleria pesada amb Renato, Capel, Navas, Kone per Perotti, Negredo...

I comença el verdader patiment: En el minut 68, Kameni salva el gol després d’una excel•lent intervenció. El setge a la porteria espanyolista es total, i mig minut després el camerunès bloca amb gran seguretat una rematada a boca de canó, amb el cap, de Negredo. En el 70, Capel es queda sol davant Carlos i en l’u contra u, el camerunès torna a erigir-se en el salvador de l’Espanyol rebutjant amb el peu.

David es juga la segona groga en una falta al límit, i tot l’Espanyol resisteix l’envestida final d’un Sevilla que ha posat la directa. Inclòs el central francès Escude es suma a l’atac i remata de cap un servei de cantonada, que surt a menys d’un metre del pal esquer tot i que Kameni cobria perfectament.

El tècnic del conjunt andalús, Jiménez, dona una volta de cargol més; substitueix Escudé i posa més peces d’artilleria pesada al camp de batalla... Entra Chevantón i els minuts es fan molt llargs per un Espanyol que tot i patir no renuncia a algun contracop que conduït per De la Peña pugui tenir el premi final d’un gol que hagués sigut immerescut, però que en el futbol és el que compte.

Capel engalta un xut que surt per sobre el travesser; Renato remata una centrada i de nou Kameni es fa amb l’esfèrica. El públic del Pizjuán comença a veure que s’escaparan dos punts malgrat tenir superioritat numèrica durant mitja hora. Els darrers instants son un atac i gol dels locals. Pochettino dubtant si fer sortir Chica, al final dona entrada a Ben Sahar per que es baralli lluitant amb la seva frescor amb la defensa local pressionant i guanyant al crono segons d’or en donar circulació a la pilota des de línia defensiva andalusa.

Callejón té el gol del triomf, però erra...
Però el que és el futbol... Quan més tancat estava l’Espanyol defensant-se com bonament podia, un contracop acaba amb la pilota a peus de De la Peña, i amb la seva gran visió de joc veu a Callejón totalment desmarcat a la seva dreta al que li cedeix la pilota i aquest de primera xuta un pèl desviat a la dreta de Varas, errant la que era, ocasió del partit.

En el segon minut de l’afegit, Kone ha tingut una gran ocasió, però ha xutat molt forçat davant David García, fora. Una falta comesa per De la Peña, llençada per Chevantón ha anat a les mans de Kameni sense majors conseqüències. El col•legiat Javier Turienzo ens ha donat de propina un minut i mig als tres d’afegit com a càstig pel temps perdut per un Kameni que ha vist la cartolina groga.
Al final, punt d’or de l’equip de Pochettino.


Fitxa Tècnica:
Sevilla FC: Javi Varas, Squillaci, Escudé, Navarro, Duscher, Zokora, Konko, Renato, Navas, Perotti, i Negredo
Substitucions: Capel per Duscher, m. 59; Koné per Perotti, m. 70; Chevanton per Escudé.

RCD Espanyol: Kameni (10), Pillud (6), David García (5), Nico Pareja (5), Forlín (7), Moisés (6), Verdú (4), Nakamura (5), Luis García (5), Iván Alonso (6), i Callejón (5).
Substitucions: De la Peña (8) per Verdú, m.52; Roncaglia (7) per Verdú, m. 62; Ben Sahar (s.q.) per Ivan Alonso, m. 84.

Àrbitre: Javier Turienzo Álvarez, del col•legi castellà–lleonès. Ha mostrat cartolines grogues a Nico PAreja, m. 18i 59, David García, m. 51, Escude, m. 74, Squillaci, m. 76, Ivan Alonso, m. 76, Pillud, m. 80, Luis García, m. 91 i Kameni, m. 93

Incidències: Estadi Sánchez Pizjuán, Sevilla. Encontre retransmès en directe per les televisions autonòmiques. El públic andalús en el minut 21 ha rendit homenatge a Dani Jarque. Presència d’espanyolistes en la grada del Pizjuán.


1 comentari:

Anònim ha dit...

Puntet d'or sens dubte i encara més tenint en compte la mitja hora jugada amb un home menys. Llàstima de la tonta jugada de Pareja que ha forçat la segona groga en una jugada en un lateral del camp i molt lluny de la porteria. Potser Pochettino li hauria de donar una estirada d'orelles per això.
Llàstima de la jugada en el darrer sospir en què Callejón ha tingut en les seves botes el gol guanyador.
Gran partit d'un Kameni incommensurable.
Ah, i brutal l'homenatge que el públic de Sevilla ha dedicat a Dani Jarque en el minut 21. Quin detallàs!!!
La importància d'aquest puntet es veura ben clara si diumenge vinent aconseguim guanyar, a casa, el Valladolid.

SERRALLONGA




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M