diumenge, 21 de novembre del 2010

UN TRIOMF (3-0) DAVANT L'HÉRCULES
IMPULSA L'ESPANYOL A LA QUARTA PLAÇA.





















RCD Espanyol: 3 – Hércules CF: 0

La sisena a Cornellà –El Prat, i altre cop en Champions!


El RCD Espanyol ha derrotat per 3-0 al CF Hércules d’Alacant en un encontre en el que si bé la rotunditat del marcador no reflecteix el que s’ha vist sobre el camp – els dos gols darrers de penal han arribat als darrers minuts -, si que es pot dir que el conjunt de Mauricio Pochettino ha tornat a sortir indemne del nou estadi davant un Hércules que no oblidem va massacrar al Barcelona en el seu propi estadi. Per tant, res a objectar al nou triomf dels blanc-i-blaus (que ja son sis consecutius en el nou estadi en el que portem de temporada) davant un equip que ha pressionat bastant i que ha posat les coses gens fàcils.

D’acord que el joc de l’Espanyol no es molt fluid, que hi ha fases del mateix en el que hi ha masses llacunes i es perd el control al mig del camp, però tenint en compte la quantitat cada setmana de lesionats, i la joventut dels nois que han anat pujant de la pedrera, qualsevol es podia donar per content si ens haguessin dit de tenir 22 punts a aquestes alçades.

Avui Pochettino ha repetit el mateix equip de Santander. L’Hércules ha estat el primer en avisar després d’una acció de Kiko que ha centrat per que rematés Trezeguet, i Jordi Amat molt oportú desviés a còrner interceptant la rematada. Cal destacar un cop més a Jordi Amat per la seva sobrietat defensiva i la seva qualitat a l’hora de jugar l’esfèrica. Si a sobre no tenim que “parlar gaire” de Forlín, i els laterals han estat acceptables, ja tenim molt guanyat. Ja que la base de l’equip pels èxits és no encaixar cap gol i pogué marcar primer. Tothom sap que costa Déu i ajuda remuntar un gol advers.

En una acció de perill visitant, l’Espanyol ha tallat en línia de cobertura, i Javi López ha enviat llarg per Osvaldo que per la dreta de l’atac perico s’ha marxat i ha vist molt bé a la seva esquerra la pujada de Joan Verdú; li ha passat la bola i aquest no ha fallat davant Calatayud rematant amb xut creuat ajustat al pal esquer.

Aquest gol ha donat tranquil·litat al joc perico conscient de la importància d’avançar-se primer. Luis García ha col·locat una centrada per Osvaldo que ha rematat de cap, fluix. També una rematada de cap de Callejón ha estat franca pel porter visitant.

L’equip alacantí ha donat senyals de vida, en una falta llençada per Tiago Gómes que ha sigut rematat de cap, fora. Un llançament altre cop de falta a càrrec de Tiago es passeja entre Rodríguez i Trezeguet sense trobar rematador. Eren tímids atacs del conjunt herculà.

Paradas Romero a instàncies del jutge auxiliar ha invalidat una acció de Callejón per fora de joc que ha acabat en gol després del xiulet invalidant la jugada per posició anti-reglamentària. Luis García ha tingut una bona ocasió quan buscant l’escaire el seu xut ha sortit a un metre de la porteria alacantina.

Però l’ensurt l’ha donat l’Hércules quan a falta d’un minut per marxar-se als vestidors, una centrada de David Cortés ha acabat amb una rematada de cap de Trezeguet, que Carlos Kameni (el criticat en algun mitjà radiofònic) ha tret l'esfèrica amb una mà prodigiosa que evidència el gran moment de forma en que el camerunès es troba. Sense cap tipus de discussió.

El segon temps, ha estat un calc dels darrers encontres en el que respecta pràcticament gran part del mateix. L’Espanyol no controlava el mig camp, cedia la pilota als visitants i lluitava amb ungles i dents per defensar aquesta avantatge si bé tampoc ha passat cap tipus d’angunies que fes perillar el resultat tret de l’ocasió anteriorment esmentada.
Després quan recuperava l’esfèrica intentava sortir al contracop, però el conjunt perico s’ha mostrat molt insegur en les passades i al final davant la pressió visitant s’ha vist obligat a jugar en llarg allunyant les pilotes mentre el temps passava massa lentament...

Una passada de Baena en profunditat per Callejón, ha arribat abans Calatayud. Un xut sec, potent però poc col·locat, de Fritzler ha obligat amb molts problemes a aturar Kameni en dos temps. Pochettino ha introduït el primer canvi retirant Callejón per un Dátolo que ha estat molt imprecís, revolucionat i massa individualista. Gens a veure amb el que vam veure en la seva darrera aparició a l’estadi. En la seva primera intervenció encara no sabem si ha volgut xutar o centrar, més be lo segon, però la pedrada s’ha marxat molt lluny sense tenir opció cap company en un bon contracop perico.

Valdés ha rematat molt alt en una opció que ha nascut d’una pèrdua de pilota a la medul·lar de Javi Márquez. Ambdós entrenadors han mogut banqueta, i per part perica Sergio García (aplaudit pel públic) ha sortit en lloc de Verdú, l’autor del gol. Tampoc Dátolo ha estat encertat a l’hora de culminar un contracop iniciat per Kameni en un servei llarg quan l’Hércules estava pràcticament tot en camp perico i que Sergio García li ha servit una bona pilota.

En el minut 79 de partit, Osvaldo rep i driblant la sortida de Calatayud cau dins l’àrea. El meta visitant el toca –amb la mà agafant-lo lleugerament, no amb la cama -, tot i que l’italo-argentí també sap aportar la seva part de teatralitat com en altre acció anterior que s’ha queixat d’una agressió d’un defensor i que no s’ha vist enlloc. Era el primer penal a Cornellà-El Prat des de que l’Espanyol si va traslladar a l’ estadi espanyolista. El col·legiat ha mostrat la cartolina vermella al meta Calatayud i el conjunt alacantí s’ha vist obligat a efectuar un canvi per donar entrada al meta suplent.

L’ha llençat Osvaldo, marcant enganyant per l’esquerra al meta Unai Alba, sentenciant el matx i mostrant-nos la seva metralladora (veure foto) amb la pólvora de les seves bales, mullada darrerament...

Pochettino ha donat entrada a Álvaro Vázquez i aquest en el poc temps que ha estat present sobre la verda gespa de Cornellà-El Prat no ha decebut ja que ha controlat una bola enganxat a la calç de la línia de fons i la lateral dreta de l’àrea, al veure que se la tenia que jugar ell en solitari molt tapat, se’n va de Pulhac i de Tiago en un pam de terreny i el primer el derriba. El col·legiat no dubta i torna a assenyalar el punt fatídic.
Temps feia que no ens xiulaven dues penes màximes.

La pena màxima l’executa pel centre Luis García aconseguint el tercer gol, clàssica tombarella i estableix el resultat definitiu que unit amb la derrota del Sevilla FC amb el Real Mallorca (1-2), dona posició “Champions League” al conjunt de Mauricio Pochettino.



Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Kameni (8), Javi López (7), Forlín (6), Jordi Amat (8), Didac Vilà (6), Baena (5), Javi Márquez (5), Verdú (6), Callejón (5), Luis García (6) i Osvaldo (6).
Substitucions: Dátolo (4) per Callejón, m. 60; Sergio García (5) per Verdú, m. 72; Álvaro (S.Q) per Osvaldo, m. 89.

CF Hércules: Calatayud, Pulhac, Kiko, Trezeguet, Fritzler, Rodríguez, Valdez, David Cortés, Thormet, Noe Pamarot, i Tiago Gomes.
Substitucions: Tote per David Cortés, m. 67; Cristian per Fritzler, m. 74; Unai Alba per Valdez, m. 80.

Àrbitre: José Luis Paradas Romero del comitè territorial andalús. Ha mostrat cartolines grogues a Javi Márquez, m. 38, Luis García, m.44, i Osvaldo, m. 60 per part catalana, i a Valdez per part alacantina. Ha expulsat amb vermella directa al meta Calatayud, m. 79.

Gols: 1-0: Verdú, m. 14; 2-0: Osvaldo (pen.), m. 80; 3-0: Luis García, m. 90 (pen.).

Incidències: 26.110 espectadors s’han donat cita en l’Estadi de Cornellà-El Prat en encontre corresponent a la 12ena Jornada del campionat de Lliga de 1a. Divisió. Osvaldo ha necessitat assistència mèdica a les acaballes del primer temps, però tot ha quedat en l’ensurt i s’ha recuperat prosseguint el joc. Un cop més, divisió d’opinions en la grada en torn als crits clàssics contra l’etern rival, iniciats pel sector de la Curva.

CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ

.

CLASSIFICACIÓ

PTS

PJ

PG

PE

PP

GF

GC

1

REAL MADRID C.F.

32

12

10

2

0

33

6

2

F.C. BARCELONA

31

12

10

1

1

33

8

3

VILLARREAL C.F.

24

12

7

3

2

23

12

4

R.C.D. ESPANYOL

22

12

7

1

4

12

13

5

VALENCIA C.F.

21

12

6

3

3

19

19

6

ATLÉTICO DE MADRID

20

12

6

2

4

20

14

7

SEVILLA F.C.

20

12

6

2

4

19

19

8

R.C.D. MALLORCA

18

12

5

3

4

13

13

9

REAL SOCIEDAD

16

12

5

1

6

16

18

10

ATHLETIC CLUB

16

12

5

1

6

20

23

11

C. At. OSASUNA

15

12

4

3

5

12

13

12

R.C. DEPORTIVO

14

12

3

5

4

11

15

13

GETAFE C.F.

13

11

4

1

6

15

18

14

HÉRCULES C.F.

12

12

3

3

6

11

19

15

LEVANTE U.D.

11

12

3

2

7

13

20

16

REAL RACING

11

12

3

2

7

10

19

17

REAL SPORTING

10

12

2

4

6

10

18

18

MÁLAGA C.F.

10

12

3

1

8

15

25

19

U.D. ALMERÍA

9

12

1

6

5

8

18

20

REAL ZARAGOZA

7

11

1

4

6

11

19




4 comentaris:

JOSE CARRERA ha dit...

Hola amics-gues:
Després de que el RCD Espanyol hagi gol-lejat al Hèrcules
merescudament x 3-0 , tornem amb grandesa
a la zona Champions, on esperem no sortir.
Fins després.

Anònim ha dit...

Amic Josep M. si l'àrbitre és capaç de xiular-nos dos penals en el mateix partit, el primer dels quals sembla dubtós, crec que si millorfem el to a camp contrari, aquesta temporada pot ser de traca i mocador. I tot això sense jugar massa bé; però amb una defensa de "caganers" que està sublim, amb un Jordi Amat que té maneres de gran líder i uns Javi López i un Dídac Vilà que sembla que faci anys que juguen a primera divisió.
Ah, i immens Kameni amb la mà que va treure a cop de cap de Trezeguet amb el marcador 1-0.
Príncep

Fernando J. Cansado ha dit...

Jo crec que hi ha una diferència clau en aquesta temporada: es diu que el calendari ha estat fàcil perque no hem trobat amb rivals perillosos però no hem d'oblidar que l'any passat es va deixar punts davant rivals així de senzills(Xerez,Valladolid,Racing...).

Per ultim, desitjar que el meu Hèrcules torni a jugar a Cornellà el proper any.

Josep Maria ha dit...

Salutacions a tots. Efectivament Fernando amb els rivals més dèbils son amb els que ho passem sempre pitjor. Jo crec que sí, que l'Hércules continuarà a primera, però això amb la igualtat que hi ha a la part baixa no es pot dir mai...
Els nois del planter estan responent molt bé, amic Princep. De fet res tenen que envejar als jugadors fitxats de fora a preu de talonari i que al club li han costat molts diners...
Fora de casa, ja costa més l'assumpte. Potser l'equip s'ho ha acabat de creure-ho. I que els arbitratges acompanyin una mica (n'hem tingut de molt dolents) i jugar una mica millor, o al menys estar més encertats cara a porta.

Serà difícil mantenir-se en aquesta zona Jose, però mentre hi siguem, hem de gaudir plenament i estar contents. El temps i els resultats diran fins on pot arribar aquest equip. Tampoc tenim que excedir-nos en pressionar massa als nanos, com tampoc renunciar a llocs d'honor si son possibles com en aquests moments.
Salutacions.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M