divendres, 27 de maig del 2011

DAVID GARCÍA S'ACOMIADA DE L'ESPANYOL


David García. Foto d'arxiu en la XIII Gala de Penyes.  

David García De la Cruz, (Manresa 16, 01/1981) s’ha acomiadat avui de manera pública i oficial després que el club no hagi considerar pertinent la seva renovació del contracte que expira el proper 30 de juny. 

El lateral esquerrà procedent de la UD Balconada (barri de la capital del Bages), es va incorporar amb quinze anys  a les divisions inferiors del futbol base espanyolista com a cadet  un 18 d'abril de 1996  com a jugador d'atac,  sent reconvertit posteriorment a la demarcació de lateral esquerre pel tècnic Rafa Monfort. El preu que va pagar l'Espanyol al club manresà, un amistós del Juvenil en plenes festes del barri i posteriorment quant ja va acabar pujant al primer equip, una mínima compensació econòmica que David García ha saldat de sobres amb el seu regular rendiment al llarg d'aquestes onze temporades amb el primer equip.   

Va debutar amb el primer equip un  8 de gener de 2000 en un encontre davant el Deportivo (0-0) a l’Olímpic de Montjuïc amb Miguel Ángel Brindisi com a tècnic, substituint a Roger en aquell encontre.  Al marge d'aquell encontre de lliga, va participar aquell any en encontres de diverses eliminatòries de la Copa del Rei (Albacete, Compostela) que l'entitat espanyolista va acabar conquerint seixanta anys després del darrer títol aconseguit en 1940.  David García va alternar el filial amb el primer equip les temporades 1999/2000 i 2000/01 per passar ja de manera definitiva al primer equip la temporada 2001/02 amb Paco Flores a la banqueta de Montjuïc. 

En tots aquests anys ha hagut de veure com els diferents secretaris tècnics li fitxaven un munt de jugadors en el seu lloc no podent amb ell a l’hora de fer-se amb la titularitat de la banda esquerra de la cobertura perica. Casos com Cavas, Amaya, Wome,  Domi, Clemente Rodríguez son alguns dels exemples més explícits, sent només Didac Vilà l’únic amb el que la lluita semblava es decantava pel de Mataró fins que va ser venut al gener passat.

Les lesions han estat la seva veritable creu en les darreres temporades fins al fet que no es va pogué acomiadar jugant del RCD Espanyol en el darrer encontre de lliga degut a la darrera lesió que arrossegava. En aquesta temporada han sigut 1999 els minuts disputats al llarg de 17 encontres de lliga. En total ha disputat amb l’Espanyol 217 encontres de lliga a Primera Divisió marcant un gol a Mestalla davant el Valencia (1-1) en partit corresponent a la lliga 2002/03. 

Malgrat les seves limitacions – fet que feia que sempre se li busqués substitut – la seva professionalitat i el ser un jugador d’equip, de club, amb un comportament exemplar, farà que sigui recordat com un dels jugadors de casa del nostre club amb més afecte per part de molts, i  que quedi lligat el seu nom a la ressent història de l’entitat amb dos títols de copa i un subcampionat de la UEFA com a dades principals del seu palmarès.  





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M