dimecres, 10 d’agost del 2011

CAMPIONS !!!
L'ESPANYOL REVALIDA EL TÍTOL
THIEVY AMB UN HAT TRICK, DEIXA MEDIÀTICAMENT EN RES A DEULOFEU

Foto d'arxiu.


FC Barcelona: 0 - RCD Espanyol: 3

Deulofeu? buffff!... Thievy, ha sigut el crack...
L’Espanyol iguala a títols amb el FC Barcelona: Sis cadascun.
La pedrera espanyolista s’imposa a la culer
.


El RCD Espanyol s’ha proclamat campió de Catalunya. Els que es diuen catalans i donen lliçons als demés així com carnets de catalanitat han tornat a renunciar a alinear els seus professionals i en una lluita entre pedreres, l’Espanyol s’ha fet amb el títol revalidant l’aconseguit en la passada edició, i el FC Barcelona s’ha tornat a quedar sense el més valuós i prestigiós títol... el del nostre país... demostrant altre cop que poc li importa Catalunya a aquesta institució i si el marketing i els milions de gires a l’estranger...

Ironies a part, l’Espanyol que ha alineat a Luis García que ha donat un exemple de lluita i professionalitat per aquests colors en un partit en el que era aliè al mateix per qüestió d’edat, Galán a la banda dreta, Javi López al mig del camp i un Kiko Casilla inexpugnable a la porteria, com a jugadors del primer equip, ha tingut en els nois de la pedrera i en especial amb Thievy, un bloc perfecte que ha superat al Barcelona en quant a joc i ocasions en el primer temps i l’ha matxacat en el segon període amb els gols de Thievy Bifoumà.

El partit ha sigut molt bonic, amb moltes ocasions de gol i amb molta lluita; al final inclòs amb nervis i amb jugades lletges; tot ben servit, és el que coneixem com a derbi. Un partit jugat amb la màxima intensitat que no sempre veiem quan els que el disputen son els del primer equip.

Amb un Espanyol manant al mig del camp, i un Barcelona darrere esperant a sortir per velocitat a la contra amb els seus homes ràpids, els de Pochettino han tingut la seva primera gran oportunitat als cinc minuts de joc quan Thievy s’emporta una bola, li cedeix a Cristian Alfonso (altre dels destacats en el primer temps) i aquest fa la paret amb el francès que penetrant acaba xutant a l’exterior de la xarxa.

Kiko Casilla ha estat molt segur i ja de bon principi ha tingut feina: Ha hagut de sortir rebutjant amb el peu després d’una de les poques errades de passada en la zona defensiva pròpia. El joc era intents, i Cristian Alfonso en acció individual ho fa molt bé menys el xut massa fàcil pel porter barcelonista. Luis García ha tingut també el gol quan una penetració de Carles Clerc acaba el lateral espanyolista enviant-li una centrada que l’asturià remata malament alt quan l’esfèrica li cau un pam massa enrera.

El Barcelona intentava crear el pànic amb Gerard Deulofeu amb la seva velocitat (primer caient a banda dreta on Clerc ho passava malament al principi, i posteriorment a l’altre banda on l’agafava Galán). Ell i Grimaldo aportaven les poques coses en atac dels barcelonistes. Molt soroll, moltes escapades i retalls, però a l’hora de veritat, res de res. També cal citar que el duet format per Canal i Zou a l’eix de la defensa espanyolista ha ratllat a gran alçada.

El domini blanc-i-blau amb el pas dels minuts s‘intensificava cada cop més davant un Barcelona que inclòs havia de treure l’esfèrica rebutjant amb pilotada llarga. Així, els pericos han pogut avançar-se en el marcador sobre tot en una gran ocasió a càrrec de Cristian Alfonso quan en la frontal i després de dos retalls buscant angle i preparant-se-la, el seu tret surt fora a l’esquerra.

La més clara dels blaugrana ha arribat al minut 34, quan un greu error en una passada acaba a peus de Deulofeu qui es marxa tot sol, dribla a Kiko i amb poc angle no sabem si ha rematat o ha centrat, el cas és que la pilota s’ha passejat sense que al segon pal pogués arribar un company seu.

Luis García tal com succeirà amb la jugada del segon gol, treu ràpidament una falta agafant badant a la cobertura barcelonista, sent Thievy qui arriba fins línia de fons però a la seva centrada ningú arriba al remat. Sense solució de continuïtat, la rèplica rival quan una pilota llarga obliga a Kiko a sortir fora de l’àrea rebutjant amb el peu arribant abans que el davanter barcelonista.

En el minut 39, se li anul•la un gol a Cristian Alfonso per situació antireglamentària. En una jugada de refusos i rematades, quan el meta barcelonista rebutja la darrera rematada i la bola li cau al davanter fitxat de l’Hospitalet només hi ha un defensor barcelonista (Oriol Rosell) i la jugada amb el posterior remat queda invalidada.

El segon temps s’iniciava amb tres canvis per part del conjunt barcelonista que donava entrada a Dos Santos, Carmona i el lateral Ballius que tindria els seus “minuts de glòria” en la recta final del partit. Per part perica, Pau Senent substitueix a Galán, passant Javi López ha ocupar el lloc del madrileny a la lateral dreta.


Comença el festival Thievy
Als cinc minuts del segon temps, el francès aconsegueix el que ha estat a punt d’assolir en el primer període i que se li ha resistit: Perforar la porteria culer. Una excel•lent passada en profunditat de Pau Senent, un bon control, i encarant Oier, li creua perfectament la pilota anotant el primer i encarrilant el triomf.

Quatre minuts després, Luis García treu intel•ligentment un servei de falta molt ràpid. De nou la cobertura blaugrana badant. Recull la pilota Thievy, un retall deixant assegut a Armando i l’Espanyol enllesteix l’encontre amb un segon gol que dona reals esperances de pogué revalidar el títol.

El Barcelona esgota els canvis donant entrada a Riverola i posteriorment a Doungou (qui sempre marca en totes les categories en les que s’enfronta als espanyolistes). L’Espanyol té el tercer en les botes de Luís, però l’asturià xuta malament quan ho tenia tot a favor després d’una assistència de Thievy.

El Barcelona juga els seus millors minuts quan l’Espanyol amb una renda de dos gols va reculant. Una centrada molt perillosa és rebutjada a còrner per Javi López. Posteriorment Dos Santos posarà a prova a Kiko Casilla amb un llançament de falta directe que el meta tarragoní rebutja a còrner emprant-se a fons. Un xut de Isaac Cuenca també es aturat molt bé pel meta espanyolista. El Barcelona ho intenta amb internades de Gerard Deulofeu, però ambdues ocasions es topa amb un Kiko totalment inexpugnable que inclòs atura amb la cama i el peu una perillosa centrada xut.


Hat trick de Thievy
La sentència arriba al minut 77. Jugada individual del protagonista del partit que a empentes i rodolons s’emporta lluitant fins la extenuació una difícil pilota rodejat de contraris, penetra pel mig marxant-se de dos adversaris, canvi de ritme, i remat perfecte que supera al porter blaugrana. Un gran gol que és la cirereta del pastís, davant la eufòria de tota l’afició perica present al Nou Estadi i els que a bon segur ho han vist per la petita pantalla.

En el 81, el col•legiat assenyala falta directa a un pam de l’àrea de càstig quan podia perfectament haver assenyalat penal de Zou... Amb 3-0, el col•legiat escombra cap a Can Perico, si haguéssim estat 0-0 ja em parlaríem a aquestes hores. El càstig és llença sense conseqüències aquest cop a la tanca. Un ràpid contracop a càrrec de Javi López és a punt de causar mals majors a la cobertura barcelonista, però un defensor toca lo just interceptant la centrada i aturant el porter.

El lateral dret juvenil Albarrán s’estrena amb el primer equip substituint a la figura del partit. Doungou remata pentinant fora una rematada de cap en un servei de falta al 87, demostrant que no és igual jugar amb gent més gran que amb nens un pam i mig més petits (al menys físicament, d’edat prefereixo no parlar-ne).

La darrera jugada d’atac culer, una pilota dividida a la que Casilla fora de l’àrea rebutja amb el peu anticipant-se a un desdibuixat Deulofeu; el refús li cau a Dos Santos que veu la porta buida i des del mig camp xuta, però desviat.

En els darrers minuts, el lateral Balliu perd els papers donant un cop de colze a Luis García. L’àrbitre no ha assenyalat res com tampoc quan el capità espanyolista ha volgut deixar ben clar que un marrec no se li en fot per molt que porti els gloriosos colors de Qatar i li ha tornat en ple rostre. La picabaralla ha continuat i Víctor Álvarez ha sigut el damnificat en dues accions (una d’elles del propi Ballius) en les que el lateral esquerrà ha acabat sobre la gespa sense que el col•legiat mostrés cartolines i a sobre encara afegís dos minuts i mig més dels noranta quan els ànims estaven ben calents i no tothom és bon perdedor.


Fitxa Tècnica:
FC Barcelona: Oier; Oriol Rosell, Sergi Gómez, Armando, Grimaldo; Espinosa, Gustavo; Rafinha, Gerard, Saul i Isaac Cuenca.
Substitucions: Dos Santos, Carmona i Balliu per Espinosa, Saul, Oriol Rosell, m. 46; Riverola per Gustavo, m. 55; Doungou per Isaac Cuenca, m. 71.

RCD Espanyol: KiKo Casilla; Galán, Zou, Canal, Carles Clerc; Javi López, Cristian Gómez; Luis García, Pirulo, Cristian Alfonso; i Thievy.
Substitucions: Pau Senent per Galán, m. 46; Kilian i Víctor Álvarez per Cristian Alfonso, i Pirulo, m. 75; Carlos Albarrán per Thievy, m. 86.

Àrbitre: David Miranda Torres del comitè territorial català ajudat en bandes per Ramon García Salas i Josep Maria Carrera García. No ha mostrat cap cartolina tot i que tant Balliu com Luis s’han merescut alguna i no precisament groga...

Gols: 0-1: Thievy, m. 50; 0-2: Thievy, m.54; 0-3: Thievy, m. 77.

Incidències:
Encontre corresponent a la 22 Copa de Catalunya disputada al Nou Estadi de Tarragona, amb la presència de 5.808 espectadors. A la llotja com a màxima autoritat, la Presidenta del Parlament de Catalunya, la senyora Núria de Gispert. Encapçalant la delegació perica, el seu president, el senyor Ramon Condal acompanyat d’altres consellers.

En els prolegòmens del partit ha sonat les notes del himne dels Segadors amb els dos equips alineats al mig del camp, i s’ha guardat posteriorment un minut de silenci en memòria de Jesús Farga i del soci n. 1 del Nàstic de Tarragona, Enric Pujol. Hi ha hagut aplaudiments en la grada al minut 21 en memòria de Dani Jarque.


Un cop finalitzat el matx, Luis García ha rebut el trofeu com a capità del conjunt campió, així com les medalles honorifiques la resta de l’equip. Encontre retransmès en directe per Televisió de Catalunya. En les files del Barcelona, dos ex jugadors del futbol base del RCD Espanyol (Oriol Rosell, i Isaac Cuenca).



6 comentaris:

Anònim ha dit...

deacuerdo que hemos ganado un titulo, pero a los juveniles del barsa ostia, nosotros hemos jugado con 4 titulares del primer equipo y todos los otros del filial, el barsa con 4 juveniles y un cadete, esto no es ni el filial y nosotros sacando pecho por el titulo, si queremos ser un gran equipo no podemos alardear ni sacar de contexto un partido entre juveniles, el sabado contra el granada es cuando se vera si estamos preparados o no, y de los que jugaron ayer del filial solo thievy tendra algun minuto contra el granada, y esto si no se recuperan datolo y albin mas alvarito, sino ni entrara en la convocatoria.

Anònim ha dit...

thievy espectacular, cristian alfonso electrico y descarado, canal inexpugnavle y ckerk muy serio, estos fueron los 4 mejores canteranos, y pau senent sin hacer nada espectacular se noto su presencia en la segunda parte, todos estos mas blazquez, alvarez, darder y edgar tenemos equipo para rato, forza nuesta cantera

Anònim ha dit...

Cuidado con las euforias, es verdad que aunque sea a las canicas todo lo que sea humillar a los culerdos es fantastico pero ayer solo dos jugadores del barsa que son deaulefeu i rafa jugaran en el filial, los otros eran juveniles y descartes! No debemos confundirnos ni ver cosas que no son, ayer thievy espectacular pero aparte de algun destello de calidad de alfonso poca cosa mas, sigo pensando que nos falta un mediocentro ofensivo que asuma el rol de jugon, darder es el que mas se parece a este perfil pero es muy joven, tambien senent pero es mas defensivo, y como dice el otro comentario contra el granada empieza nuestra liga, esperemos que osvaldo se quede porque de lo contrario lo pasaremos muy mal, forza espanyol!

Anònim ha dit...

Molt diem que el Barça desprestigia la Copa Catalunya i anem nosaltres i juguem amb 7 del filial de titulars i 4 sortint des de la banqueta... crec que no podem dir res.

El Delofeu aquest és un bluff, molt de regat i poc cap. Sobre l'edat de Dongou.. l'any passat a molts camps es queixaven de l'edat de Thievy. Per cert, si aquest noi arregla com sembla els problemes que tenia amb el gol, tenim aquí un molt bon projecte de jugador.

Per una altra banda, no acabo d'entendre com fem pagar als nens per jugar als benjamins o alevins i després portem rusos, holandesos o portuguesos per jugar a 3ªDivisió... que per cert, si aquest any el filial no es passeja a la categoria es per tancar la paradeta.

JOSE CARRERA ha dit...

RCD Espanyol campió de la Copa Catalunya.

Torna a guanyar per segon any consecutiu contra el mateix rival, el FC Barcelona i aquesta vegada per golejada. RCD Espanyol 3 FC Barcelona 0.
Els periquitos van començar el partit atacant, decidits a anar per la victòria. Xut de Thievy sol davant del porter contrari fora. Cristian Alfonso xuta a les mans del porter. Centre de Carlos Clerk a l'àrea i Luis García xuta per sobre de la porteria. Centre de Luis García a Cristian Alfonso que xuta fregant pal. Els barcelonistes molt inferiors, van intentar provar sort. Gerard Deulofeu xuta fora.
Els blanc i blaus, van continuar amb el domini i bon joc. Xut llunyà de Cristian Alfonso a les mans del porter. Corner i cop de cap fluix a les mans del porter. Els blaugranes van intentar llevar-se la pressió. Centre xut de Gerard Deulofeu molt passat.


Els espanyolistes, segueixen amb les ocasions, intentant inaugurar l'electrònic. Gol anul.lat a Cristian Alfonso per fora de joc. El primer temps acaba amb un xut des de fora de l'àrea de Javi Lopez que surt allunyat.


La 2 part comença amb el RCD Espanyol mentalitzat amb el triomf. 1-0: Passi de Cristian Alfonso a Thievy que es desfà d'un defensa i creua la pilota al porter. Llançament de Cristian Alfonso a les mans del porter. 2-0. Passi de Luis García a Thievy que es desfà d'un defensa i xuta pel pal esquerre. Passi de Thievy i xut de Luis García a les mans del porter Oier.
Els culers ho intentaven més amb el cor que amb el cap. Gran intervenció de Kiko Casilla que aclareix a córner un llançament de falta de Do sants per l'escaire. Rematada d'Armando fora. Xut culer llunyà a les mans del porter. Xut de Conca a les mans del porter. Gerard Deulofeu només xuta i per kiko Casella amb el peu.


El RCD Espanyol busca la sentència de la trobada. Xut de Luis García ajustat al pal i aturada d'Oier. 3-0: Thievy regateja i es desfà de 3 defenses i li bat el porter a la seva sortida. El FC Barcelona va intentar maquillar el resultat però no va poder. Cop de cap de Dongu desviat. Porteria buida i xut culer fora de Dos sants. Fi de partit. Primer títol oficial de la temporada per al RCD Espanyol amb una afició il.lusionada per aconseguir la tornada a Europa.

Anònim ha dit...

No entenc certs comentaris, cert que no es per llençar coets, però el rival dir que era un equip de juvenils em sembla un gra massa. Sergi Gómez, Rafinha, Delofeu, Cuenca, Armando, Saúl, Jonathan Dos Santos, Riverola, Oier, etc. Tots ells estaràn al filial sense dubte i només en Grimaldo i Dongou jugaran al Juvenil. En fi, desprestigiar la victòria d'ahir només un pot fer un culé enrabietat o un perico acomplexat.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M