divendres, 27 de maig del 2011

COMENTARI:
LA MARXA DE JUGADORS DE LA PEDRERA AL FCB

Tema reincident i desagradable…

Com be sabeu tots, en els darrers dies han aparegut en diversos mitjans de premsa esportiva notícies que avisen que el FC Barcelona està tocant i ha pogut arribar ja amb un acord amb diferents jugadors de la pedrera espanyolista.

Es un tema com he dit abans reincident, ja que ve succeint des de sempre amb major o menor mesura tret d’unes temporades en les que l’Espanyol i el FC Barcelona tenien un acord de cavallers que impossibilità aquestes marxes a can culer.

No entraré i baixaré a nivell individual; cada cas és un mon i una flor no fa primavera. No vull elevar l’anècdota a categoria i per tant parlaré a nivell general sense que això serveixi per qualificar cadascun dels casos que estiguin succeint o puguin succeir en el futur ja que no sempre pot ser la mateixa problemàtica i si que  pugui haver-hi casos - per què no?-  que els jugadors marxin sense que el FC Barcelona els hagi tocat abans, o tinguin altres motius personals per fer-ho. Però això seria simplement casos individuals minoritaris i per tant, l’anècdota dins la categoria.

Generalment el Barcelona ha intentat gairebé sempre pescar en els rius de Sadrià  -cosa que en el fons vol dir que tampoc les coses es feien (s’estan fent) tant malament com molts poden pensar, ja que si quelcom caracteritza al veí, és que jugadors dolents de poc nivell no els volen - ...



El jugador al club, o el club al jugador?. Torno a dir que cada cas seria digne d’estudi i no es pot generalitzar en absolut, però a aquestes alçades de la pel•lícula queda clara la posició del Barcelona...

Només cal agafar les paraules del senyor  Zubizarreta... No del director tècnic esportiu del Barcelona... No!... El senyor Andoni Zubizarreta que durant les temporades 2001 fins la 2004 ho era (director tècnic) del Athletic Club i les seves dures i contundents respostes quan un club anomenat  FC Barcelona li va tocar (i se li va endur) uns quants jugadors de la seva afalagada pedrera del conjunt basc.  “Profundo disgusto por la intolerable intromisión” va  dir Zubizarreta. Per tant, si ho diu el senyor Zubizarreta i ho expressava en aquests termes, que voleu que digui jo de més?

No ajuda gens tampoc el tema de les retallades pressupostaries en el futbol base. La política dura de guerra del senyor Morales en certs aspectes pot servir com excusa per que molts marxin, i a la vegada serveix com excusa de que se’n vagin, per procedir durament contra qualsevol “privilegi” o despesa que es pugui considerar excessiva dels equips de les divisions inferiors ja que “como van a acabar marchándose, pues mejor que no gastemos prácticamente más que  lo mínimo”...

Aquest és el missatge que servia com a filosofia,  i ara encara potser serà aplicat, amb més mà dura. Per exemple, no es d’estranyar que acabin fent pagar als nens per jugar al futbol base fins certa edat. Es clar, una cosa és que cobrin, i altre que paguin... Del blanc  al negre hi ha un abisme i tots els extrems son per si sols, dolents. Tot i que tampoc seria un fet aïllat dins el futbol base català. Totes les institucions fan pagar menys lògicament els dos clubs grans de Barcelona de Primera Divisió, que per alguna cosa han de marcar diferències sobre la resta i demostrar que son grans institucions. Ara, una cosa segur; que ningú pretengui que a sobre de cornuts, pagar el beure...

Tots sabem que el 80/90 % dels jugadors del futbol base espanyolista –ho diré de manera eufemística – no estan precisament vinculats sentimentalment amb el conjunt perico si no que com a totes les esferes de la societat, tots sabem per qui simpatitzen.  Però venen al nostre equip. I tampoc podem criminalitzar-los a tots per les conductes – encertades o no, honestes o no, això ho deixo a l’opinió de cadascú – d’uns pocs que decideixen canviar de bàndol.

Però també tinc que dir que el club en aquest aspecte hauria de ser molt clar i dur. Qui no tingui contracte (menors de setze anys, i per tant no afectats per no estar en edat laboral) i se’n vulguin anar, doncs molt bé... Però hauria de tornar a la “doctrina Casanova” que qui marxi al FC Barcelona, no torni ja mai més. Per que estic segur que llavors més d’un s’ho pensaria seriosament. Pa per avui, fam per demà. Quan alguns marxessin, fracassessin, i plorant molts d’ells demanessin tornar al nostre club i veiessin tancades les portes, a bon segur s’ho pensarien altres en idèntica situació i desig de marxar. I no estic parlant per Blanchart en particular, per que el noi ho està donant tot per aquests colors i segurament el jugador és en aquests casos els que generalment menys volen marxar, ja que perden els amics, ací s’ho passen bé i ningú els hi assegura que allà acabaran triomfant jugant a Primera amb la competència (via talonari) que allà hi ha.  Parlo solament a nivell general,  com a mesura  diguem-ne de “dissuasió”.

Molts criticaran al senyor Sandro Rosell. Seguint la doctrina Dani (deixant al costat afinitats polítiques si es posa per davant de tot l’interès del club que altres temes personals) l’Espanyol ja hauria de considerar al President blaugrana amb el mateix “carinyu” que el que professaven els nostres consellers i president  a l’anterior, Joan Laporta o al seu predecessor, Joan Gaspart... Però jo no vull entrar a parlar de la personalitat o caràcter d’aquest senyor; no el conec, i estic segur que a nivell particular serà una gran persona i no té que ser ni pitjor ni millor que qualsevol de nosaltres, ben al contrari. Ara, una altre història és que aquest senyor ocupa un càrrec molt important en una institució  a la que té que defensar.

Ha de defensar els interessos i els valors del FC Barcelona,  i això tots sabem el que significa: Destrossar tot el teixit esportiu de Catalunya xuclant-lo tot a cop de talonari, imposar la dictadura barcelonista empastifada de consignes polítiques en les que es barreja aquesta entitat,  a tothom i en tots els ordres de la societat,  augmentant  a tots els nivells aquesta idea, intentant acabar amb tothom que signifiqui una alternativa per humil i modesta que sigui a l’entitat fundada per Hans-Max Gamper Haessing i presidida per primer cop per Walter Wild, ambdós,  “catalans” de soca-rel.  Per tant, està obligat a saquejar-nos la pedrera i el que sigui fins el “triomf final”, o sigui, nostra desaparició. Per tant, lluny de ser un tema de persones, per més que caigui millor Rosell que Gaspart, per dir-ne un exemple.    


Per últim, no vull acabar sense dirigir-me com a soci i accionista minoritari al Conseller Delegat del RCD Espanyol a través d’aquestes paraules, al senyor Joan Collet i Diví:

Estimat Joan, pensa-t’ho dues vegades abans de parlar... Jo he estat uns dies en escriure aquest article, encara que sigui per pensar-me dues vegades el que un té que dir. En calent no es bo fer-ho... Per posar-te un exemple ràpid, Lopo, Jarque i Jordi Amat no haguessin arribat segurament al primer equip espanyolista sinó haguéssim  tingut divisions inferiors des de cadet en avall dins el nostre futbol base. Poso l’exemple tres centrals que han marcat (i marcarà en el cas del tercer) una època en el nostre club, però podria posar altres molts exemples.

Em feu tremolar quan parleu / filtreu / o deixeu caure entre línies que us carregareu part del futbol base o el propi femení. Si us plau, traieu els diners d’altres llocs. Retalleu en altres molts llocs on no quedi ressentit ni la glòria que les nostres noies ens donen, ni el futur esportiu del nostre primer equip que avui dia amb les limitacions econòmiques imposades pel crèdit sindicat, passen inexorablement per cuidar, mantenir i potenciar la pedrera i donar l’oportunitat al primer equip de manera racional i sostenible en el temps, a qui demostri tenir qualitat per enfundar-se la samarreta blanc-i-blava a Cornellà – El Prat.

Ja podeu dir la vostre, això sí, amb total respecte.              

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Per exemple, no es d’estranyar que acabin fent pagar als nens per jugar al futbol base fins certa edat......
Josep Maria, el prebenjamí, el benjamí B i el Benjamí A aquesta temporada ja han passat per "caixa", i pel que sembla, bastant més caixa que equips com la Grama, Sant Andreu i Sant Gabriel... Des d´aquest any s´ha instaurat la "norma" de que d´alevins cap avall, tots paguen... i espera que no facin pagar també als alevins e infantils a aquest pas....

Anònim ha dit...

A més del Barça crec que a la Damm tampoc hi paguen.

Anònim ha dit...

Aixi igualarien el tema amb el femeni on al club (RCDE) s'hi paga fins el 3r equip i a l'altre equip de la ciutat no hi paguen, cosa que es causa que les bones jugadores del nostre club facin el canvi d'equip :(

Josep Maria ha dit...

Em referia a alevins i infantils. De benjamins en avall, efectivament ja paguen.
Al femení paguen tots fins el C.
Salutacions.

Anònim ha dit...

Hola Josep M. la situacion en el futbol base ya esta clara con respecto a lo que se decidio hacer desde que entro German de la Cruz (su mano de ejecucion es el Directivo Morales), no queda mas remedio que aceptar ,bajo mi punto de vista lo siguiente:
1º. el futbol base hasta alevines ,le cuesta dinero a los tutores de los niños, con lo cual si les ofrecen seguir en otro club GRATIS, es normal que lo acepten,porque para que puedan sentir NUESTRO ESCUDO Y NUESTRA FORCA D,UN SENTIMENT,primero se les habria de obligar a los tutores, al menos a 1 solo hacerse socio del club (200 euros al año), y con el carnet de socio , seguro que hubieran sabido lo que es SER DEL RCD ESPANYOL, una vez ser socio, y yendo al campo cada 15 dias, es IMPOSIBLE NO EMPEZAR A QUERER AL CLUB, si despues de 1 año siendo socio, si no lo amas... pues adios... y sin ningun reparo ni excusa.
Que despues digan que me quitan jugadores que los hemos formado....PERO FORMADO EN QUE?, a nivel de saber como tocar la pelota, a nivel de como competir, a nivel de que sigan viendo en la TV de la CIUDAD DEPORTIVA DE SAnt ADRIA, los partidos de otros equipos , en vez de tener un EQUIPO VIDEO que les ponga , en esa horas que tienen los chavales muertas antes y despues de los entrenos,partidos o imagenes de los que han HECHO GRANDE Y HARAN MUCHO MAS GRANDE AL RCD ESPANYOL, no se dan cuenta de que el cariño se hace con el roce, y parece que los COLLET,MORALES, CONDAL,DE LA CRUZ, solo son EMPLEADOS DE UNA EMPRESA QUE SE LLAMA RCD ESPANYOL SAD.tal vez sea ciero pero yo,FERNANDO CORELLA RIDAO. soy perico desde antes de que naciera y como perico les quiero decir que por mucho que ahora seamos EMPRESA, siempre hemos sido y seremos un CLUB DE FUTBOL, EL MEJOR Y MAS GRANDE DE TODA CATALUNYA, por corazon y sentimiento, y espero que el SR.DANI SANCHEZ LLIURE, que seguro que siente como yo, empieze a ser mas PERICO y MENOS EMPRESARIO,sino por el, que sea por la memoria de sus antecesores, porque cuando nos hacemos mayores solo hemos de recordar los que nos apoyaron en el pasado, no los que nos hacen la pelota en el presente.
Dicho esto, no me importa que se vayan al OTRO club de la CIUDAD ningun jugador, hasta que no sientan nuestros colores en el futbol base, no seremos NADIE A NIVEL HUMANO Y DEPORTIVO, salvo que a mi me toque un EUROMILON DE LOS GRANDES y pueda darle dinero al futbol base,MASCULINO Y FEMENINO, para que disfruten de nuestro club, repito EL MEJOR DEL MUNDO.
Tal ves esto se considere como una carta la los REYES MAGOS, yo no creo en ellos, o tal vez como unacarta a la PITONISA LOLA, no creo en ella, solo es lo que piensa y desea un socio del RCD ESPANYOL.
Un saludo Josep M.

toni ha dit...

Para saber lo que pasa dentro del futbol base , creo que lo 1º es haber estado o haber vivido dentro . No soy sospechoso de que color es mi sentimiento , pero eso no ha sido ni será un obstáculo para haber estado en este gran club . Que el Espanyol te llame es un orgullo , un reconocimiento y un fin para cualquier futbolista que se precie , por lo que defender la blanc-i-blava te lleva a asumir un sentimiento diferente . Aún me acuerdo como lloraba mi hijo cuando Coro marcó ante la Real el gol que salvo al club del descenso y como mi hijo dijo no y no y otra vez no a oir a cualquier club sus ofertas . Pero llega un momento que el club decide que no sirves para seguir defendiendo esa camiseta y escuchas los argumentos . Evidentemente debes asumirlo y sales , de nuevo con lágrimas en los ojos , buscando donde puedes recuperar su autoestima . Tras tres temporadas la tortilla ha dado la vuelta y con 15 años presume de haber trabajado lo suficientemente bien como para tener ofertas en equipos con mucho mas poder adquisitivo que el perico , y cuando cumpla 16 y si Dios quiere firmaremos su primer contrato profesional . En el Espanyol la excusa para salir fue que no daba el perfil físico para llegar a la élite , tenía 12 años y un sentimiento perico arraigado . Así se trabaja en la cantera perica , sin analizar las posibilidades técnicas , sin analizar la implicación emocional y sobre todo actuando por puro ego personal ya que quien lo echó no pudo esgrimir ni una excusa de calidad o talento , ya que no podía . Actualmente en el cadete B se van a ir mas jugadores , y no todos al Barça , ya que no se valoran estos aspectos de nuevo , sino que el aspecto físico vuelve a hacer la selección de los jugadores . Y por esto , y alguna cosa mas , los padres y los jugadores valoran negativamente seguir en la cantera perica , ya que los aspectos que se premian en este club están muy lejos de la excelencia . En el fútbol actual el talento es lo que mas se aprecia , pero en esta laureada cantera este aspecto acaba en un 2º plano . Creo que hacer autocrítica , recomponer la estructura técnica ( lamentablemente es de perfil bajo ) y apostar por los buenos jugadores llevarán de nuevo al club a sentirse orgullosos de su cantera . Con una cantera fuerte el club es fuerte , y además no hará falta pensar que los jugadores se van a otro sitio , porque entrarán de mejores seguramente . Un fuerte abrazo a los pericos y suerte en el futuro .

Josep Maria ha dit...

Muchas gracias Fernando y Toni por vuestras opiniones y expresar vuestros sentimientos y analizar según vuestro punto de vista, lo que sucede o pensaís que sucede en el futbol base espanyolista.
Saludos a todos.

Anònim ha dit...

lo que dice fernando es tonteria, uno puede tener otros ideales y cuando lleva la camiseta perica lo siente como el que mas, yo veo a personal periquitos de toda la vida y cuando se les ofrece algo que para ellos es mejor es logico que marchen , no por eso tienen que dejar de sentirse periquitos un saludo




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M