EL CADET "A" VENÇ 3-1,
I ES CLASSIFICA PER LES SEMIFINALS

RCD Espanyol: 3 – UFB Jàbac i Terrassa: 1

Classificats per a semifinals.

El RCD Espanyol s’ha classificat ahir (dimecres) nit per les semifinals del Campionat de Catalunya en vèncer per 3-1 al Jàbac i Terrassa en eliminatòria disputada a partit únic.

El quadre egarenc que ha sortit molt fort ha intentat sorprendre als jugadors de Fran Navarro i a bon segur que per poc ho acaben aconseguint. Han disposat de dues jugades clares de gols en els dos primers minuts del partit, primer en una embolicada acció a l’àrea de càstig espanyolista en mig de varis refusos, i la més clara en una jugada en la que el meta Joel ha salvat rebutjant amb el peu la rematada del davanter vallesà.

Passats aquests primers minuts d’incertesa, l’Espanyol ràpidament ha pres el comandament del partit i mica a mica el Jàbac Terrassa ja ha sigut incapaç de travessar la medul•lar, sent els locals els amos i senyors del partit. L’Espanyol ha gaudit d’una molt clara ocasió en una paret entre Canti i Salinas que ha acabat amb la rematada de Canti tot sol que ha rebutjar amb les cames el porter egarenc a còrner.

El servei de cantonada s’ha executat per Canti des del cantó dret de l’àtac perico. La centrada després d’un refús de la cobertura vallesana li ha caigut a Pedro, qui ha engaltat un xut que picant a terra s’ha allotjat junt al pal dret al fons de la porteria visitant.  Era l’1-0 i l’Espanyol començava a decantar l’eliminatòria.

Hagués pogut incrementar l’avantatge el quadro perico si l’excel•lent passada de Torito elevant per sobre el defensor, sent rematada de cap per Pedro, no l’hagués tret el dorsal dos del conjunt egarenc sota pals just quan es complia el primer quart d’hora de joc.

Als vint minuts de joc ha donat l’ensurt el meta Joel quan al llençar-se per aturar un llançament del dorsal 11, i rebutjar l’esfèrica, s’ha colpejat a la clavícula necessitant atenció. Al final tot ha quedat només amb l’ensurt ja que la infermeria en quant a porters s’estén també a Albert Herrera (Cadet A) i David Latorre (Cadet B) lesionats.

En el tram final del primer temps, l’Espanyol ha tingut fins a quatre ocasions de gol: Una centrada des de l’esquerra rematada per Canti avançant-se i ficant la bota, però rematant fora per molt poc, un gran xut de Pedro que ha rebutjat el meta del Jàbac enviant a còrner. Aquest l’ha llençat Canti molt similar al gol espanyolista, però en aquesta ocasió Adri que s’havia incorporat a l’atac no pot rematar de cap, rebutjant la cobertura. La darrera acció clara de perill, un xut de Robert des de trenta metres que surt fora a la dreta.

En el segon temps, abans del gol local, Pedro ja ho ha intentat amb una vaselina que s’ha marxat fora. Als dotze minuts de la represa, el paraguaià ha culminat una bona jugada amb un retall i un remat ras i creuat, ajustat al pal dret de la porteria vallesana. Era el 2-0 que sentenciava l’eliminatòria.

Pedro que ha sigut un malson per la defensa visitant ha estat a punt de fer el tercer després d’una centrada del canari Alfredo que no ha pogut rematar de primera per ben poc. En altre jugada la passada de Salinas per Pedro qui ha rematat al cos del porter, rebutjant finalment.

A partir del quart d’hora del segon temps, el Jàbac s‘ha anat traient la pressió de sobre i ha dominat la parcel•la ampla del camp davant un Espanyol que no podia sortir del seu terreny de joc amb suficient solvència i s'ha vist dominat.  Un llançament de falta rematat de cap, a càrrec  del conjunt egarenc s’ha marxat fora per molt poc. El Terrassa ho ha tornat a intentar amb un llançament molt llunyà que s’ha marxat fora.

En els darrers deu minuts de joc, l’Espanyol ha tornat ha agafar les brides del partit i s’ha acostat amb perill a la porteria vallesana. Una combinació de Torito per Salinas, i aquest quan podia haver xutat no ho ha fet, ha retallat i li ha tornat a Torito qui si que no s’ho ha pensat dues vegades i ha xutat fort, però al cos del porter que ha rebutjat. Els espanyolistes s’acostaren amb perill en una centrada xut de Gerard massa tancada, o en un xut de Salinas buscant l’escaire.

A cinc minuts del final, Torito s’ha de retirar lesionat, i en el 77’, després d’una passada de Robert, l’Espanyol aconsegueix el tercer gol mitjançant Rafa Espinosa. Semblava que el marcador de 3-0 seria el definitiu però en temps d’afegit, el central Sergi Coll al voler rebutjar una pilota, allotja en la seva pròpia porteria l’esfèrica. Simple anècdota, que ha tingut lloc passant dos dels cinc minuts d’afegit degut a les interrupcions per lesions,  en un partit en el que l’Espanyol s’ha mostrat molt més superior als egarencs. La darrera acció, un llançament de Gerard instants abans del xiulet del col·legiat assenyalant la fi del partit.

RCD Espanyol: Joel Garzón; Joel, Adri, Sergi Coll, Lucas, Maxi, Torito, Robert, Canti, Pedro, i Salinas.
Substitucions: Iago per Lucas, m. 48; Alfredo per Maxi; Rafa per Canti, m. 54; Gerard per Pedro, m. 64; Pedro per Torito, m.75.

Gols: 1-0: Pedro, m. 10; 2-0: Pedro, m. 52; 3-0: Rafa Espinosa, m. 77; 3-1: Coll, pròpia porta, m.82

Incidències: Partit de l’eliminatòria de quarts de final del Campionat de Catalunya disputat al camp tercer de la Ciutat Esportiva de Sadrià, amb molt poc públic.