dilluns, 22 de novembre del 2010

AMB UN HAT TRICK DE VERO,
L'ESPANYOL DEIXA BEN CLAR QUI MANA


















RCD Espanyol Femení “A”: 3 – FC Barcelona: 1

Altre cop, l’Espanyol superior davant el Barcelona

El RCD Espanyol es va adjudicar el derbi femení per 3-1, gràcies a un partit rodó de Vero Boquete que va anotar un hat trick i va marcar les diferències en un partit de la màxima, disputat en el camp primer, amb el liderat en joc, en el que les blanc-i-blaves es van fer creditores del triomf davant un Barcelona que no va fer un bon partit.

Per part espanyolista, Marta Torrejón recuperada va pogué disputar l’encontre a l’eix de la cobertura perica, mentre que Kenty va disputar els darrers minuts. Ambdues jugadores havien arrossegat lesions els darrers dies. Per part blaugrana, baixa de la meta Eli per sanció, i lesions de la central Marta Unzúe, Mary Paz Vila a la davantera.
Oscar Aja va situar a Erika al cantó dret de l’atac fomentant l’entrada d’una letal Vero pel centre de la avantguarda espanyolista. Altre nota a destacar en l’alineació, ambdós laterals: Sandra Vilanova per la dreta i Andrea Pereira a l’esquerra, així com a la mitja punta Alexia Putelles. Sorprenent com sempre el tècnic gironí, imprimint la seva personalitat...


Si be els primers instants el domini ha estat del conjunt barcelonista, ben aviat les blanc-i-blaves han agafat la batuta i han manat al mig del camp amb incursions perilloses per banda esquerra a càrrec de Willy que se les ha vist i desitjat Laura per poder frenar-la. L’experimentada i gran lateral dreta ha acabat carregant-se posteriorment amb cartolina però ha sabut resistir les escomeses de l’exterior andalusa del RCD Espanyol.

Una passada en profunditat de Vero per Willy a la dreta en aquesta ocasió amb centrada que no arriba Erika per molt poc, va ser l’avantsala del primer gol perico. Era el primer avís. Als deu minuts de joc, Vero entrant en jugada individual a l’àrea i en l’u contra u davant Ráfols, no perdona creuant-li l’esfèrica a la dreta de la portera barcelonista, lluny del seu abast.


El Barça, a remolc del marcador

L’Espanyol colpeja primer i marcava el guió perfecte que havíem demanat. Obligar al FC Barcelona a obrir-se, avançar línies, i aprofitar l’Espanyol la velocitat de jugadores com Willy o Vero per donar el cop definitiu.

L’Espanyol dominarà els següents vint minuts de manera absoluta causant ja estralls Vero en la línia defensiva visitant. En una bona acció de la gallega, recupera una pilota, es marxa de dos adversaris, però la jugada la culmina malament Sara Monforte xutant per sobre el travesser bastant desviat. Tampoc Ana Romero “Willy” desprès d’una bona escapada per velocitat, pot culminar amb èxit la jugada, xutant desviat.
En altre acció de Willy que supera a Laura, la seva centrada xut massa tancada es aturada per la portera Ráfols.

Ani Escribano s’ha jugat la cartolina en una dura entrada a Vero, però Gracia Álvarez no l’ha mostrat. A partir del 25’ el joc s’ha anat igualant més, amb un Espanyol replegat esperant sortir al contracop i un Barcelona que no ha tingut cap ocasió clara de perill per batre Mariajo
.


Errant cara a porta, el que no està escrit...


En els darrers minuts del primer temps, l’Espanyol podia i devia haver decidit l’encontre. Va tenir ocasions d’una magnitud que ens consta pogué explicar-nos com l’esfèrica no va acabar allotjant-se a la porteria barcelonista.

La primera d’elles, quan Vero li fa un túnel a Ester Romero, se’n va cap a porta, retalla a altre defensora i xuta a boca de canó, salvant Ráfols el gol rebutjant; l’esfèrica li cau de nou a la gallega, que no ho veu clar a l’hora de xutar (cobria una defensora) i cedeix molt bé a la seva esquerra on al mig de l’àrea i en franca posició, Willy ho té tot a favor per afusellar a Laura Ráfols. Però, la sevillana s’entreté, es prepara l’esfèrica per la canonada i el seu xut es tret sota pals per Ani Escribano, que li ha donat temps de taponar la rematada.

La segona ocasió a la mateixa boca de gol un minut desprès (39’) quan una centrada de Vilanova es passeja no arribant per mil·límetres Erika, la pilota cau a l’altre cantó on Vero la recull i cedeix a Erika Vázquez tota sola, i a boca de canó, envia incomprensiblement als núvols l’esfèrica.
La darrera acció, una centrada al 45’ de Willy, i remat tota sola d’Alexia Putelles de cap, fluix. L’Espanyol havia clarament perdonat i això al futbol es podia pagar...

El segon temps s’inicia sota els mateixos paràmetres i sense canvis en cap equip. Seria el FC Barcelona qui gaudiria d’una ocasió a pilota aturada quan Noemí Rubio (sortosament va passar “inadvertida” la seva presència entre el públic espanyolista de postures més radical) llença i Melanie Serrano avançant-se molt bé, però forçada ,fica la cama enviant molt alt. Tampoc Silvia Meseguer té millor punteria i envia alt una rematada.

L’ocasió més clara del FC Barcelona, va ser una rematada de la navarresa Elba Unzúe que Mariajo va treure amb el peu. Xavi Llorens efectua un triple canvi i entren al terreny de joc dues ex espanyolistes (Corredera del primer equip i la golejadora del filial espanyolista Carol Férez que seria l’autora del gol culer).

Vero amb una vaselina per sobre el travesser i Alexia desaprofitant una molt clara ocasió en la boca de gol rematant alt, han tornat a posar la por al cos a la cobertura blaugrana.
Aja substitueix una campiona d’Europa sub-17 i medalla de bronze mundialista (Alexia) per altre (Mérida).

Vero en el 76’, deixa amb la boca oberta a qui no la coneix: Una acció d’atac espanyolista es tallada per una defensora blaugrana que li toca clarament a la mà dins l’àrea de manera involuntària, la jugada continua, i la bola cau a Sara Monforte, excel·lent passada per la crack gallega, i aquesta es gira en un pam de terreny i deixa anar una canonada ajustada a la dreta de la porteria barcelonista. Un gran gol, i pràcticament la sentència.


Marca el Barcelona, i a patir...

L’Espanyol tindria el tercer amb una ocasió d’Erika que xuta creuat. Canvis en l’equip perico i minuts per Lara, i la jove Alba Pomares. Quan el partit es dona ja per finiquitat, la història ens demostra que Manuel Fanlo es va equivocar el lema de la Força d’un Sentiment i més valdria dir “la Força d’un Patiment”. El FC Barcelona marca mitjançant Carol que rep en profunditat i supera Mariajo amb un xut creuat a la seva dreta. Era el 89, i quedava un afegit per que el públic perico pogués estar en la seva millor salsa... o sigui, patint.

Inclòs el conjunt culer va llençar una falta d’aquelles que a l’Espanyol B (el dels nois) li marquen l’empat... En aquests moments el gol-average quedava empatat tot i que els tres punts d’avantatge no oferien dubtes, i a més el general pràcticament també. Però podia arribar en algun cop de fortuna l’empat. Sortosament l’Espanyol va mostrar solvència en defensa i no sempre el Barcelona marcarà en l’afegit. I Marta Unzué aquest any no hi era...


Hat trick de Vero

Ben al contrari, seria Vero Boquete qui aprofitant una passada de Sara Mérida en profunditat deixa en evidència la molt bona cobertura barcelonista, es marxa per velocitat de Rocío López, dribla la sortida desesperada de Ráfols, i amb poc però suficient angle, la supera amb una rematada creuada. Era la cirereta del pastís. L’Espanyol havia deixat clar qui segueix manant al futbol femení a catalunya. Que sigui per molts anys!...



Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Mariajo, Sandra Vilanova, Marta Torrejón, Vanesa Gimbert, Andrea Pereira; Meseguer, Sara Monforte; Alexia, Willy, Erika; i Vero.
Substitucions: Sara Mérida per Alexia, m. 74; Kenti per Sandra Vilanova, m. 81; Lara i Alba Pomares per Marta Torrejón i Willy, m. 86.

FC Barcelona: Ráfols, Laura Gómez, Ester Romero, Anie Escribano, Rocío López; Montse Tomé, Noemí; Vicky Elba Unzúe, Melanie; i Olga.
Substitucions: Anna, Marta Corredera, Carol Férez per Ani Escribano, Elba Unzúe i Melanie Serrano, m. 63

Àrbitre: Daniel Grácia Álvarez, comitè territorial català, delegació de Barcelona. Protestat en algunes accions per la parròquia perica no ha tingut conseqüències en el resultat el seu arbitratge. Ha amonestat amb cartolines grogues a Laura Gómez,m. 21, Sandra Vilanova, m. 23, Marta Torrejón, m. 57,Sara Monforte per allunyar l’esfèrica perdent temps, m. 91,

Gols: 1-0:Vero, m. 10; 2-0: Vero, m. 76; 2-1: Carol Férez, m. 89; 3-1: Vero, m. 92

Incidències: Camp principal de la Ciutat Esportiva de Sadrià. Temps assolellat, temperatura freda a l’ombra. Josep Ramió, màxim dirigent del futbol femení a la llotja. En idèntic horari, es disputava un encontre de Juvenils de Lliga Nacional al camp tres davant el Reus Deportiu. Per un cop, (un derbi és un derbi) l’atenció del públic estava en l’encontre de les noies més que en el dels nois...


.SUPERLLIGA GRUP "B" PTS PJPG PE PP GFGC
1

R.C.D. ESPANYOL

2811911448
2

F.C. BARCELONA

25118122512
3

U.D. LEVANTE

21117042611
4

CD SANT GABRIEL

21117042324
5

VALENCIA FÉMINAS C.F.

18116052619
6

EUROMAT UE L'ESTARTIT

8112271427
7

U.D. COLLERENSE

5111281431
8

GIMNÀSTIC TARRAGONA

3111010646




1 comentari:

JOSE CARRERA ha dit...

Hola espanyolistes/as:
Gran partit del RCD Espanyol que ha tornat a demostrar
que és molt millor que les blaugranes.Vam disposar de moltes
ocasions, però vam patir fins al final, el hat-trick de
Vero Boquete ens dona la victòria i amb aquest resultat merescut:
RCD Espanyol 3 FCBarcelona 1 tenim el gol-average al nostre
favor amb molta moral x acabar 1 de grup.Salutacions.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M