EL FEMENÍ, SUPERIOR AL LLEVANT
MILLORA OFENSIVAMENT (3-1)

RCD Espanyol Femení “A”: 3 – UD Levante: 1

Milloren..., però manca molt encara...

El RCD Espanyol va iniciar la Superlliga Femenina amb un triomf davant el sempre difícil Llevant, en el que la nota més destacable va ser la no presència de Pamela Conti per compromís amb la selecció, en un partit bastant discret en el que van haver-hi diverses fases; les d’Aja van millorar la imatge a nivell ofensiu oferta davant el Barcelona a la Copa Catalunya, però també van evidenciar errors defensius que han d’anar corregint-se.

No va ser un bon encontre, però si disputat fins que l’Espanyol va anotar el tercer, ja que la incertesa del marcador donava forces als dos equips; després, la sufocant calor impedir a unes i altres quelcom més que el que es va veure sobre la gespa del camp tercer.

Si en aquest encontre hem de destacar a una jugadora per sobre de les demés, aquesta es sense cap tipus de dubte Ana Romero més coneguda per Willy. L’extrem ex rayista va ser la jugadora més incisiva en atac i fruït de les seves jugades van ser dos dels tres gols pericos.

Tot i que el primer ensurt el va donar el conjunt valencià, amb una rematada de la davantera Esther que Mariajo cobrint el primer pal salva enviant a còrner, va ser el conjunt local qui als 3 minuts de joc es va avançar en el marcador després que un atac visitant donés pas a un ràpid contracop protagonitzat per Willy que supera a una jugadora adversària en la medul•lar i posa la directa cap a l’àrea visitant, aixecant el cap, mirant i col•locant una centrada precisa que Erika controla i avançant-se a la sortida de Sandra remata dins l’àrea significant el primer gol espanyolista d’aquesta nova edició de la Superlliga Femenina.

Altre cop als vuit minuts de joc, Willy culmina una jugada amb una centrada, però aquest cop per molt poc no arriba ningú al remat. L’Espanyol entrava bé per bandes, i Erika col•loca un centre a Debora (el darrer fitxatge amb fitxa del B, que intentarà convèncer a Aja de que té un lloc al primer equip) que no pot rematar per molt poc.

L’ocasió més clara de les espanyolistes, al marge del gol, la tindrà Willy quan tota sola incomprensiblement erra el gol amb una pèssima rematada.

Com en el futbol no es pot desaprofitar les ocasions, el Llevant es va encarregar de recordar-nos-ho als pocs instants de joc, quan Ruth, la defensa central del Llevant, remata una centrada franca d’Alicia per banda dreta en un error clar de marcatge de la cobertura espanyolista.

I no seria l’últim, ja que la línia defensiva (i tot l’equip en general) va acusar el cop del gol valencià, i moralment es va venir una mica avall, sent aprofitat pel Llevant que va gaudir dels millors minuts de joc del partit. Així, Alicia va disposar d’una molt clara ocasió per fer pujar l’1-2 al marcador, però la seva rematada massa creuada es va perdre a un metre del pal dret de la porteria de Mariajo que va cobrir com bonament va pogué en l’u contra u davant l’extrem dreta llevantinista. Tampoc en altre embolic dins l’àrea van anar gaire llestes les davanteres visitants, que van donar imatge de massa innocència. S’ha de fer notar que tant Sandra Castelló com Lorena Landete, son jugadores del filial llevantinista que el tècnic Aranda va haver d’alinear de sortida per les baixes del conjunt granota (al marge de la citada Conti l’altre davantera Neus, la central i els mitjos Vanesa i Müller, i les defensores María i Mariví).

L’Espanyol es va posar en avantatge en el marcador quan Sandra Vilanova va comptar amb el inestimable ajut de la meta Sandra (fitxada del Sporting Plaza Argel aquest estiu) que va protagonitzar una desafortunada sortida i es va menjar l’esfèrica. En els darrers minuts van intercanviar posicions en les bandes Willy i Debora. Precisament l’andalusa, va tornar a col•locar altre bon centre i aquest cop des de la dreta, però Lara va rematar de cap alt per sobre el travesser. Un embolic dins l’àrea valenciana va acabar amb un xut desviat de Meseguer.

El segon temps es va iniciar amb la sortida d’Alba Pomares i posteriorment al quart d’hora seria la portuguesa Sonia qui aniria agafant minuts per recuperar el seu nivell de forma després de la greu lesió que va patir amb Prainsa.

En el 68’ l’Espanyol sentència mitjançant Willy, afusellant Sandra en un bon contracop en el que per velocitat deixa enrera tant a Maider com a la suïssa Keller.

Aquest segon temps va ser bastant tediós. La calor va causar estralls en els dos contendents i els minuts van anar passant amb poc de destacable, i amb un Espanyol que al menys va corregir errors defensius del primer temps i no va passar angunies. Willy va tornar a centrar però la rematada d’Erika aquest cop va sortir a la dreta, fora. Eren els minuts finals i Alba Pomares va gaudir d’una bona ocasió xutant a porta, però la portera visitant aquest cop si que va respondre i va evitar el gol espanyolista. El servei de cantonada l’executa Willy i Vanesa Gimber no pot rematar per molt poc en el segon pal quan estava tota sola. El partit estava ja sentenciat feia molta estona i ja no donava per més. Tots teníem ja ganes de sentir el xiulet final ja que la calor era molt forta.

RCD Espanyol: Mariajo; Kenty, Ane, Lara, Monforte; Vanesa, Meseguer, Sandra Vilanova; Willy, Debora i Erika.
Substitucions: Alba per Debora, m. 46; Sonia Matías per Kenty, m. 62; Núria Mendoza i Andrea Pereira per Vanesa Gimbert i Lara Rabal respectivament, m. 89.

UD Levante: Sandra Paños, Maider, Marina Keller, Ruth, Judith, Ester, Alicia, Rocafull, Anabel, Castelló, i Landete.
Substitucions: Yana per Ester, m. 63.

Àrbitre: José Díaz Rubio, comitè territorial català, delegació del Maresme. Va amonestar a la espanyolista Kenty en el minut 47.

Gols: 1-0: Erika, m. 3; 1-1: Ruth, m. 21; 2-1: Sandra Vilanova, m. 35; 3-1: Willy, m. 68.

Incidències: Primer encontre de la Superlliga Femenina, en el seu grup B, disputat en el camp tercer de la Ciutat Esportiva de Sadrià, en un matí molt calorós amb temperatura extremadament càlida. L’Espanyol va llençar sis llançaments de cantonada (3+3) per dos (1+1) el conjunt valencià.

El conjunt llevantinista va lluir una segona indumentària, bastant diferent a la que ens té acostumats veure en els seus encontres. Poc públic.